Search This Blog

Early winter favorites (December with Mademoiselle S. #3)




Ovo je jedan od postova koje uvek vagam da li da pišem ili da ne pišem. Uvek preovlada da pišem, jer uvek budu čitani. Pa ako već volite ovaj tip postova, evo mene i evo posta. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? U zadnje vreme su se nakupile stvari koje sam volela, nema ih mnogo ali ima dovoljno da napravim fin post sa preporukama.
Da ne dužim više,

Let's go😉


SERIJA



Chilling Adventures of Sabrina

Pisaću već o Sabrini u nedelju u postu posvećenom njoj i još jednoj seriji, ali moram ovde da je spomenem. Obožavam je. Bukvalno sam pojela 10 epizoda za 2-3 dana kada sam je pre par nedelja otkrila. Ludački je zabavna, ima jako lepu estetiku i drži pažnju. Potpun sam zaljubljena u Nikolasa. Jeste teen serija ali ja ne smatram da to što se radnja odvija oko tinejdžerke treba da vas zaustavi da gledate. Kao što sam rekla post o njoj ide u nedelju, tada više o njoj do tada imate sve moje preporuke.







Idol Producer

Ovo nije serija već emisija, ali spada pod ovu kategoriju. Radi se o kineskom muzičkom reality programu koji je rađen po licenci korejskog show-a "Produce 101". Emisija okuplja 100 mladića koji su trenirani za idole i na krjau devetorica postjau članovi C-pop benda "Nine Precent". Našla sam je slučajno (dvoje sudija znam iz K-pop bendova i obojicu obožavam) i jako sam se obradovala kada sam videla Leja tamo jer volim njegovu muziku a nemam prilike često da ga viđam (on je kao "nation's producer" takođe i voditelj cele emisije) i oduševila sam se koliko je stručan pored toga što znam da je jedan od 5 najtalentovanijih plesača koje sam ikada videla. A Džeksona sam do sada već dobro upoznala da znam koliko mu dobro idu emisije i ovakav tip programa.


prelepi, talentovani Lej



Uglavnom neko drugi je bio glavni razlog. Na tviteru su pisali o Cai Xukun-u i tome koliko je talentovan (minut za vas da uživate u pogledu jer je nestvarno lep pored toga što je talentovan).


Kunem se da sam pauzirala i gledala u njega nekoliko minuta jer nisam mogla da verujem da je stvaran


Pogledala sam nastup (njegovu audiciju sa pesmom "I wanna get love" koju je sam radio), videla da su tu i Lej i Džekson i odmah rešila da pogledam show. Jako je interesantn i sviđa mi se kako predstavlja i život mladića i pripreme.  Zanimljiva činjenica je da nisam znala da ću toliko uživati u mandarinskom jeziku međutim jako mi se dopada. Ostavljam vam Kunov nastup, jer znam da čak i da rešite da ne gledate IP, uživaćete u ovom nastupu. Iamte i video sa kompletnim predstavljanjem ali ovaj je boljeg kvaliteta kucajte  njegovo ime i pesmu naćićete, ovo je samo nastup.

p.s -obavezno pogledajte ghost prank, urnebesno je smešan 100 mladića koji vrište od straha na lažnog duha a neki su i flertovali sa njim, samo kucjte "idol producer: ghost" pokazivala sam video nekoliko osoba svi su plakali od smeha.






FILM


The Hunger Games

Pisala sam o ovom filmu u prethidnom postu. Ali nije fer je da ga stavim i ovde u favorite, obožavam serijal i obožavam likove u ovom serijalu.







Eyes Wide Shut

Totalno drugačiji praznični film koji sam ponovo gledala pre par dana. Međutim imate sve moje preporuke, smatram da je lepo pomalo iskoračiti iz klasične forme prazničnih filmova (kao što je Love Actually o kome ću već pisati post ali u januaru i o tome zašto ga manje volim nego što sam ga nekada volela) i pogledati nešto ovako. Ovaj film ako ste maloletni definitivno ne treba da gledate jer je ozbiljniji i ima jako eksplicitne scene. Ne volim Toma Kruza ali ovaj film volim.






KNJIGA


"Igre Gladi" Suzan Kolins

Preporučila bih "Harry Potter i Red Feniksa" na žalost ne mogu da podnesem Dolores pa izbegavam ovu knjigu, kunem se nikada nisam toliko mrzela neki lik kao što mrzim nju. Svakako Igre Gladi su sjajna trilogija za zimske dane (za bilo koje dane ne znam zašto sam naglasila zimske) i definitivno treba da im date šansu. Daleko su obimnije od filma i daju mnogo informacija koje će vam nadograditi film.





MUZIKA


Ariana Grande - thank u, next

Mislim da nisam jedina osoba koja je poludela za ovim spotom i pesmom. Kao celina je fantastično odrađeno. Ariana Grande je neko ko meni jako prija, volim njen glas i volim njene pesme a preko tvitera sam postala i fan nje kao ličnosti. Ovaj spot je fantastičan tribute chick-flick filmovima na kojima sam ja odrasla i obožavam ga!





BTOB-Only One For Me

Inače ne slušam ovaj bend ali ova pesma mi se jako, jako dopala i slušam je stalno od kada sam je prvi put čula, ima onu klasičnu bend atmosferu i ima neku nostalgiju u njoj koja mi jako prija. Zapravo ironično, asocira me na leto ali mi to ne smeta.






Coldplay - Christmas Lights

Ovo je pesma koja polako ulazi na moju playlstu jer sada i jeste taj deo godine. Ovo je inače moja omiljena praznična pesma. Ima nešto u njenim laganim tonovima i miru koji donosi što ja jako volim. Zapravo mislim da je tajna u tome što mogu da zamislim celu atmosferu pesme jer je tekst u vidu priče.





Album: Got7-Present: You & Me

Pominjala sam vam Džinjonga u filmu, sada sam spomenula i Džeksona. Pa ovo je njihov bend. Got7 je izdao praznični album koji je "repackage" originalnog albuma  "Present: You" i ceo album je savršen. Title track "Miracle" je pesma koja je istovremeno magična ali i jako tužna kada shvatite radnju spota. Inače pogledajte spot, estetika je prelepa a pesma ima onu starinsku prazničnu atmosferu što se meni jako dopada.






RANDOM


Maybelline-The Burgundy Bar 

Ovo je definitivno moja OMILJENA plaeta senki. Ima boje koja ja volim i ima lepu pigmetaciju. Retko kad šminkam oči ali poslednjih par dana mi je bilo neophodno i uvek sam birala ovu paletu.





Milka sa malinom

Ja ne znam kako se ovo tačno zove ali to vam je kao jafa keks samo milkin i sa malinom. Već godinama sam zavisnik o ovaj keks i jedem ga kad god mi se ukaže prilika i obožavam ga. Maline su moje omiljeno voće, volim ih svuda i u svakom obliku ali ih na ovaj način ubedljivo najviše volim.







Mirisne sveće

Kad ovaj period dođe moj dan ne funskcioniše bez mirisnih sveća, ta vrrsta aroma terapije jako dobro deluje na mene i potpuno me opušta. Skoro sam kupila par manjih  u Lidlu bile su ispod 200 dinara ima ih 6 mirišu na kokos, vanilu i čokoladu. Traju i po nekoliko dana a imaju jak miris tako da prepoučujem njih. Ako nemate Lidl malo skuplja ali definitivno estetski lepša verzija su glade sveće. Ja imam  ovu koja je iz mini edicije i ona se jak sporo trođi ima je oko 2 meseca i ništa se nije potrošila a one koštaju oko 300 dinara.





Kupovina ukrasa

Generalno kod moje bake važi pravilo 2-3 svake godine, i uvek se radujem traženju nekog unikatnog. Kod nas se jelka ne kiti do Svetog Nikole, tako da još nije okićena ali jesmo kupile par ukrasa i strašno im se radujem!






Mesto koje me fascinira: Peking, Kina

Glavni grad Kine je relativno skoro počeo da me fascinira uzevši u obzira da su moji omiljeni gradovi u ovoj zemlji oduvek Šangai i Hong Kong. Međutim arhitektura ove prestonice i njena veličina su me oduševili od skoro tako da njega najviše istražujem.



Letnja palata u Pekingu



To je to za danas. Nadam se da vam se dopalo? Sve što vam je na umu pišite mi dole.


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

"Mono" slušajte OVDE
 Moj Goodreads (našla sam šifru ponovo mogu da postujem yeah!)
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Uvek me zabavi ovaj tip tekstova i obavezno zabeležim ponešto novo.:)
    Dok ovo kuckam, napolju veje sneg (otkad sam se probudila, kakav divan prizor!), tako da se polako, ali sigurno (uz Kaćin jučerašnji post o Sinatrinim pesmama) "ufuravam" u pretprazničnu atmosferu. Ne kitim jelku do posle katoličkog Božića, uglavnom negde oko 28. sve to obavljam, ali već sam počela da polako pripremam teren.

    A gde ti je "December with Mademoiselle S. 2"? Mislim da si se ovde preračunala.

    Ja sam odrasla uz seriju "Sabrina, veštica tinejdžerka", čiji je ovo, ako se ne varam, rimejk. Pošto inače volim takve stvari, staviću novu verziju na listu, pa kad stigne na red.
    Ovi Korejanci su tako lepi, kao lutke neke, baš nestvarno.:)
    Inače, odavno nemam naviku da pratim takmičenja u pevanju, možda sam se zasitila (jer u poslednjih 15 godina bio je tu, kod nas, "Idol", pa "Operacija trijumf", pa "Prvi glas Srbije", "Ja imam talenat" - one turbo-varijante ne uključujem), a možda mi sve dođe nešto ponovljivo i dosadno.
    Odlični predlozi za filmove.
    Trilogiju "Igre gladi" svakako imam na umu.
    Ovu Arijaninu pesmu nisam do sada čula, meni takođe prija njen glas i ima dobre singlove, mislim da je mnogo veći talenat i potencijal nego što izgleda.
    "Milkine" biskvite zaobilazim jer su previše skupi, nekako mi se za taj novac ne isplati količina u pakovanju (ili je to kriza učinila da kupujemo uglavnom na meru u prodavnicama zdrave hrane), iako deluje baš privlačno.
    Što se aromatičnih sveća tiče, s obzirom da sam oko tri nedelje vukla prehladu, tek sad se vraćam u normalu, samim tim i počinjem da osećam mirise, haha....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod mene je sneg krenuo tek juče ali je napadao kao da je 7 dana padao bez prestanka, danas sam išla do Maksija mislim da sam se polomila koliko je slabo prometno. Mi smo danas okitili jelku jer Maša i Mina nisu u školi a ja sam smotana da sama kitim (imamo 3 jelke)
      Tu ej i dva samo ima ga u coveru ali sam zaboravila u naslovu evo ovde
      Ovo su konkretno Kinezi ali da geenralno Azijanti su jako lepi ljudi. Tajlanđani su još lepši a japanci su mi ubedljivo najlepši :)
      Ja godinama imam praksu da pratim takmičenja u pevanju posebno sam volela X Faktor britanski na žalost smorilo me je jer je sve na isti kalup.
      Arijanina pesma razbija a tek sve te reference na filmove.
      Ja Milkine stvari ne jedem često sad kad je bila u Maksiju na akciji sam baš iskoristila jer jesu ukusni
      Veruj mi ove sveće su toliko jake da moja sestra koja ne oseća zapršku i luk od zapušenog nosa oseti njih hahaha ludilo :)
      Hvala na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
    2. Zaboravila sam link evo gde sma ubacila naslov https://2.bp.blogspot.com/-LHvjboKTsS0/XA052WLiQNI/AAAAAAAAiKQ/P94RZ7DXjyANIhv4U8SsNqoC9qW7KDYWQCLcBGAs/s1600/0..png

      Избриши
  2. Stvarno super post, ja sam inace veliki ljubitelj mirisnih sveca, i bas sada za praznike one budu super u ovoj atmosveri, i jos neka knjiga pa gde bolje.
    Slatkise necu pominjati jer sam i u njuh zaljubljenik, samo smo sada na pauzi, jer eto vecito zensko hoce na dietu :)

    https://aandymm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne opterećuj se dijetama nije strašno ponekad dozvoliti sebi da uživaš !
      Hvala puno na čitnaju i na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor