Search This Blog

Mystery Blogger Award



Kada sam pisala planer za mart, post koji je trebao da ide danas je bio naježi za odabrati, imala sam nekoliko varijacija na ovu temu i nikako nisam mogla da se pronađem u nekoj od njih. Međutim kada me je pre par dana Miljana obavestila da me je ne nominovala za ovu nagradu znala sam da je došla u pravi čas, pa evo me ovde sa ovim postom, tako da joj se pre svega ovim putem zahvaljujem na nominaciji (njen post će biti dole u delu sa linkovima pa možete da pročitate). Inače jako volim njen blog i redovono ga čitam, ima sjajne savete i deli ih na jedan opušten način.



Pre svega da prođem kroz pravila koje ima ova nagrada:
pravila ove nagrade.

1.Podeli logo Mystery nagrade (u naslovu posta) i pravila.
2.Budi ljubazna i zahvali onome ko te je nominovao.
3.Reci svojim čitateljima tri stvari o sebi.
4.Odgovori na postavljena pitanja.
5.Iznenadi i nominuj 10 do 20 drugih blogera i obavesti ih o tome.
5.Postavi im pet pitanja. Nije nužno biti ozbiljan i ne postoje glupa pitanja.
6.I za kraj malo samoreklame – podeli link do svog najboljeg posta/postova.
Prve dve stavke sam već ispunila, tako da idem dalje.

Tri činjenice o meni



1. Ne umem da pravim DYE projekte.  

Ja sam isuviše i smotana i nervozna da napravim bilo šta što vidim. Definitivno nisam "uradi sam" tip osobe. Probala sam milion puta i uvek se završilo ili tako što sam iza sebe ostavila post-apokaliptičnu prostoriju ili tako što sam pobesnela i sve ostavila jer me je neka sitnica strašno nervirala.

2.Razmišljam i sanjam na engleskom 

Mislim da zbog prevelikog slušanja na engleskom jeziku (a sada više ni subtitle na našem jeziku ne koristim) plus čitanja knjiga polako počinjem da ga usvajam kao svoj jezik. Ne šalim se. Sama sa sobom pričam na engleskom a na ovom jeziku i razmišljam a vrlo često i sanjam.  

3.Planiram da se tetoviram jednog dana 

Od kada mi je bilo 15 imam u glavi šta želim da tetoviram, kako i gde i definivno ću se tetovirati jednog dana, kada budem imala novca da obezbedim sebi da odem u studio koji sam zacrtala. Mnogi kada me vide nikada ne bi rekli da sam tip koji voli ovakve stvari li fun fact ja već imam 3 rupe na jedom desnom uvu tako da mi te stvari nisu strane. 


Izvor: Pinterest



Miljanina pitanja


1.Koje alkoholno piće ti budi najlepše uspomene?

Opšte je poznato da nisam neko ko voli alkohol i bukvalno mogu da nabrojim na prste koliko sam ga puta u životu pila. Prosto nikada me nije privlačilo. Međutim postoji jedna priča koja mi mami osmeh na lice i svaki put kad vidim pivo počnem da se smejem. Hajde da počnemo odavde -ja pivo uopšte ne volim. Nisam bila ljubitelj tada, ne volim ga ni sada. Moje piće je belo vino i to je to. Međutim tog leta 2013. kasnih junskih dana kada sam sa tek završenom srednjom školom iz mog malog mesta iz provincije došla u Beograd na prijemne ispite, stvari su bile malo drugačije. Bio je to period kada sam već polagala sve prijemne, i spremala se za polazak kući. U pratnji bakine prijateljice otišli smo u neko mesto u Zemunu gde je ona imala neki stambeni kompleks, a tu je bio i jedan mladić, čije ime do današnjeg dana ne mogu da se setim. Uglavnom ja sam bila neotesana 19-ogodišnjakinja kojoj je sve bilo interesantno on je imao 30, skroman stav i karijeru u košarci valjda u Barseloni. Jedna reč za drugom te rešim ja da ipak popijem jednu flašu piva, jedna za drugom, razgovor, muzika ispred u dvorištu, letnja Zemunska noć, moj pokušaj da mu objasnim svoju tada novo-nastalu ljubav prema Dostojevskom i njegov pokušaj da me nauči da volim kafanu (oboje smo feilovali u ovim pokušajima), uspomene koje me vežu za ceo život. Nikada ga više nisam videla, a pivo do dana današnjeg izbegavam i ne volim nikako. Ali moje prvo pijanstvo (koje takođe pamtim po tome što sam doslovno grlila kadu jer posle alkohola dođe i loša reakcija tela na isti a i po sutrašnjoj glavobolji toliko velikoj da mi je smetalo disanje rođenih sestara) ću uvek pamtiti sa velikim osmehom na licu. OK ovo je bio kao mini story time, ja se izvinjavam, da pređem na sledeće pitanje. 

2. Rad kog slikara obožavaš?

Ja sam pravi umetnik u duši, već godinama izučavam slikarstvo i otkrivan razne umetnike, međutim niko pre ni posle nije mogao da se meri sa onim što osećam kada vidim slike Pjera Ogista Renoara. Renoara sam otkrila sa nekih 15 godina, bio je tada neki časopis o slikarima koji se izdavao i kada sam ga kupila nisam znala ko je on, međutim malo je reći da sam ga "pojela" u sekundi. Od kada sam videla prvu sliku njegovu znala sam da je nešto drugačije, svakom stanom sa sve više tonula u njegovu umetnost i ne postoji slikar koji mi više budi osećanja od njega. Prosto Renoar ima moć da me transportuje u neko drugo vreme tako da osećam svaki miris, celu atmosferu i imam jasne slike Francuske njegovog doba. A u tome leži magija. 


3. Koju naviku nikako ne uspevaš da uvedeš u svoju rutinu?

Imam dve, doduše vezane navike. Prva je ustajanje/ležanje ranije a druga je doručak. Dakle ne mogu sebe da nateram da ustanem pre 12 toliko imam čvrst san i toliko nisam svesna šta se događa da navijem redovno alarm  ostavim ga preko puta kreveta (dovoljno da moram da ustanem a ne da pružim ruku) i ja nit sam svesna kad on zvoni niti kada sam ja ustala i zgrabila telefon...ništa. Doručak mrzim iz dna duše a jako je bitan, mene ujutru prosto mrzi da jedem, pokušavam to da promenim ali mi jako teško ide.


4. Ime koje pesme bi bilo sjajan naslov za film o tvom životu?

Pesma koju izvodi Queen a zove se " I Want It All" je pesma koja ne samo da nazivom predstavlja način na koji ja vidim sve u životu već ceo tekst toliko dobro opisuje mene. Šta da radim pravi sam ovan ambiciozna, tvrdoglava i nestrpljiva.

5. Šta najviše voliš da kuvaš? (recept je poželjan!)

Mnoge žene će poludeti kada budem napisala sledeću rečenicu ali ja zaista ne kuvam. Nit znam, nit volim, nit sam spretna. Bukvalno je Quick supa moj vrhunac kulinarskog umeća (čak i to ne umem na ringli, već vodu u mikro-talasnoj ili u bokalu koji je na struju). Moja baka je uvek govorila da mi mesto nije u kuhinji i da kosa treba da mi miriše na parfeme ne na zapršku tako da kuhinji nikada nisam prišla. Jednom sam probala da napravim palačinke...da uspela sam zidove da uflekam, da napravim smesu punu ljuskica od jaja...jasno vam je valjda da ja ne treba da kuvam. Kada baba i sestra ne mogu naručim roštilj i jedem 2-3 dana i Bog da me vidi! 





OK sada je vreme da ja nominujem. Zaista nisam znala kojih 10 bih nominovala ali imam 5 koje vrede kao 30 njih. Nominujem Isidoru, Ivanu, Katarinu, Girly World i Sandru


Moja pitanja:

1. Koja je tvoja destilacija iz snova?  
2.Kada bi jedan lik iz knjige bio narator tvog života, ko bi to bio? 
3.Da možeš da putuješ kroz vreme u koji istorijski period bi najradije otišla? 
4.Svi mi imamo grešna zadovoljstva. reci mi jedno svoje? 
5.I za kraj podeli sa čitaocima pesmu koja te trenutno tera da ustaneš na noge i đuskaš? 




Za kraj pričamo o postu na koji sma najviše ponosna. Sa jedne strane to je definitivno post o "Čitalačkim navikama". Post koji je postao baš "veliki" viđala sam ga po YouTube-u, na ranim blogovima a sama sam ga sastavila gledajući razne video snimke na YouTube-u, pa mi je drago da je uspešan. Ipak mom srcu najdraži je svakako post o knjizi "Pogrebi Običaji" koji  sam baš dugo pisala i za koji sam baš kopala po internetu da bih ga prenela i na kraju je ispao super. 




Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Miljanin post
To je to, znate već kako ide, sve što vam je na pameti pišite mi dole 😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

15 коментара:

  1. Ovo je baš zanimljivo i hvala ti, pre svega, što si me "tagovala", prihvatam izazov i tekst sa mojim odgovorima ići će za dve srede, tamo negde početkom aprila. Inače, videla sam pitanja već kod Miljane na blogu, pre par dana, baš sam se zabavila i uživala u čitanju odgovora i maštovitim pitanjima (čak toliko maštovitim, da možda malo prekršim pravila i iskombinujem oba "bloka" upitnika!).
    1. Šta je to DYE-projekat? Ozbiljno pitam, prvi put čujem za ovo.:(
    2. I ja često razmišljam na engleskom, pretpostavljam da mi je prvobitna vežba jezika kasnije prešla u naviku.
    3. Ija sam oduvek maštala o tetovaži, pirsing već nikako, ali diskretna i simbolična tetovaža - ko zna, možda ipak i bude jednoga dana.

    Verovala ili ne, ja pivo uopšte i ne smatram alkoholnim pićem. Slabo mi nešto.:)
    Umesto "feilovali", mnogo normalnije zvuči "omanuli" ili "nismo uspeli". Baš mi zaparalo uši, izvini.
    "Veliki slikari", sećam se časopisa, nešto poput "100 ličnosti".:)
    Videćeš, kad se zaposliš, to rano leganje i ustajanje, kao i doručak, postaće ti rutina.:) Meni krenulo još u Gimnaziji, pa onda na faksu zbog predavanja i vežbi, pa poslovi i, eto, sad se i kad ne radim baš ništa, budim u pola 7 kao navijena, a doručkujem obavezno. Stvar životnog stila i obaveza, videćeš.:)
    Ni ja ne znam da kuvam ništa komplikovanije od supice iz kesice, čaja i sličnog. Naprosto, nije me do sada život naterao - mama kuva, a kao student sam se hranila u menzi. Naučiću kad budem primorana. Ne bežim od toga, moja tetka je tek oko pedesete savladala kulinarske "cake".:) Inače, mene zbog toga me svi kritikuju, mama smatra da je sramota, ali šta da se radi.

    P.S. Zbog ove greške u kucanju, "destilacija", slatko se nasmejah, zbog prethodne priče o alkoholu.:)))

    Hvala još jednom, drage volje se uključujem!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno odgovori i na moja pitanja - ja sam prepustila Sari da vam prenese tag. :D

      Избриши
    2. Bogami, hoću, ne mogu da se odlučim, sva pitanja su sjajna i maštovita!:))))

      Избриши
    3. Nema na čemu Isidora, nikako ne bih propustila tebe da nominujem, uvek se radujem tvojim odgovirma :)

      DYE je zapravo "uradi sam" projekat, ništa više od toga. Krativni projekti za koje ti trba puno strpljenja i živaca (koje ja evidentno nemam).

      Jeste "Veliki slikari" bravo!

      Pa i meni baba kuva zato nije imalo potrebe da naučim, a i ja sam smotana tako da bolje da ne kuvam haha :)
      Jedva čekam tvoje odgovre, hvala puno na komentaru.

      Избриши
    4. I mene zbunilo dok nisam dešifrovala šta je pesnik hteo da kaže. 😊 Piše se DIY - Do it yourself.

      Избриши
  2. Hvala na odazivu, super su i odgovori i pitanja! Inače konačno mogu lepo da komentarišem ovde, tako da ću biti redovnija. Inače uvek pročitam prvo tvoj tekst pa Isidorine odgovore, jedno bez drugog mi ne ide. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi na nominaciji i na divnim pitanjima :)
      Dobrodošla u naču komentatorsku grupu ovd se slatko ispričamo :)

      Избриши
  3. Hvala na tagu, biće odrađen prvom prilikom. Dopada mi se što se pitanja menjaju tj. što svako postavi novi upitnik za onog koga nominuje.
    Mada, poput Isidore, najverovatnije ću i ja odgovoriti na oba upitnika. Deluju mi zanimljivo oba. :)

    Ja sam se tetovirala u prvoj godini fakulteta, htela sam odavno, a kako sam tada napokon smislila šta želim to sam odmah i uradila. Od tada prođe već 7 godina, a ja nikako da odradim još koju tetovažu iako hoću da ih imam više.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Au, Kaćo, sad si me baš iznenadila, ko bi rekao :)))) - a delovala je tako pitomo i mirno!:)
      Mene sve strah od igle, a i uvek kad nađem dobar motiv, neka pevaljka ga istetovira i onda mi bude glupo, a ne stavljaju mi se tribali, kineska slova i insekti...isto je bilo i sa farbanjem kose, nisam se odvažila u "mladosti", sad me već prošlo.

      Избриши
    2. Ja se dugo nisam farbala i sad mi doslo i u ljubicasto da se farbam! Hahaha! Pa sam pre par meseci ofarbala nesto pola plavo, pola braon, pa se boja isprala i sad sam zuta kao lisica. :D Nije bitno. A za tetovaze nisam nikad bila, eventualno nesto privremeno, ali ne za stalno.

      Избриши
    3. Surprise! 😄 Razmišljala sam o tome od srednjoškolskih dana i bukvalno sam samo jednog dana presekla. Inače sam više tip osobe koji razmišlja o nečemu neprekidno pre donošenja odluke, pa se češće i predomislim, čudo je da to ovde nije bio slučaj. Elem, presekla sam i u roku nedelju dana već sam se i tetovirala. 😊

      Srednjoškolski dani su mi bili najdepresivniji i dosta sam ih mukotrpno pregurala, iako se to retko na meni videlo. Rečenica koja je završila na desnoj lopatici je u neku ruku postala moja mantra i nešto što me podseća da sam uspela da ustanem čak i kada mi je bilo najteže, te mi ne dozvoljava da posustanem: Be yourself, and no matter how hard it gets keep a smile on your face. (jer ja bez osmeha nisam ja)
      U tetovažu je uključen i škorpion, iako ne verujem horoskopu opisi karaktera prema zodijaku su druga pesma, sa time se u potpunosti slažem.

      Избриши
    4. Nema na emu Darling uvek :)

      Ja znam da si se tetovirala rekla si mi jednom. Ja moje odluke dugo razmatraam a ova za tetoviranje me drći već skoro 9 godina i definivitno sam sigurna sad je problem sam o da skupim novac ida imam da platim sebi par dana u Novom Sadu, onda mogu da se tetoviram :)

      Избриши
    5. Jaoj ja se nikada nisam ofarbala mada to ne znači da neću. Ja odluke razmatram tako što ih vremenski testiram, ako me dri duže od pola godine (6 meseci) onda radim, ako ne onda ništa. Farbanje me nije držalo još toliko dugo (2-3 meseca maksimu) pa se nikada nisam ofarbala plus moja kosa je priodna i kovrdžava pa se plašim da je ne oštetim :)

      Избриши
  4. Hvala na nominaciji! <3 Sad se mislim da se ogrešim o "samo knjige" pravilo i odradim ovo :)

    Kad je reč o činjenicama koje si podelila, i ja sam smotana kad je DIY u pitanju, pa onda retko i pokušavam. Moj poslednji projekat, ako tako uopšte može da se nazove, jeste "kućica" od kartona za mačke, koja je neviđeno ružna (mislim, samo sam spojila dva kartona i zalepila ih selotejpom, da se razumemo, teško da se tu može govoriti o nekom trudu), ali mačke je zapravo vole, što će reći da je projekat uspeo i da slobodno smem da budem ponosna.
    I ja vrlo često razmišljam na engleskom. :)
    Apsolutno te podržavam za tetovaže! Imam dve, prvu sam odradila sa 17 godina i još se nisam pokajala, zamisli :) Moj savet ti je samo da je uradiš na nekom mestu koje možeš lako da prekriješ odećom ako želiš (obe moje su na takvim mestima i vide se samo kada želim da se vide), pošto još uvek živimo u društvu u kom je to ponekad potrebno.
    I da se nadovežem na vašu priču o farbanju - nisam videla svoju prirodnu boju kose (ako ne računamo izrastak) već nekih 15 godina :D

    Na pitanja koje si postavila za izazov neću sada odgovarati, da se ne ponavljam, ako se odlučim za post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu jako bih volela da odradiš, i jedva čekam da čujem tvoje odgovore :)
      Svaka čast! Moj svaki projekat je ili propao ili sam ja sama odustala jer sam izgubila živce :)
      Ja sma mislila da radim na vratu (ali na leđima) ne bih volela ništa veliko već imam jednu ideju koja mi je značajna a druga ojus am osmila je nbaš mala i to sma zamislila da radim nanožnom zglobu (što je OK jer suknju nosim jednom kad je svetlosna godina) :)
      Ja se nikada nisam ofarbala, malo malo mi dođe pa odustanem i tako u krug ko zna jednom ću možda i da presečem :)
      Jedva čekam tvoje odgovre i hvala puno na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor