Search This Blog

7 arts of 7th art #2 ❤✨❤





Hej vi siroti đavoli, dakle moja autorska rubrika/kolumna je tu. Moram da priznam da je ovaj mesec  malo fejlovao što se tiče filmova, mada imam par dobrih naslova priznaću sve u svemu nije loše. Ukoliko prvi put čitate ovu kolumnu ostaviću vam OVDE   link da možete da vidite predhotni mesec o čemu sam pisala. A ukoliko čitate prvi put moj blog želim da vam kažem da ja nisam filmski kritičar profesionalni, ja samo jako volim sedmu umetnost i sa malo iskustva mogu da kažem svoje mišljenje trudim se da budem objektivna koliko god mogu,  da bi ste vieli šta kritika zaista misli ostaviću vam ocene najprestižnijeg kritičkog sajta Rotten tomatoes, kao i sa sajta IMDB jer ja sam jako mlada i još uvek nemam dovoljno đživotnog iskustva da razumem sve. Ova lista kreće se od 7-1 mestu sa tim da je prvo mesto najbolji film po meni tog meseca, opet to je samo moje mišljenje pa ako se slažete ili ne samnom pišite mi dole drago mi je da čujem obe strane jer što više mišljenja čuješ veću umetničku sliku gradiš. Da počnemo.



P.s pre no što zaista počnem moram da napomenem da sam u toku meseca odgledala 7 filmova (do kraja aprila) ali sam shvatila da sa jednim ipak bolje da uradim zaseban post pa sam pre nekoliko dana odgledala još jedan koji svrstavam u filmove za april.


7. The Island (2005)

IMDB ocena:  6,9
Rotten tomatoes ocena: 40%
Ostrvo je film o ljudima koji žive u jednoj koloniji u bezličnom životu gde svi izgledaju isto, i gde je jedina dinamika lutrija koja je se stalno organizuje i gde je nagrada odlazak na luksuzno ostrvo, ono što oni ne znaju je da su oni svi klonovi napravljeni za donaciju organa.
Film je dobro počeo Juan Mekgregor je odmah briljirao, međutim celokupna stvar izgleda kao ne razrađena ideja koja je mogla da bude dobra, mnogo nepotrebnih scena, mnogo puta sam premotavala. Skarlet Johanson prilično doadna  ne uverljiva i onda najveći debakl kada  Linkoln kao klon i njegov originalni u toku tuče završe na nekom mestu ubeđujući nadležnog koji je od njih stvarni i gle čuda klon  uspe da nadmudri čoveka. Sve u svemu osim prelepog Juana Mekgregora film je prosečan i nije mi se dopao.




6.Selena (1997)

IMDB ocena: 6,6
Rotten tomatoes ocena: 64%
Slučajno sam jedan dan naletela na priču o pevačici Seleni kraljici Tejno muzike toliko sam bila dirnuta njenom životnom pričom da sam morala da vidim više, tako sam naišla na film Selena. Selena se smatra najboljom uogom Dženifer Lopez, i nakon što sam je gledala u par  loših filmova (zapravo sve  koje sam gledala su bili loši) mogu da potvrdim da ovo jeste njena najbolja uloga. Film je urađen jako minimalistički, sa evidentno ne tako velikim budžetom i jasno se vidi da je sniman devedesetih. Dženifer i ako je igrala ulogu Selene nije dala svoj vokal u njenim pesmama već su naprotiv koristili originalni Selenin vokal, skoro je ona radial tribute Seleni  i ne zvuči to toliko loše ipak koliko sa jedne strane smatram da je trebala da peva Selenu jer kada se glumci uhvate  takve uloge obično iznesu do kraja (primer Hoakina Finiksa i Riz Viterspun u filmu Hod po ivici) toliko poštujem što nisu hteli da otvaraju bolne rane. Najbolju ulogu u ovom filmu izneo je Edward James Olmos koji glumi Seleninog oca, zaista maestralno je odigrao. Sve u svemu film je isuviše mlak, na momente mnogo isečen, i smatram da su mogli mnogo više da prikažu, ono što je  dobro je što sam naučila da volim Selenine pesme, da li treba da ga pogledate? Procenite sami. 




5.How to lose guy in 10 days (2003)

IMDB ocena: 6,3
Rotten tomatoes ocena: 42%
Ovo je bo film mog detinjstva, svaki put kada bih ga videla na tv-u sedela bih i gledala ga nebi bilo sile da me odvoji, i skoro sam ga pustila mlađoj sestri i nekakao i ako nije on nešto da padneš u nesvest volim ovaj film jer me vrati u te dane, Kejt Hadson i njeno pretvaranje nikad ne dosadi a opet uvek na kraju čekam onaj happy end. Danas ne volim ovaj tip filmova ali to me ne sprečava  da kao i nekad uživam u ovom. Svakako svaka devojka bi trebala da ga pogleda jer ako ništa drugo nasmejaće se i opustiti se uz ovu romantičnu komediju.





4.Precious (2009)

IMDB ocena: 7,4
Rotten tomatoes ocena: 91%
Ovo je već ozbičjno, kada bih merila samo po tome koliko mi se dopao u smislu da li bih ga gledala ponovo, odmah ću reći jednom sam i nikada više. Ovo je jako osetljiva tema  ali i lekcija, uvek sam bila ljuta na život što zbog moje bolesti, što jer mi je preminula mama, međutim ovo me je naučilo da cenim život. Nakon kraja tresla sam se pola sata i gotovo celu noć nisam mogla da spavam. Monik je za ulogu nasilne majke dobila oskara i ugo sam žalila što nije bila Džulijen Mur (mada nije bila ni nominovana) u Samcu sada mi je potpuno jasno. Smatram da svako treba da ga pogleda, ali da se psihički pripremi na ono što će videti odmah kažem neće  vam biti dobro nakon filma ali ovo je lekcija za sve nas koji se vrlo često žalimo nezadovoljstvom.





3. Enchanted (2007)

IMDB ocena: 7,2
Rotten tomatoes ocena: 93%
Sa onih jako tamnijih na nešto što svi treba da pogledaju ali ne jer će vas nešto naučiti već zato što će vam preneti dobre vibracije. Začarana je parodija na diznijeve bajke, naime  sve kreće kao animirani film a onda prerasta u igrani. Ejmi Adams je brilijntna, fenomenalna, fantastična.  Film toliko zrači pozitivnom energijom, toliko unos sreće da ćete voleti svaki segment a opet pravi paralelu sa realnim životom i bajkama. I da za sve one koje pate za glumcem iz Grey’s anatomy on je ovde glavna  uloga pa možete patnju da ublažite.



2.Shame (2011)


IMDB ocena: 7,3
Rotten Tomatoes ocena: 79%
Naziv govori više od hiljadu reči.Šalu na stranu ali drage devojke kakav crni Kristijan Grej ovo  je za videti, mislim jelte meni se barem više dopada Majkl Fesbender. Ne a sada ozbilno  ovo je jedini film gde sam hvatala beleške i zvanično ja bez njih ne funkcionišem. Dakle već od prvog kadra skinute su zavese i sve se prikazuje , ovo je film Stivena Mekvina  i on je poznat kao neko ko je realan i brutalan. Ono što je fantastično je da film nema naratora, a čak nema ni mnogo govora već svaka scena sebe objašnjava bez reči e to je svrha umetnosti . Prikaz je već  jasan Brendon je zavistan od... a pri tom ima savršen život, šef ga obožava idealan stan, prijatelji...Sve se jasno menja kada se u njegov život vrati njegova sestra Sisi on to prvo ne pokazuje on je hladan ali jasno takav je sa svima, ona ga ubedi da dođe da je sluša u restoranu u kome peva, on hladan kakav je vešto sakriva svoje emocije, ali njegov šef je fasciniran njegovom sestrom, isprva njemu to ne smeta ali nakon što  šef i sestra ostanu sami u sobi on kreće da ludi i odjednom i voli i mrzi sestru u isto vreme. Nakon što shvati da ga požuda uzim pod svoje  odlučuje da proba da održi normalnu vezu i tu konačno se oslikavaju i malo smisla za humor i neka druga strana  Brendona ali ubrzo shvata da ne ide. Sviđa mi se što film hvata krug kako počinje tako se i završava. Moram da  pohvalim kasting glavnih glumaca o Keri Muligan ću više već na sledećem filmu, ali Majkl Fesbender, je toliko brutalno dobar da uz svu hladnoću sam mogla da pročitam svaku emociju koju iznosi. Apsolutno treba da pogledate ali napominjem nikako ako nemate bar 18 godina.





1.Never let me go (2010)

IMDB ocena: 7,2
Rotten tomatoes ocena: 71%

Never let me go je film o deci koja žive i uče školu u elitnom internatu gde je čini se sve savršeno, ono što oni ubrzo saznaju da su oni zapravo rođeni za donaciju organa. Keti priča priču o njoj Tomiju, dečaku u koga je oduvek bila zaljubljena i Rut njenom najboljom drugaricom.  Pre svega ja imam trenutke kada imam želju da gledam određenog glumca/glumicu u određenim filmovima (prošli mesec je to bio Edvard Norton) ovog meseca je to bila Keri Muligan, nakon što sam našla neke od njenih najboljih uloga trajler za ovaj me je fascinirao toliko da nisam ni čekala sutradan već sam ga pustila i gledala ga do skoro četri ujutru, bez da i jednu scenu premotam, držao me je tako da niti sam želela da ustanem da sipam sebi vode dok se ne završi, i ono što je retkost za mene uspela sam da pustim suzu na kraju. Muzika je takva da ako ništa drugo ne uspe muzika će vas rasplakati. Naprosto i ako znaš za šta su oni rođeni potajno se nadaš da će se ipak nešto okrenuti i da će se završiti srećno... Odmah nakon filma prvo što mi je prošlo kroz glavu je „zašto nisu pobegli?“ međutim već u prvom interviju Keri Muligan je objasnila da su oni od malena naučeni za koju svrhu služe, i da prosto nikad to nisu razmatrali kao opciju. Glumačka postava: Keira najtli koja igra Rut je možda i najblaža i sama je rekla da je prihvatila ulogu zbog Keri Muligan koja joj je najbolja prijateljica. Endru Garfild je pozitivno iznenađenje, velika transformacija u toku filma a momenat kad se slomi je tako emotivan i jak da su mi ruke drhtale. Keri Muligan je fantastična ne samo ovde od tri uloge u kojima sam je gledala svuda je bila brilijantna, ona kaže da joj je Never let me go omiljena knjiga i to se vidi jer baš poseduje lik Keti. Smatram da i ako je film jako tužan treba da ga pogledate jer nosi neku dubinu i nešto što uvek ostaje u srcu.




To je sve za ovaj mesec moji siroti đavoli, da li ste gledali nešto od ovoga, pišite dole :D


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor