Search This Blog

💘It was good year to love 7th art 🎬💘


Koliko puta vam se desilo da sumirate predhodnu godinu, mesec, nedelju. Da bacite pogled na dobre i loše strane događaja. Kada dođe nova godina nekako po defoltu sumiramo šta nam se dešavalo predhodne godine. Kada sam ja sela i pogledala svoju godinu unazad, a pri tom mislim prešla blog i instagram kao dva „dnevnika“ koja su bila svedok moje predhodne godine, imala  sam utisak da su prošle dve, kunem se neverovatno je koliko se stvari dešavaju tokom 12 meseci života. Međutim istina je da je meni 2016. u neku ruku zaista bila godina kada sam promenila mnogo toga i kada sam dostigla mnogo toga samim tim i ne čudi što imam utisak da sam „živela“ više od jednog života. Što se filmova tiče mogu reći da nije bilo loše, vidim da preovlađuju filmovi bazirani na nekim istorijskim događajima što u principu jeste nekalo ono što ja volim.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Danas kao što iz uvodnog dela možete da zaključite pričam o filmovima koji su mi obeležili predhodnu godinu e sada i ako je dan za top liste subota ja sam ove filmove ipak rangirala čisto da imate  od prilike osećaj nekog... pa da nazovem poređenja. Dakle deset filmova  koji su mi obeležili predhodnu godinu. Elem kad smo kod filmova da vas obavestim da nisam išla na „Santa Mariu della Salute“  jer je moja sestra rešila da ide sa drugaricom po principu –nama treba za školu, tako da ne znam kakv je film ona kaže da joj se dopao ja kapiram da meni verovatno neće jer nas dve imamo kompletno različite ukuse (bukvalno nam se nikada ne dopada ista stvar, film...) no to je samo nagađanje.
p.s filmovi nisu iz 2016. godine jer sam ovogdišnje jako malo gledala gotovo ništa već su filmovi koje sam tokom ove godine odgledala😀
Let’s go😉


💗10. It Happened One Night/ The Danish Girl💗

„Dogoddilo se jedne noći“ je jedan od klasika koje sam uspela da pogledam ove godine i drago mi je da jesam. Klark Gejbl me je kupio svojim šarmom ali Klodet mi nije ostaivla toliko dobar utisak kao on. Međutim ovo je jedan vanvremenski klasik koji je počeo kao projekat na koji su oboje bili primorani a postao jedan od najvećih filmova u svetskoj kinematografiji.  Na kraju posta ću vma ostaviti linkove o filmovima o kojima sam pisala pa tamo možete više o njemu da pročitate.


Što se Dankinje tiče, i o njoj sam pisala iskreno da vam kažem očekivala sam bolje ali nisam u potpunosti  razočarana, ako ništa drugo, Alisija Vikander je prešla put iz antipatične glumice do meni jedne od najdražih mladih glumca i barem na početku sam uživala u njenom odnosu sa Edijem Redmejnom, on je nekao mnog bio distanciran emotivno pa sam u toj sferi malo razočarana.


💙9. Hunger💙

Ako se sećate recenzije ovog filma onda pamtite da sam vam rekla da je jako težak, ali apsolutno kvalitetan. Zvezda ovog filma je Majkl Fesbender koji igra Bobija Sendsa, člana IRA koji rešava da bojkotuje zatvor i njegove uslove, bojkot koji na kraju dovodi do štrajka glađu. Jako težak film,  realan više nego što bi trebao da bude i ono što vam savetujem je da se pripremite na  kadrove koji će vam izavati bol, patnju gađenje film koji traži pripremu. Neverovatno je da je Stiv Mekvin uspeo da prikaže realnost a opet da zadrži umetničku crtu filma, to je prava umentost.


💚8.The Immigrant💚

Ove se recenzije verovatno sećate relativno sam je skoro pisala. Naime  priča prati Evu devojku iz Poljske koja sa sestrom emigrira u Njujork, tražeći bolje sutra.  Treiler ovog filma aludira na romansu, ali film nije ni približno romansa, naprotiv ovo je drama u svakom smilsu te reči. Ja volim ove „manje znane“ filmove koji nisu toliko „izvikani“ od publike, već kvalitetni a daju moć da otkirješ nešto novo. Divan film iskrena preporuka.



