Search This Blog

7 Filmova koje ne treba da gledate kada se osećate loše



Pozdrav dragi ljudi. What’s up? Dugo sam razmišljala o filmskim postovima i da li uopšte postoji neka tema koju nisam obradila? Međutim naišla sam na jednu koja je na papiru delovala kao dobra zamisao, nadam se da će i u praksi biti dobra. Pre par nedelja pisala sam vam o filmovima koji motivišu sada imam listu od sedam filmova (hronološki raspoređenih) koje definitivno treba da izbegavate kada niste mentalno najstabilniji. Odmah da napomenem da su svi ovi filmovi sjajni i izuzetno kvalitetni te da ih preporučujem svima koji su psihički dobro ili nemaju nekih problema, da više ne samaram


Let’s go 😉


1. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Kriminalac koji se pravi da je lud, završava u mentalnoj ustanovi i diže pobunu protiv stroge sestre koja muči pacijente.

Verujem da je većina čula za čuvenu dramu a Džekom Niklsonom. Mada ovaj film nije striktno depresivan,  ima par izuzetno teških momenata koje definitivno treba izbegavati ako ste u lošem stanju. Sam kraj je jako emotivan i težak.




2.Terms of Endearment (1983)

Majka i kćerka, jedan život i jedno odrastanje.

Nije ovaj film toliko depresivan zapravo ima dosta veselih i lepih momenata, do zadnjeg dela filma gde postaje nepodnošljiv. Ovaj film je meni lično jedan od težih jer predstavlja gotovo preslikanu životnu priču moje porodice pa ga izbegavam čak i kada sam dobro jer je jako težak. Međutim jako je lep i jako dobro urađen, tako da u svakoj drugoj situaciji apsolutno zeleno svetlo imate za njega.




3. North Country (2005)


Godina je 1989. i mlada majka Džozi Ejms (Šarliz Tron) napušta supruga koji je maltretira sa dvoje maloletne dece se vraća kod roditelja. Džozi, društveno neprihvatljiva žena koje se čak i roditelji stide zbog toga što je starije dete rodila vanbračno kao tinejdžerka, zapošljava se u rudniku u kome trpi ponižavanje od strane kolega, među kojima je i njen bivši dečko Bobi Šarp (Džeremi Rener). Nakon niza ponižavanja koje, zarad novca trpe njene koleginice, uz pomoć neočekivanog prijatelja, advokata Bila Vajta (Vudi Harleson), Džozi će skupiti hrabrost da izađe pred sud i zatraži svoja prava. Film se temelji na istinitom događaju.

Ako ste žensko.  Bez obzira na to kako se osećate tri puta razmislite pre nego što pogledate ovaj film. Ovo je jako teško za gledanje. Scene su grafički prikazane, priča je jeziva i grozna za gledanje, film koji je na žalost predstavlja jednu surovu realnost. Gledala sam ga sa knedlom u grlu. Sa druge strane muškarci ovaj film morate da pogledate, jer budi svest.




4. Hunger (2008)

Irski republikanac Bobi Sends (Majkl Fasbender) vodi zatvorenike zatvora Severne Irske u štrajk glađu. Godine kada je slobodno mišljenje bilo sve samo ne dozvoljeno. Godine kada su buntovnici patili na najsuroviji mogući način. I jedan čovek koji je rešio to da promeni.

Meni nije bilo depresivno da gledam Hunger ali definitivno mi je bilo jako teško i mučno za gledanje zbog realizma koji ovaj film ima. Kada budete videli Fasbenderovo telo nakon štrajka glađu neće vam biti dobro koliko to strašno i jezivo izgleda. Imam celu recenziju linkovaću je dole.





5. Precious (2009)

Njujork, kraj ’80ih. Bucmasta, zlostavljana tinejdžerka, trudna sa drugim detetom čiji je otac njen otac oslanja se na školu u nadi da će joj se život poboljšati. Tu je i njena majka koja je krivi za to što je muž više ne voli.

Ja sam jednom gledala ovaj film i zarekla se -nikada više. Ovaj film je ruke dole, najteži film, koji sam ja pogledala u životu film nakon kog sam  (da prostite) povratila koliko mi je bio mučan. Drama kao drama je kvalitetna ali ovo je film koji nije za svakog i treba debelo da razmislite pre nego što odlučite da li da pogledate ili ne.




6. Biutiful (2010)

Uksbal, samohrani otac iz Barselone saznaje da ima tumor na mozgu te pokušava da preduzme sve potrebne mere kako bi njegova deca ostala u dobrim rukama.

Ovaj film je jednom rečju-depresija. Sam Injaritu koji ga je radio opisuje Biutiful kao svoj najdepresivniji film, posvećen inače njegovom ocu. Havijer Bardem razbija u ulozi Ukbala ali ako ste emotivno loše ne gledajte ovaj film nikako, ovaj film boji i sunčan dan u siv jer odiše tamom i depresijom koja pokriva i šarenilo Barselone.




7. Never Let Me Go (2010)

Kejti (Keri Muligan), Tomi (Endru Garfild) i Rut (Kira Najtli) odrastaju u internatu u kome se vodi računa o njihovom zdravlju i životu. Na jednom času profesorica skrhana  istinom koju deca ne znaju otkriva im da su oni zapravo samo donosi za ljude koji su platili njihovo postojanje.

Prvi film koji je mene naterao da plačem, isitni na volju bio je to plač od 2-3 minuta ali izvući suze iz mene je najteža stvar na svetu, ovaj film je to uradio. Ovaj film ubija nadu što je razlog zašto ne treba da ga gledate ako niste dobro psihički, inače je jako lepo odrađen film.






Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Recenzija za film "Hunger"
To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti pišite mi dole! 😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

6 коментара:

  1. Sa ovog spiska sam gledala samo "Let iznad kukavicjeg gnezda" koji je na mene ostavio veliki utisak, ali moram da kazem da iako ove ostale price deluju kvalitetno, ipak ih necu gledati jer nemam srca za to. Takva sam da sve sto procitam ili odgledam bukvalno prozivim, ne mogu to da kontrolisem kod sebe, i s obzirom da me zivot nije mazio, ne smem sebi da dozvolim da gledam ili citam suvise teske stvari, jer cu se raspasti. O:) Ma koliko to povrsno zvucalo, od filma ocekujem samo zabavu i dozivljavam ga kao razbibrigu. Dobro te si ukazala koje filmove da izbegavam ako naidjem na njih. :D Odlican post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      "Let iznad kukavičjeg gnezda" je baš tužan i težak film. Generalno ni ja ne volim teške filmove ali me često naslov prevari pa pogledam tkave :)
      Nije površno ja sam baš u zadnjem periodu života gledala samo neke filmove za koje sam pozudano znala da ne mogu da me umore. Ja zapravo najviše volim "lagane drame". Drame koje su kvalitetne ali nisu previše teške za gledanje :)

      Избриши
  2. Nisam gledala nijedan od filmova sa spiska, ali si ih više puta pominjala u raznim listama i postovima, tako da sam neke odavno stavila na listu, npr. "Hunger" i "Let iznad kukavičjeg gnezda". Mislim da "Precious" nikada neću odgledati, jer mi je tema incesta grozna i ne mogu to da "svarim", ovo ostalo još i nekako...
    Verovala ili ne, u našoj kinematografiji postoji solidan broj jako teških, depresivnih filmova i mene oni, nekako više pogode i zabole od stranih. Plus je i to što su veoma kvalitetni. Npr, "Mala" sa Mirjanom Joković i Mirjanom Karanović, strašan film. Zatim, "Zaboravljeni", kao i istoimena serija, onda serija "Sivi dom"...ali, mislim da su mi "Vukovar, jedna priča" i "Život je lep" (ne italijanski, on je tužan i težak, ali ima i humors, vedrine, optimizma - nego naš, sa Sonjom Savić u glavnoj ulozi) ubedljivo najmučniji, nikad nisam uspela da ih ponovo odgledam do kraja.
    Ja isto kao Zvezdana teško podnosim ovakve priče, pa mi je potrebna baš ozbiljna psihička priprema - iz tog razloga još uvek nisam odgledala "Šindlerovu listu", npr. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izbegni Precious iskreno ti kažem to je film od koga ti pripadne muka, verujem da gori nisam gledala u životu :)

      Nisam gledala ni jedan od ovih filmova, ali znam da je naša kinmatografija "bogata" takvim filmovima što me negde i ne čudi jer nije teško napraviti depresivan film u Srbiji, ja sam samo čula za onu bolest "Srpski film" mada to nisam gledala.
      Šeindlerovu listu sam zaboravila, da grozno je potresan i težak film :(

      Избриши
  3. "Kuduz", "Ovo malo duše", "Lepa sela lepo gore", "Bulevar revolucije"...evo, sad se ježim.

    ОдговориИзбриши
  4. Zijuu nemaš pojma koliko se meni sviđa ova lista, ja baš mnogo volim da gledam užasno depresivne filmove ili filmove o depresiji.Sve sam prinskrinovala i skinuću ih čim uhvatim net. :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor