Moja piskaranja

четвртак, 22. април 2021.

COOKING WITH S: KROMPIR SA SUSAMOM

 



Nije nikakva tajna da Sara nije posebno spretna u kuhinji. Niti sam neko ko voli da kuva, a pravo da vam kažem nisam ni veliki gurman. Međutm ako sam nešto u prethodne skoro dve godine naučila to je da je kuhinja veština preživljavanja i da svako od nas treba da zna bar minimum da nahrani sebe.

 Anyways, misim da za 6 godina nikada ali nikada nisam sa vama podelila recept na blogu a za sve postoji prvi put tako da danas delim sa vama recept za moje omiljeno jelo koje umem da spremim. Delila sam ga na instgramu tamo se ljudima dobao možda se svidi i vama jednostavno je a jako ukusno.

 Da više ne dužim,

Let's go!





Sastojci:

  • Krompri (ja konkretno uglavnom uzmem 5 obična, srednja krompira i to mi traje 2 dana)
  • So
  • Susam
  • Biber ili čili (ja uvek uzimam biber jer čili ne volim)
  • Aleva paprika 
  • Vegeta
  • 50-100ml ulja (moja merka je geralno malo više od pola čaše jogurta ali sve zavisi koliko pravite i koliko pravite)
  • Začini koje volite (ja koristim peršun sušen, origano, beli luk u granulama)
  • Margarin ili maslac


Priprema:

  • Iseći, oljuštiti i oprati krompir, potom ga staviti da se kuva i posoliti.
  • Kada voda provri, ostaviti da se kuva još samo 5 minuta a potom skloniti sa ringle.
  • Dok se krompit malo prohladni u dublju posudu pomešati ulje sa alevom paprikom, vegetom i začinima.
  • Krompir iscedite potom prebacite u posudu sa uljem i začinima i izmešajte sve tako da se svi krompiri umaljaju u smesu.





  • Obložite pleh pek papirom (možete da koristite i vatrostanučiniju ali meni ideja pranje iste od ulja izaziva jezu tako da ja biram uvek pleh i papir za pečenje) pa potom sipajte krompir i lepo ga raporedite. 
  • Iseckajte komadiće margarina ili maslaca i pospite susamom.
  • Obložite pleh aluminijumskom folijom i pecite 20 minuta (prethodno zagrejte rernu).
  • Nakon 20 minuta skinite foliju pa pecite još 10 da se uhvati korica.




Servirajte sa omiljenom salatom.


 Prijatno!





Došli smo do kraja ovog posta. Nadam se da vam se dopao i da vam je koristio barem malo. Svoje utiske mi možete pisati u komentarima ili na mail saramilenkovic1994@gmail.com odgovaram u roku od 24 sata!


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):



Hvala na čitanju,

With love, S.




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.