💛7. A Beautiful Mind💛

Priča o Džonu Nešu me je kupila na mnogo načina. Dakle film je biografija poznatog matematičara Džona Neša i njegovog puta od momka sa Prinstona  do profesora na tom istom fakultetu kao i njegovu borbu sa opakom paranojom od koje je patio. Pre svega prelepa je  sama ideja filma koja te drži do kraja jer ne možeš da raspoznaš šta je realnost a šta maštarija a onda i Razel Krou koji je zaslužio  ništa drugo osim ogoromnog poštovanja za to kako je izneo ulogu. Ukoliko volite biografske filmove, ovo je nešto što ne želite da preskočite, obećavam.


💜6. 21 Grams💜

Ova godina nije bila prva po pitanju mog gledanja ovog filma ali je bila prva u kome sam lepo otpratila radnju i povezala sve, uvidela šta je Injaritu uradio sa filmom. Pisala sam i o njemu skoro. Ovaj film deo je Alehandorve trilogije „Trilogy of Death“ koja se bazira različitim delovima jednog te istog događaja. Što je fascinantan rediteljski potez ako mene pitate. Tri velikana igraju glavne uloge u u ovom filmu-Šon Pen, Naomi Vots i Benisio del Toro tako da vam i sam kasting obećava sjajan film.


💗5. A Dangerous Method 💗

O ovom filmu još nisam psiala ali na Isiodrinu preprouku rešila sam da ne čekam ni malo i sednem da ga odgledam, i brate slatki, jesam uživala u njemu.  Dakle radnja filma odigrava se u psihijatriskoj bolnici u kojoj doktor Karl Jung dobija rusku pacijentkinju Sabrinu Spilerni i ispostalvja se da je ona neverovatan dar za psihijatriju kasnije postaje njegova učenica potom i ljubavnica. Film takođe prati Jugovu intenzivnu vezu sa  Sigmuntom Ferudom  još jedinom slavnim psihijatrom. Pisaću vam celu recenziju jer ovakav film zalsužuje meni su zvezde filma bili Keira Najtli koja je razbila u potpunosti i iznađujuće Vensan Kasel. Viga sam jedva prepoznala sa sočivima (Vigo koliko god da se menja plave oči odaju ko je e kad ih nema onda je problem) ali je bio sjajn, Fesbender odličan mada od njih četvoro najslabiji ako mene pitate, "boli glava" film jedva čekam da pišem detlajnije o njemu.



💙4. Inside Llewyn Davis💙

Film „U glavi Luina Dejvisa“ je jedan od onih koji su dobrodošli u bilo koje doba, jer imaju taman dovoljno veliku dozu ozbiljnosti da budu kvalitetni a opet ne opterećuju previše. Lično je film koji i ako sam recenzirala ne mogu da vam definišem, ali ako volite ’60-e verujte mi na reč obožavaćete ovaj film on je sam duh onih svirača koji su u hipi eri lutali klubovima i svirali folk (Bob Dilan folk da  se razumemo ne folk kao odrednica pravca koji je kod nas, na žalost, poularan). Sjajna drama praćena jedim od najlepših soundtrack-ova ikada.



Još od početka predhodne godine, teram sebe da vam napišem koju reč o ovom filmu ali mi se nekako ne da. Ne znam zašto jer je film toliko dobar prosto ću napisati recenziju kada za to osetim potrebu sada ne mogu da nađem prave reči pa je zato na „stand buy-u“ . Kraljev govor je jedan od onih filmova koje kada završiš i ako nisi svestan koja se promena desila, svestan si da se nešto promenilo u tvom životu.Zapravo i ako je film biografija Džordža VI ovo je pre svega film o prevazilaženju raznih životnih granica - od fizičkih problema (govorna mana), do predrasuda. Kolin Firt  kao Kralj Džordž VI (otac kraljice Elizabete) je  dobio Oskara za ovu ulogu, ali ako mene pitate „show stealer“ je definitno Džefri Raš, dok je Helena Bonam Karter bez ludih frizura fantastična (čak se i ona našalila da joj je jako čudno da bude normalna ) ona igra Kraljicu Elizabetu, kraljicu majku. Sjajan kasting, najbolji film Toma Hupera, prepruka velika za vas.


💛2. Gone with the Wind💛

Priznajem da me balm pojede koliko mi je vremena trebalo da odgledam ovaj klasik, ali  hej bolje ikad nekog nikad. Sve što su mi ljudi pričali o njemu se ispostavilo tačno. Skarlet Ohara je neko kome se divim i znam da je mnogi ne vole nalaze lošom baš me briga ja volim kada je žensko jako ne mora da bude dobra bitno je da je borac koji ne čeka drugog već radi sama šta zna i ume. Vivijen Li i Klark Gejbl i priča za sva vremena.


💜1.A Royal Affair💜

Retko se meni desi da se apsolutno zaljubim u film, ali to je bio slučaj sa „Kraljevskom Aferom“,  pisala sam vam  u nedelju i tada sam rekla koliko me je oduševio. Ja jako volim istorijske fikcije pa u jednu ruku ne čudi a opet toliko takvih filmova sam se nagledala. Možda je do toga što je ovo za promenu Danski dvor, možda zato što su Alisija i Mads zajendo satkani od zvezda-pojma nemam ali jendo znam ovo je film koji želite da pogledate, da se zaljubite u njega i da ga volite svakim gledanjem sve više. I uzdgred rečeno danski je prelep.😍


To je sve za ovaj post. Kako vam se dopalo? Koji filmovi su obeležili vašu godinu? Sve što vam je an umu pišite mi dole 😉
☆Linkovi recenzija koje sam pisala ukoliko želite opširnije o nekom filmu (nema spoilera većih od onog što trailer nudi već samo analiza)☆:

Hvala na čitanju,
With love, S.






8 коментара:

  1. Jako volim ovakve postove, jer i sama gledam gomilu filmova i imam filmski blog, pa se razumijem u to. međutim, nijedan od ovih filmova nisam pogledala, jer ne volim ovakve tematike, ali ovaj ''Hunger'' sam stavila na popis filmova koje trebam pogledati. Još jednom odličan post.

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mnogo :)
      Baš lepo filmski blogovi su retki danas, Hunger je jako dobar film verujem da će ti se dopasti idem da pogledam blog :)

      Избриши
  2. Od nadevenih filmova nijesam gledala nijedan i hvala ti na prijedlozima! Imaš odličan blog! :)♥

    https://lifella2.blogspot.com/ pratim te, ako želiš uzvrati♥

    ОдговориИзбриши
  3. Nastavljaju se rezimei protekle godine.:)
    Samo da kažem, drago mi je što su praznici prošli, već mi je sve dojadilo i jedva dočekah da se svakodnevnica vrati u uobičajene tokove.
    Kod nas se neće prikazivati "Santa Maria della Salute", tako da čekam mart i prikazivanje serije, ali samo ću reći - ako će đaci gledati ovu, kako deluje, tipičnu Šotrinu limunadu za školu, jao nama. Lazu mnogo volim, bio je vrlo zanimljiva ličnost, a priča sa Lenkom tužna i velika, teško da se to da prikazati tako lako, ali, videću nakon odgledanog...
    Filmove sa liste si nam prošle godine opisivala i preporučivala, tako da je ovo fino sumiranje utisaka.:)
    Gledala sam "Danish girl" i "The Immigrant" na Ivaninu i tvoju preporuku, prvi mi se dopao, ali ne previše, dok sam drugim očatana, kao što znaš.:) "21 grams", "A beautiful mind" i "Royal affair" sam gledala odavno i nekako polovično, te ću morati da obnovim utiske. "Gone with the wind" znam napamet, a mnogo mi je milo što ti se dopao, baš kao i "A dangerous method"!:)))
    "It happened one night" i "Hunger" su mi, još od čitanja tvojih prikaza, na obaveznoj listi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora, telepatija ja sam u mesečnoj šolji kaka koja ide u nedelju baš pisala kako me smorila euforija :)
      Moja sestra mnogo voli Šptrine filmove (ja nikako osim Zone ali samo zato što me vežu lepe uspomene iz detinjstva i ako on nije nju radio moja greška sorry) i ona je plakala na ovaj film tako da zato ja zaključujem da mi se neće dopasti :)
      Sumiranje još danas i us ubotu (takav mi kalendar bio u planeru šta da radim) i gotova sam od sledeće nedelje već nešto novo :)
      Hvala tebi za divne preporuke posebno za A Dangerous Method, jer zaista da ga ti nisi ukratko tako lepo opisala verovatno ne bih pogledala: )

      Избриши
  4. E, da, "Inside Llewyn Davis" mi takođe po tvojoj preporuci deluje divno, obavezno gledam, "King's speech" takođe moram dovršiti.
    Odličan rezime i sve sami dobri, probrani naslovi.:)
    Samo da te ispravim, piše se "otprilike" i "prethodne". Ne zameri. Takođe, Džon Neš je bolovao od šizofrenije, a ne (samo) paranoje, koja dođe joj kao tek jedna od posledica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Msilim da će ti se u gavi Luina Dejvisa jako dopasti jer ima pravi starinski duh :)
      Kod Džona Neša nisam ulazila mnogo sad jer sam smilila da kao sonovno je dovljno, ali hvala na sipravkama i znaš da ja nikad ne zamerm slobdono me ispravi kad god grešim. A za

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor