Search This Blog

5 BL DRAMA KOJE MORATE DA POGLEDATE

 


Tu i tamo ne tako retko me vidite kako pišem o BL dramama. Ili ih generalno spominjem. Ako me pratite na instagramu ili tviteru (posebno ako me pratite na stan tviteru) onda to definitivno znate. 

Danas sam tu sa posotom o 5 koje apsolutno treba da pogledate!


Šta je BL? BL ili boy love ili YAOI je žanr oji se prevashodno vezuje za Aziju dok je na zapadu uglavnom provučen kroz comming of age filmove. Kao što sam naziv kaže radi se o dramama koje vezuju dva dečaka. Popularnost je prevashodno stekao na Tajlandu gde je ova kultura toliko rasporostranjena da „ship“-ovi imaju svoja fandom imena i postanu mega poupularne zvezde a ako im je hemija dobra- niko ne može da ih zaustavi dok nekad je i estetika ono što privlači fanove pa je trenutno najpopularniji par npr duo iz serije 2gether, Brajt i Vin toliko su popularni da će krajem meseca izaći i film nakon cele sezone, uživot koncerta, sepcijala od pet epizoda i velikih fanmitinga a igraće mada ne u boy love drami zajedno i u tajlandskoj adaptaciji F4 ovog leta. To ima i svoje mane naravno poput toga da nema javnog zabavljanja posebno ne sa suprotnim polom jer ti moraš da održiš iluziju da si zapravo zaljubljen u svoju co-zvezdu ne u nekog drugog. 


Brajt (levo) i Vin (desno) na dodeli nagrada
(izvor: Pinterest)


Veliku popularnost imaju i na Tajvanu gde su gej brakovi legalizovani (jedina država u Aziji sa ovim zakonom). Trenutno najpopularnijia njihova drama je We Best Love sa sezonama Number 1 for me i Fighting Mr. 2, obe su dostigle veliku popularnost zbog fantastične glume i ludačke hemije koju partneri Sem i Ju dele.


Ju (levo) i Sem (desno) na jednom od "događaja" vezanih za dramu
(izvor:Pinterest)


 Krajem prethodne godine Koreja počinje sa distribucijom svojih bl drama i kreće dramom „Where Your Eyes Linger“ koju je karaterisala prelepa estetika i totalno drugačija naracija u pričanju priče. Njihove drame uglavnom traju po 15 minuta ali su od prve postigle veliku popularnost toliko da su neke čak i pretočene u film. Njih karakteriše uglavnom veoma kvalitetno osmišljena priča, dobra gluma i estetski lepi muškarci što je generalno karatkeristika svih K drama. 


Poster za "Where Your Eyes Linger"
(izvor:Pinterest)



Japan kao još jedna konzervativnija država je napravila iskorak kada je pustila dramu "Cherry Magic" da se emituje na nacionalnoj televiziji. Istina drama je bila u kasne sate ali se isplatila i postigla veliku popularnost posebno se nije očekivalo da relativno dobro poznata imena pristanu da igraju ovo. Tako je i Japan dobio zeleno svetlo u ovom žanru. 

Cherry Magic
(izvor:Pinterest)



Kina ostaje kao jedina koja ima ban za sve vezano za homosekualnost...mada ih to nije sprečilo da naprave jednu od najboljih gej drama (samo što su oni to opisali kao „srodne duše“ bez obzira što je knjiga otvoreno gej) „The Untamed“ koju možete gledati na Netfliksu.  Moje današnje preporuke su sve sa Tajlanda. Sve osim jedne imate na YouTubu (i da ne pominjem individualno apsolutno sve imaju engleski subtitle) i ovo su definitivno mojih top 5 svih vremena i na listi su (mada ih nisam obeležlila brojevima) od pete do prve (što znači da poslednju sa liste najviše volim).

Vang Jibo (levo) i Šao Žan (desno), u drami "The Untamed"
(izvor:Pinterest)


 Uživajte,

Let‘s go! 


  • A Tale of Thousand Stars (2021)

Tijan je momak koji nema ništa da izgubi. Sin bivšeg ministra koji je odrastao u izobilju ima apsolutno sve što poželi. Međutim Tijan ima i problem sa srcem i svestan je da mu je svaka sekunda poslednja, zato se otvoreno kocka sa životom i stalno rizikuje jer nije bitno šta će da izgubi. Tonfun je siromašna učiteljica koja se iz sela gde je volontirala u rularnom Tajlandu vraća kod tetke u Bankok kako bi produžila svoj ostanak na selu. Njen život je ispunjen svrhom i ciljem. Kobne noći u kojoj Tijan nakon pijanke i kockanja dobija srčani napad, auto udara Tonfun par minuta nakon izlaska iz autobusa. Sudbina odlučuje tako da Tijan dobije Tonfunio srce. Uprkos zabrani da sazna ko mu je dao novu šansu za život, Tijan uspeva da otkrije ko je ona a po pronalasku njenog dnevnika i „bajke od 1000 zvezda“ koju nije završila, Tijan polako postaje svestan da je odrastao u nemoralu gde se ljudski život ne ceni, napušta sve i odlazi da volontira kao učitelj u selu nastavljajući Tonfunininm koracima. Tijanovo srce mđutim neće kucati samo za istu svrhu, ono kuca i za momka sa kojim je Tonfun želela da ostvari čuvenu seosku legendu-glavnog šumarskog referenta Pupu.

Posle mnogo drama smeštenih na univerzitetu, ova (koja je emitovanje završila pre nedelju dana) mi je tako dobro došla. Ovo je priča o srodnim dušama, o iskupljenju i novim šansama. No pre svega, ovo je priča koja će vam doneti pravu kulturu Tajlanda. Seoske tradicije i njihovu muziku. Ert i Miks igraju Pupu i Tijana i ovo je neočekivano jedan od najboljih parova koje smo dobili u bl zajednici. Earta sam gledala već dva puta pre ovoga, jako lep momak sa tako mirnom energijom (a istovremeno jako dobar frajer) dok je Miks, student veterine, debitant koji je dobeo lik mladog učitelja kao da glumi već jako dugo. Ovo je topla priča. Volim reditelja koji je radio ovu dramu jer gledala sam apsolutno sve što je radio i svaku je dobro odradio (bukvalno spasi drugu sezonu ako jedan reditelj zezne prvu). Imate na youtubu sa engleskim subtitilom ima 10 epizoda, gledajte i uživajte  jer stvarno vredi.




  • 3 Will Be Free (2019)

Nio je mladi striper i husler koji novac zarađuje kako god da mu se ukaže prilika, meutim on napravi veliku grešku kada se upusti u vezu sa dosta starijom ženom, suprugom poznatog narko bosa. Šin je sin jedinac narko bosa i njegove prve, ubijene surpuge. On je gej i umetnik koji uporno odbija da se petlja u očeve odnose i njegov posao uprkos pritisku. Miv jer menadžerka u gogo kulbu sa veoma traumatičnim životom koji je od nje napravio veoma snalažljivu osobu. Kulminacija ova tri lika dolazi kada htmen narko bosa krene da ubije Nia koji uspeva da pobegne, Nio sreće Šina u toaletu sateran u ugao svestan da će biti ubijen, Nia spašava upravo Miv koja ubija hitmena. Svo troje su sada vezani ubistvom čoveka i kreću u beg.


Iz atmosfere koju sam vam predstavila gore krećemo u totalno suprotnom pravcu. Pre svega krimi se nije očekivao u ovom žanru. Još veći šok je bila poli veza jer su ova tri lika u jednoj vezi. Kakva brutalna drama sa fantastičnom muzikom i još boljim kadrovima i pričom koja vas drži na ivici. Čak su i sporedni likovi u ovoj drami ludački dobri. Nio je verovatno jedan od najboljih frajera koje će te ikada videti igra ga Džoš Vajar i nema šane da se na zaljubite u ovog momka jer mu je lik tako spontano došao. Tej Tavan je meni dobro poznato ime i čovek kog obožavam on igra Šina i lik donosi maestralno posebno je interesantno da je on ovde „potčinjena“ strana dok ga publika zna iz serijala „Dark Blue Kiss“ gde je dominantan. Interesantno je da je Tej deo legendarnog šipa sa Njuom ali se meni on daleko više dopada sa Džosom (i Mild). Obožavam lik Šina. Mild igra Miv i da se sutra udajem ženila bih nju. Od svo troje njen performans je daleko najbolji jer nosi sa sobom veliku težinu i dragi Bože ta žena je odradila maestralan posao! Imate krimi dramu sa poli vezom i fantatičnom pričom- gledajte. Ima 10 epizoda i imate na YouTube-u celu.





  • Theory of Love (2019)

Tird, Kai, Tu i Bon su studenti na filmskom departmnu. Trd je od prvog susreta zaljubljen u Kaija koji  je sve samo ne dobar momak- on je playboy koji je svako veče sa novom devojkom osim toga totalni kreten koji brine samo o svojim željama i osećanjima. Na momemnte, on Trdu da na kašičiicu dobrog momka i tu sija njegov pravi šarm, ali se još brže vrati na staro. Nakon što ga povredi najgore moguće Trd se distancira od Kaija maksimalno i počenje da uči da ga gleda kao prijateja (kao prijatelj Kai je sjajan i zabavan), međutim to se dešava baš u trenutku kada Kai pravi promenu i želi da se menja shvativši da prema svom najboljiem prijatelju ima osećanja.

Kakav emotivan haos od drame. Ovo je drama o prijateljstvu, toksičnim karakteristikama kod svih nas kao i o tome kako nas dobre osobe menjaju na bolje. Sve to vezano kroz kinematografiju i film koji je glavna tema ove drame. Act 1 kreće iz perspektive Trda i njegove muke da distancira svoja osećanja. Prvih 6 epizoda ste tu da mrzite Kaija maksimalno. Act 2 kreće iz Kaijeve perpketive shvatanja osećanja i njegove promene. Kai je istovremeno i jedan od likova sa najvećim i najboljim progresom koje sam gledala. Tu su i prijatelji Tu i Bon koji sami prolaze kroz životne promene Tu (šarmantni Vajt kog obožavam) koji se zaljubljuje u lepu Lin ali ga osećanja ka popularnom Unu (igra ga Ert iz „bajke 1000 zvezda“) često ometaju u tome, i Bon (prelepi Majk) koji nikako nema sreće sa ženama. OfGan je jedan od najvećiš bl šipova ikada njiova veza srodnih duša je generalno prelepa (Ofa svi znamo kao Papija, nadimak koji mu je Gan lično dao) oni su stari partneri koji već godinama rade zajedno i imaju jednu prelepu vezu na ekranu i va njega. Osim toga Gan je jedan od najboljih ako ne i najbolji glumac kog sam do sada gledala mada ga „Papi“ prati uz vrat bukvalno, Of posebno u ovoj drami je baš napravio iskorak iz svoje opuštene ličnosti u kompletnu dualnost. Divno prijateljtvo između 4 glavna glumca je toliko toplo da će te je obožavati sigurno. Imate 12 epizoda na YouTubu plus sat vremena specijal da vam kažem iskreno na poslednjoj sceni specijala suze su mi išle. Gledajte.





  • Until We Meet Again (2019)

Korn i In su studenti kasnih ‘80ih na Tajlandu u vreme kada veza dva dečaka nije bila dozvoljena. Korn je najstariji sin narko bosa veoma poznatog u Bankoku, njegov život je težak i mračan dok ne upozna Ina. In je totalna Kornova suprotnost odrasta u lepoj porodici sa majkom, oscem i dosta starijom sestrom i sestričinom. Njihova ljubav je bila jaka ali od prvih dana osuđena na prokletstvo. Nakon što ih na Inov rođendan očevi ponize, Korn shvata da njegova veza sa dečakom koji mu je otvorio srce i pokazao svetlost u sivom i tamnom životu, nikada neće biti prihvaćena. Zato grabi pištolj i izvršava samoubistvo . In kome čovek njegovog života umire pred očima, očajan radi istu stvar (ne nije spoiler to je bukvalno prva scena u drami koju vidite). Shvativši šta su uradili, dve porodice nesrećnih dečaka ih vezuju crvenom vrpcom kako bi se pronašli u sledećem životu. U modernom dobu Din (Kornova reinkarnacija) je 21-ogodišnjak koji je ceo život tragao za nečim. Odgajila ga je očeva majka i ima distanciranu vezu sa bratom i sestrom. Pam (Inova reinkarnacija) je 19-ogodišnjak koji studira ekonomiju i obožava da kuva (In nikada nije bio dobar kuvar ali je obožavao da kuva sa sestrom), nikada nije imao odnos sa očevom stranom familije jer njegov otac koji je kasnije preminuo nije razgovarao sa svojim ocem (ovo ima velikog smisla jer su momci u novom životu zamenili porodice tako je Inova sestra zapravo sada Dinova baka dok je Korn zapravo Pamov ujak). Kao i Din i on je odrastao tražeći nekog ali nije siguran kog. Još pri prvom susretu oni shvataju šta su tražili.

Uh, ovo je drama koju morate da pogledate. Žena koja je ovo pisala je stvarno imala razvijenu maštu i imate priliku da pratite priču koja kombinuje tracinionalnu tajlandsku kuhinju (posebno dezerte), legende i mitove. Sa druge strane pratite najzdraviju vezu između dve osobe ikada kada govorimo o Dinu i Pamu jer oni su definicija zdrave veze. Kasting u kom čak i sporedni likovi glume fantastično (fantastična Samanta kao Pamova najbolja drugarica Manau, malo luče Perm koji igra najboljeg Pamovog prijatelja Tima i ludački zgodan ali šarmantan Boun koji igra Dinovog najboljeg prijatelja Vina su tu da obezbede malo komedije). Kao i Ert koji igraju Korna i Ina donose dosta tragedije, sad gledam Kaa u komediji i ovaj momak je rođen za tragične likove ima dosta melanholije i mračne strane u njemu, dok Ert fantastično varira od luckastog Ina do tragičnog lika (ne, nije isti Eart kog sam spominjala prethodna dva puta). Ono što oni imaju je posebno. Om i Fluk sa druge strane fantastično nose celu dramu u ulogama Dina i Pama. Sa njima će te plakati još od prvog jedan na jedan sustreta bez da izgovore bilo koju reč jer je ova gospoda maestralna sa emocijama. Uz to kada ih gledaš osećaš pravu ljubav i toplinu. Serija je postigla toliki uspeh da su sporedni likovi Boun i Prem dobili svoji spin off „Between Us“ koji kreće da se snima ove godine. Ako vam t nije dovoljno uzmite u obzir da je dosta centrirana oko plivačkog tima i da gledate Oma bez majce više od pola drame a to je sjajno haha ! Imate svih 17 epizoda na youtubu priuštite sebi ovu ludačko dobru priču.





  • I Told Sunset About You (2020)

Ostvro Puket na Tajlandu priča comming of age priču dva dečaka. Prvi školski dan i Te sa svojom porodicom dolazi da vidi u koji je razred upao (tajlandski princip rangiranja ljudi po odeljenjima bazirano na tome koliko su dobro odradili test), istovremeno Oh-E je sam došao da vidi rezultate jer kao sin bogataša, roditelji večito nemaju vremena. Kreće vatromet a O koji se plaši pucnjave uspeva da se šćućuri uz Tea i njegovu porodicu i tako je rođeno prijateljstvo. Te ima san da bude glumac, kao odličan učenik on zna sve rečenice iz kineske drame koju gledaju (ljudi sa Puketa su uglavnom potomci imigranata iz Kine koji su ovu državu napustili kako bi mogli da žive slobodno i praktikuju Budizam). Oh nema san sve dok ne dobije ulogu (koji Te očajnički želi) velikog ratnika iz drame koju gledaju u školskoj predstavi a Te ga uči kineski jezik. Na dan predstave Oh saopštava da je neašao svoj san i da želi da bude glumac. Ovo pretvara prijatelje u rivale i to se nastavlja do poslednjih srednjoškolskih dana kada oba dečaka pohađaju časove kineskog kao pripremu za fakultet. Te uspeva da upadne u glumačku školu bez prijemnog ispita dok Oh mora da prođe kroz test. Staro prijateljstvo se obnavlja kada Te pretvori svog rivala u prijatelja i počne da ga uči za ispit kako bi upao na isti fakultet kao i on. Prijateljsvo ih pretvara u „intimne“ (titula koja označava prijatelja koji je više od toga ali ne u romatičnom smislu) i oni dele svaki zajednički trenutak uključujući i prve simpatije (Te je zaljubljen u dugugodišnju drugaricu Tarn buduću studentkinju arhitekture dok se Ou dopada dečak iz razreda Bas koji ga često vozi kući). Te i Oe pomažu jedan-drugom da osvoje svoju „simpatiju“ međutim polako ali sigurno postaju malo po malo ljubomorni na osobu koja im oduzima vreme sa ovim drugim.

Armi Hamer mi je slobodno ću napisati „oduzeo“ Call Me By Your Name. Ova drama mi je to vratila na neki način. Ovo je prava comming of age priča koja je smeštena na divnom ostrvu i priča priču iz malo drugačije perspektive. Ovo je priča o odrastanju, o borbi sa samim sobom, o pravim emocijama i razjašnjenjem  šta mi to zapravo osećamo. Priča o životu. Veoma retko drama koja temu priznavanja da si gej ne stavlja kao status quo već su elementi queer drame jasno izraženi a razgovor o tome vodi se realno i otvoreno. Kinematografija ove drame je prelepa. Glavni glumci Bilkin i Pipi su delimično ispričali svoju priču. Drama nije adaptacija romana i pisana je baš za njih. A ovi vršnjaci glume maestralno. Bilkin donosi jake emocije u ulozi Tea ovaj momak može da plače na komandu i njegove ekspresije lica su maestralne.  Te je otvoren, dostiže sve ali ima veliki problem da sebi prizna da je zaljubljen u muškarca i radije bira da ostane u odnosu sa Tarn uprkos tome što konstantno povređuje i nju i njeg a iznad svega Oa. Sa svoji krupnim očima njegov partner Pipi govori hiljadu stvari istovrmeno. Pipi je Bilkinova suprotnos sa nežnim glaasom i pojavom koja umiruje. Oh je slabašan dečeak koji se suočava sa izazovima ali istovreno hrabar i nema problem da bude ono što jeste. Dva mladića dele posebnu vez na i van kamera i njihova ljubav je očigledna još od prve scene u kojima se pojavljuju odrasli Te i i Oh. Osim toga Bilkin  (a delmično i Pipi) so bili odgovorni za soundtrack ostvljam vam čuveni skyline i Bilkina koji je maestralan (slušajte odmah) i jedan od najboljih vokala koje sam čula. Ovaj soundtrack je bio toliko uspešan da su ga na svom instagramu delile i promovisale najveće zvezde Tajlanda, ne samo ova pesma već apsolutno svaka koja se našla na zvaničnom soundtracku.




 U delu sa linkovima vam ostavljam Bilkinov spotify sa pesmama. Kao neko ko obožava comming of age priče u ovu sam bila potpuno zaljubljena. Priča takođe upoznaje ljude sa kinesko-tajlandskom kulturom i daje perspektivu iz ugla dece koja odrastaju na ostrvu radije nego u Bankoku. Prelepa je. Guglajte i nađite ima sajtova koji je daju besplatno sa engleskim titlom a ja jedva čekam sezonu 2 i nastavak priče u julu.





I to je to za danas. Nadam se da vam je post koristio i da ste naučili nešto novo. Javite mi ako rešite da pogledate neku od ovih drama!


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):



Hvala na čitanju,

With love, S.


6 коментара:

  1. Saro, molim te, izvini zbog ove zbrke i pobriši prethodne komentare :).
    Na temu ću reći samo da mi trenutno sižeom (i sugerisanom atmosferom)najprivlačnije deluju "A Tale of Thousand Stars" i "I Told Sunset About You". Stavih na listu, a Bilkina sam odmah poslušala - prelep glas.

    Što se ostalog tiče, evo predloga teme za neku sledeću priliku (ujedno javni apel blogosferi):

    Kako se rešiti stalkera, ako ne pomogne ni blokiranje? Da li, naprosto, ignorisati?

    Proletos sam čak pisala i kolumnu o tome, jer verujem da je izvestan broj nas doživeo cyberbullying, ali se o tome slabo govori... Dotakla sam se i u poslednjem tekstu sa svog bloga, otvorila dušu najviše što sam mogla, ali, eto, ipak, nije pomoglo.:(
    Blogosferom tumaraju svakakvi čudaci koji razviju (meni lično nejasne fiksacije) i uznemiravaju autore stranica, bez imalo srama. Srećom, danas postoje načini da se zaštiti autorski materijal i registruje plagiranje sadržaja, a zatreba li, kontaktira i policija zbog uznemiravanja. Ono što čovek nosi u glavi i duši, AUTENTIČNO SVOJE, niko ne može da mu pokrade.

    ОдговориИзбриши
  2. Moj bivši i ja prekinuli smo prije 1 godinu i 2 mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomio srce. Pokušao sam ga nazvati i obje linije su prekinute. Pokušao sam ga dobiti na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja, a oni su mi rekli da njihov sin kaže da me ne voli i ne želi me vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i dijete nije navršila godinu dana, nisam mogla vratiti ljubav. Opet sam bila zbunjena. Ne znam što da radim, a također sam ostala bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju dr. Alabe koja joj pomaže kad ne može zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao mi je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena bacila čaroliju na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju, tako da će mi se suprug zauvijek vratiti i da će biti moja. Bilo mi je veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Suprug mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno vam hvala ovom moćnom i pravom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi još svojih predivnih poslova. Ako imate problem koji vas muči u životu, trebali biste se obratiti ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga putem svog whatsappa: +2349039885856

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor