Search This Blog

Movie List: March



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Ovaj post kasni par dana ali rentovaću već u "mesečnoj šolji" će vam biti jasno zašto me nije bilo. Long story short, išla sam da vadim lekarsko za vožnju, test sam položia međutim moje lekarsko od pre par godina je isteklo,i sad moram da vadim novo. Sačekajte minut da li sam napisala išla sam da vadim lekarsko? Ispravnije je pokušavala sam da izvadim lekarsko i moram opet sledeće nedelje jer sistem u ovoj zemlji gde sve puštaju preko veze je toliko "kvalitetan" da mi dođe da vrištim.


Uglavnom, danas vam pišem o tome šta sam gledala tokom prethodnog meseca i da više ne dužim,
Let's go😉




1. Total Eclipse (1995)

Priča prati mladog pesnika Artura (Leonardo Dikaprio) i njegovog mentora Pola (Dejvid Tulis) koji korak po korak ulaze u strastvenu i emotivnu romansu.

Na Isidorinu preprouku pogledla sam ovaj film. Mogu da kažem da mi se svideo. Jako lepa priča, Leo je divan ne možeš da skloniš pogled sa njega a hemija između njega i Tulisa je dobra, međutim kinematografija mi je blago rečeno bila bolna za gledanje a frizura Dejida Tulisa zastrašujuća.

Uloge: Leonardo DiCaprio, David Thewlis
Režija: Agnieszka Holland
Rotten Tomatoes: 25% (4,8/10)
IMDb: 6,6/10
Ocena: ★★★/5





2.Titanic (1997)

Već svima dobro poznata priča između mlade aristokratkinje Rouz (Kejt Vinslet) i siromašnog mladića Džeka (Leonardo Dikaprio) na brodu koji se za to vreme smatrao čudom.

Nikada nisam bila ljubitelj ovog filma ali gledao mi se Leo pa sam rešila da se podsetim. Traje sto godina što ume da smori, i ima scena koje moj želudac ne može da podnese ali kinematografija je dobra i Kejt i Leo su divan par ispred kamera.

Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates
Režija: James Cameron
Rotten Tomatoes: 88% (­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­8/10)
IMDb: 7,8/10
Ocena: ★★★☆/5



3.13 Going on 30 (2004)

Džena je trinaestogodišnjakinja koja pokušava na sve načine da postane deo popularne ekipe, kada na njenoj rođendanskoj zabavi sve krene loše poželeće da se probudi kao lepa i uspešna tridesetogodišnjakinja, što se i dešava. Međutim da li je Džena srećna sa životom u kome ima sve što je kao kilnka želela?

Tokom godina shvatila sam koliko me je ovaj film naučio. Imala sam svega 10 kada je izašao ali sam još od tad pa do danas shvatila da mi je dao jako važnu lekciju -tvoje trenutne želje i status nisu nužno dobro za tvoju budućnost. Film nosi lepu poruku jako je zabavan i veseo i imate sve moje prepouke.

Uloge: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer
Režija: Gary Winick
Rotten Tomatoes: 64% (6,2/10)
IMDb: 6,1/10
Ocena: ★★★★/5




4.On the Road (2012)

Mladi pisac priča svoje avanture koje proživeo sa prijateljem iz mladosti i koje su ga često vodile na čudna putovanja.

Toliko sam se nadala da će mi se ovaj film svideti, kao comming of age, pa to staro vreme, pa muzika plus ja jako volim priče sa road trip-ova. Međutim ovo je katastrofa (i to blago rečeno), znači film koji je toliko mnoton i toliko te tera da se gubiš da ti zapravo pojma nemaš šta si gledao pre 15 minuta. Da li verujete  da ni Vigo i Ejmi nisu pomogli kao i to da je Kristin Stjuart jedina svetla tačka filma? Veruj te jer je istina.

Uloge: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Amy Adams
Režija: Walter Salles
Rotten Tomatoes: 44% (5,6/10)
IMDb: 6,1/10
Ocena: ★★/5








5.Brooklyn (2015)

Mlada imigrantkinja Eliš (Seršei Ronan) oldazi u Bruklin tokom pedesetih godina prošlog veka kako bi našla novi život. Isprva je nostalgija izjeda i stalno joj nedostaje kuća, međutim ubrzo počinje pravi život neočekivano prekinut lošim vestima koje dolaze od kuće.

Konačno sam do kraja odgledala ovaj film  i zvanično ovo je najbolji film u prethodnom mesecu. Seršei je aposlutno divan glumac i neko ko će imati još blistaviju filmsku karijeru. Osećaj tog vremena, kinematografija...sve je magično. Jedino mi se nije dopao kraj, šta ja znam meni je Donhal Glison bolji frajer!

Uloge: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson
Režija: John Crowley
Rotten Tomatoes: 97% (8,4/10)
IMDb: 7,5/10
Ocena: ★★★★★/5







6.Captain America: Civil War (2016)

Događaji koji su se odigrali i griža savesti deli "Osvetnike" na pola. Sa jedne strane Toni Stark/Iron Man (Robert Dauni Jr.) po prvi put sa životom u haosu i grižom savesti koju oseća nakon Sokovije. Sa druge strane časni i verni Stiv Rodžers/Kapetan Amerika (Kris Evans), vojnik koji ne može da izneveri svog najboljeg prijatelja.

Svi znate koliko volim MCU a ovaj film mogu da gledam stalno. Ovo je više akcija nego SCI-Fi tako da ne treba da čudi što je meni jedan od dražih. Dauni je razbio u ovom filmu, jedini razlog zašto nisam dala 5 je što sam htela da ubijem Natašu tako da zbog nje i toga što me je lik strašno nervirao pola manje.

Uloge: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
Režija: Anthony Russo, Joe Russo
Rotten Tomatoes: 91% (7,7/10)
IMDb: 7,8/10
Ocena: ★★★★☆/5



7.Lady Bird

Godina je 2002. i mlada tinejdžerka iz malog mesta u Kaliforniji pokušava da se nosi sa svim stvarima koje odrastanje donosi.

Slušala sam dosta o ovom filmu i negde na početku marta sam rešila da ga pogledam. Svideo mi se. Ovo je jedna lepo odrađena i kvalitetna priča. Seršei još jednom pokazuje koliko dobro glumi a svi znate da Timotija obožavam. Ovo je pre svega priča za sve mlade osobe i njihove roditelje kao i to zašto je bitno da slušamo one koji nas vole i zašto nema razloga za bunt. Međutim malo je precenjen generalno nije drama koja će da se pamti i objasnite vi meni, zašto je ovo emotivan film? Ja sam baš ostala hladna do kraja.

Uloge: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet
Režija: Greta Gerwig
Rotten Tomatoes: 99% (8,7/10)
IMDb: 7,6/10
Ocena: ★★★★☆/5


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste

To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Da li ste gledali neki od ovih filmova?Sve što vam je na pameti pišite mi dole!😉



Hvala na čitanju,

With love, S.

9 коментара:

  1. Sarka, živa si!:)))) Pretpostavila sam da si u obavezama, a i spremaš se za rođendan (nisam zaboravila, još je ove godine na veliki praznik!), tako da mogu samo da ti kažem: staloženo, sve stižeš, sve će biti super (i vožnja i ispiti i papirologija), još je sad taman počelo pravo proleće, pa nekako oseti čovek priliv energije, više volje imaš za sve. Kod mene isto gužva, a i napolju sam često, jedva sam dočekala da uskočim u patike i sklonim kapute, džempere, pa sad krećem u nove pustolovine.:)
    Za početak, odgovorila sam na onaj "Mystery blogger" izazov, hvala ti još jednom što si me tagovala, još da podelim link:
    http://alittlerunaway.blogspot.rs/2018/04/mystery-blogger-award-upitnik.html

    O zdravstvenom osiguranju mi ništa ne pričaj, za poslednje dve godine sam tri puta morala na šalter, poslednji put sad nakon povratka u Čačak, pošto više nisam osigurana preko poslodavca, nego opet kao nezaposleno lice. Gnjavili su me da donosim kopije dokumenata roditelja i brata, potvrde o njihovim zaradama, haos...smara me papirologija.

    Nisam odavno odvojila vreme i pustila neki film, pošteno, mada poslednjih večeri uhvatim na televiziji poneki koji sam davno, davno poslednji put odgledala i koji volim, npr. sinoć sam uživala u jednom od mojih omiljenih "Dangerous minds".:)
    Svašta zanimljivo na tvojoj listi, "13 going on 30" smo baš nedavno pominjale, divan film (Rafalo i Garnerova su preslatki!), "Bruklin" isto (a baš o tom kraju smo Ivana i ja diskutovale, meni je Italijančić divan, ne podnosim onog nabeđenog Irca), a "Lady bird" imam u planu otkad se pojavio; "Titanik" nisam gledala "so godina", čini mi se.:)
    E, mnogo mi je drago što ti se svideo "Total eclipse", gluma je stvarno vrhunska, samo sam tužna što si mu dala "trojčicu", a u odbranu mogu da kažem da moraš imati u vidu nekoliko stvari: ovo je film nezavisne produkcije, takozvani "indi(pendent)", kao "Moj privatni Ajdaho", a znaš već da su takva ostvarenja opskurna, slabo poznata i reklamirana, nije holivudsko i taj skromni budžet se jasno primećuje. Dalje, film je snimljen 1995, rediteljka Anješka Holand je, ako se dobro sećam, Poljakinja, dakle em evropska produkcija, em jako "pipavA" i hrabra tema. Nije moglo biti uloženo bogzna šta, ali i sa tako malo su glumci izdominirali. Ima svojih slabosti, ali ja sam možda suviše subjektivna, Artur Rembo je moj omiljeni pesnik i cela ta priča o njegovom odnosu sa Polom Verlenom, ta epoha, te okolnosti, koje su istinite, meni su oduvek interesantne. A što se tiče Tjulisove frizure, šta da se radi, Verlen je zaista tako izgledao: https://images.findagrave.com/photos250/photos/2006/128/7537_114718723033.jpg
    Dakle, razumem ja tebe, i sama volim lepu kinematografiju, ali u nekim slučajevima bi zbog njenog odsustva morali da diskreditujemo 90 % npr. domaćih filmova, a to ne bi bilo fer. Otprilike kao da kažem da neko fensi-izdanje knjige Isidore Bjelice vredi više nego izlizani komplet Dostojevskog.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Isidora veruj mi malo po malo se sve sređuje baš nisam znala gde mi je glava ovih dana.
      Pročitala sam Myster blogger award hvala još jednom što si mi odgovorila
      Ja sma baš malo imala vremena za filmove nadam se da ću sada imati više vremeda da se aktiviram.
      A meni je pa Italijanče iz Briklina prilično jednostavno, šta ja znam više volim kad je veće od života a na Irce sam slaba plus igra ga Donhal Glison, a ja njega obožavam tako da je imao sve prednosti.
      Sada razumem tvoje viđenje Total Eclypce definitivno ću ga pogledati ponovo, inače meni je 3 oznalka da je film sasvim dobar samo ne savršen da sam rangirala od 1-10 bilo bi nekih 7,5 eto tkao od prilike :)

      Избриши
  2. Mnogo mi se dopada tvoj izbor filmova. Od svih, odgledsala sam samo dva i to Titanik i Kapetan Ameriku. Definitivno mi se dopalo nekoliko filmova sa ove liste i svakako ću ih prvom prilikom pogledati. Nadam se da ćeš što prije položiti sve ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  3. Ovog puta sam odgledala 4 filma sa tvoje liste. :D Kapetana, Lady Bird, Bruklin i Titanik, i svi su mi odlicni! Pokusavala sam ovih dana da nadjem Call Me By Your Name ali kako Pirate Bay ne radi... ne znam sada gde da nalazim te stvari. Ne znam kada ti je rodjendan, znam da si Ovan, ali ako je ovih dana, SRECAN RODJENDAN! :* <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Imaš dobre torente na rarg bg odatle sma ja skinula još kada je izašao i odličan je snimak bio, obavezno mi javi kad pogledaš kako ti se dopao :)

      Избриши
  4. Pokušaj na YIFY torrent, tamo nema šta nema.:) Sa istog sajta obično skidam filmove, "Call me by your name" su postavili pre par sedmica - odličan snimak, sad samo čeka da odgledam.:)

    ОдговориИзбриши
  5. Šarena lista, nema šta. :)
    Meni je "Total Eclipse" bio odličan, prvenstveno jer je Leova uloga nešto nesvakidašnje kada je on u pitanju, da nisam videla ne bih ga u takvoj roli mogla ni zamisliti. Današnji indi filmovi privlače više pažnje i računaju na veću podršku no oni ranijih godina (možda mi se čini), te otud i malo "lepše" izgledaju. Inače, Leu je otac skrenuo pažnju na scenario za "Total Eclipse". "Titanik" nisam gledala godinama niti nameravam, nemam živaca. Kada sam bila četvrti osnovne videoteka se u selu zatvarala, pa su prodavali kasete, mama mi kupila "Titanik", a u to vreme sestra i ja provele 3 nedelje u kući zbog boginja, izlizale kasetu gledajući ga svaki dan, ceo dan. Otad mi ga je dosta. Sećam se da smo tada listale i časopis "Junior", detinjstvo. <3 Ovaj film sa Dženifer Garner nisam gledala isto od detinjstva, mogla bih opet, nisam stvarno davno, hvala na podsećanju. "On The Road" nisam ni gledala ni čitala. Gledanje ni ne nameravam, jer Kristen Stjuart. :) "Bruklin" mi se dopao, a sa knjigom nisam daleko odmakla, nažalost. Marvel, volim određene nastavke, ne sve. "Lady Bird" bih opisala kao "ok, but no big deal".
    Hvala na tekstu. :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor