Search This Blog

💕12 books for 12 months 📚💕


Znate ono kada sam rekla da ne želim da pravim novogodišnje rezolucije? Da? Pa recimo da sam se delimično predomislila po tom pitanju. Donela sam neke  odluke koje se ne tiču toliko dela koja želim da ostvarim već pre navika koje želim da promenim. A jedna od njih je da želim više da čitam. Ja sam onaj tip koji kad zapadne u loše trenutke ne može sebe da natera da jede a tek nešto više od toga zato sam ove godine rešena da to promenim i jedna od odluka je- više čitanja.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Srećna nova godina ✨🎇. Kako ste provele noć? Iskreno da vam kažem danas kada kucam je 20. decembar pa ja nemam predstavu kako je moja prošla ali kako već sada znam da sam sedela kući verujem da je standardno. Elem današnji post je nešto što pišem kako bih imala „dokumentovano“ da inspirišem sebe. Radi se o 12 knjiga za 12 meseci. tj. 12  knjiga (neke su i serijal) koje želim da pročitam u toku ove godine. Sada samnom se nikad ne zna, pišem jer znam sebe, to što su mi sada ovi naslovi interesnatni ne znači da ću želeti da ih čitam u matru, aprilu, julu...ali ako pročitam pola od ovog-uspela sam.  Dakle i ako se post zove 12 za 12 ovo nije jedna knjiga-jedan mesec nije plan već okvirno nešto što bih volela da pročitam. Pažljivo sam birala, neke su knjige koje nikada nisam čitala, druge su knjige koje ću ponovo čitati... Uglavnom bez odugovlačenja većeg evo šta sam ja odabrala
Počeću prvo sa već poznatim stvarima
Let’s go 😉

📕1.Završiti: Matinov serijal „Pesma leda i vatre“ i J.K Rouling „Hari Poter“ serijal 📕

Ono što je cilj jeste da do juna kada izađe nova sezona GOT imam pročitane sve knjige. Tome se iskreno nadam, meni su ostale četri pa polako ne stvaram sebi pritisak. Takođe se nadam kupovni knjige „Vitez sedam kraljevstva“ kako bih imala i taj specijal jer sam ove godine kupila „Svet leda i vatre“.
Što se Harija tiče sa slušanjem sam već počela i nadam se da ću do  kraja godine uspeti da  ih završim sve.


📕2.Obnoviti: „Derviš i smrt“ 

Meša Sleimović📕

Isidora me je par puta podstakla da bacim ponovo pogled na Mešu i njegovo delo i ako se meni pri prvom čitanju nije dopalo. Samim tim kako sam već nabavila knjigu rešila sam da dam šansu ponovo.



📕3. „Roman o Londonu“  

Miloš Crnjanski📕

Crnjanski je jedan do naših pisca čija dela žarko želim da pročitam. Ja sam čitala do sada samo „Seobe“ i nisam ih volela- ni malo. Ali ovo je na neki način njegova autobiografija (tj. baziramo na ličnom iskustvu) pa želim da nabavim i pročitam ove knjige (podeljene su u dva dela koliko sam shvatila).


📕4. „Daleko od razuzdane gomile“ 

Tomas Hardi📕

Čitala sam malo u pogledu na knjigu na Vulkanovom sajtu i dopala mi se priča.  Našla sam je pdf na engleskom i ako ne uspem da nabavim knjigu onda ću verovatno ići sa tom verzijom.  Do sada sam od Hardija imala prilike da se sretnem samo sa „Tesom od D’Ubervila“ i ona  je meni bila veoma mračna i teška za moj ukus, ali ovo bi moglo da bude dobro.



📕5.  Serijal  o „Gospodstvenom nitkovu“ 

 Skot Linč📕

Od kada je Isidora u OVOM  tekstu pisala o ovim knjigama ja ne mogu da prestanem da ih imam na pameti. Kao veliki ljubitelj epske fantazije ovo je nešto što definitivno moram da uvrstim u knjige koje sam pročitala. Problem je što ću morati da izdvojim malo više novca za iste, ali ok  skupiću.



📕6. „Osamdeset dana“ 

Metju Gudman📕

Kao mala sam jako brzo pamtila puteve, atalse...Moja ljubav ka istraživanju sveta datira još od malena. Bilo mi je svega 5 kada sam recitovala bez greške svaku prestonicu Evrope,  samim tim od skoro mi se javila želja za putopisima. Ja jako volim putopise ali ne one klasične gografske (tipa atlas), volim kada ih prati priča. Čitajući malo o ovoj knjizi dleovalo mi je kao nešto što bi moglo da zadovolji moju maštariju koja se vezuje za svet i njegove destinacije a da nije suvoparan i dosadan atlas.



📕7. „Fantastične zveri i gde ih naći“

 Dž.K. Rouling📕

Vidim da svi hvale ovu knjigu a ja sam je našla pdf na engeskom i osmah je skinula. Ovo je zapravo preteča Harija Potera mada je pisana nakon njega, skoro je ekranizovan film sa Edijem Redmejnom u glavnoj ulozi i pošto me treiler intrigira daću šansu i knjizi.


📕8. „Ljubavnik ledi Četerli“ 

D.H.Lorens📕

Pre par meseci sam vam psiala o filmu OVDE i pošto mi se tematika dopala željna sam da malo dublje istražim i pročitam ovaj klasik. Kažu da je u vreme kada je izdat   bio prilično kontraverzan a ja želim da vidim kako ga je Lorens predstavio.


📕9. „Iskupljenje“ 

Ijan Majkuan📕

Pomienjala sam vam film u četvrtak, pa pošto obožavam film samim tim red je da overim i knjigu. Ovo je zapravo jedna do privih knjiga koje planiram da kupim ove godine (čim skupim za istu) i jedva čekam da je imam.



📕10. „The Cousins' War series“

 Filipa Gregori📕

Naslov je na engleskom jer sam ja našla knjige na engleskom (epub) a nisam sigurna kao se kod nas prevodi ime celog serijala. Od kada gledam „The White Queen“ očarana sam i moram da da dobijem detaljniju i veću priču.



📕11. „Ime vetra“ 

Patrik Rotfus📕

Nisam ja ako nema epske fantazije. Čitala sam odlomak na Laguninom sajtu i očarana sam moram da saznam još i šta se dalje dešava. Sam naslov zove na čitanje, izgoreću dok ne sakupim novac.



📕12. Projekat za 2017. godinu: „Rat i mir“ Lav Tolstoj📕

Činjenica je činjenica i ono što moram da pročitam ma koliko god da godinama bežim od istih su ove knjige (knjiga ali kod mene je u četri knjge podeljena) jer drugačije ne može, previše me zanima da je ne pročitam. Poželite mi sreću da uspem.😀


To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Šta mislite o mom izboru? U utorak zakazujem GOT post za ovaj mesec. Mesec koji predstoi biće pun rezimea, a sve što je vama na umu pišite mi dole. 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

13 коментара:

  1. Fantastične zveri je ustvaru scenario zasnovan na filmu, čisto da te upozorim, izaćiće sada u januaru na srpskom.😆
    Ja isto imam u planu da završim Harija u januaru, zatim isto Daleko od razuzdane gomile, u planu mi je da zavolim najzad Šekspira, uzela sam Velike tragedije u tvrdom povezu, ja sam Gospodstvenog nitkova pokušala da čitam, prešla sam 80% prve i stala, nekako me nije "uhvatila" dovoljno, u planu mi je nastavak Šest vrana, zatim sigurni neki YA nastavci, koji izlaze ove godine, Saga o Forsajtima, najzad da pročitam Silmarilion, pogledaj kod mene, kada pročitaš Iskupljenje i Filipu, radila sam ja recenzije, pa taman da razmenimo utiske. Meni je u planu da ove godine ne pročitam više od 50 knjiga, ali da to budu onako promišljeni izbori, jer nekada čitam svakave gluposti, čitajući stihijski.😆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao nisam znala ja sam našla na dal eupb verziju ili pdf pojma nemam ali je eketrtonska a ako bude koštala mnogo onda neću da je kupim :)
      Jao i ti mučiš Šekspir muke i ja imam volju da probam da čitam Magbeta ili Hamleta čitala sam do sad Otelo, Romeo i Julija i Hamlet jedino sam Otela podnela :)
      Obavezno dolazim kod tebe na blog čim ih nabavim i pročitam plako :)
      ja sam na GR stavila 30 da ne precenim sebe ali to je duplo od prošle godine tako nije loše :)

      Избриши
    2. Devojke, "Ričard III" je najbolja Šekspirova drama, po mom skromnom mišljenju. Obavezno stavite na listu.:)
      Ivana, obavezno posle "Sage o Forsajtima" uzmi nastavke ("Moderna komedija" i "Konac dela"), nisu baš sve isti likovi, ali predivne knjige.:)
      Meni je na "Goodreads" uvek stotka za izazov, pa sad, kuda i koliko stignem...
      Šta ću, kad sam megaloman.:*

      Избриши
    3. Nikad nisam čitala Ričarda III definitivno dajem šansu :)
      Ja sam zbog ispita morala da gledam nešto što okvrino znam da mi treba plsu nisam najbrži čitatelj što je sramoda ali šta da radim :)

      Избриши
    4. Jao hoću, hoću, nisam ni znala za nastavak, jedva sam i ove nabavila kod antikvara, a uzela sam i na engleskom, pa još kontempliram, koju da čitam.😆
      Ja imam u ovoj knjizi Magbet, Otelo, Hamlet i Kralj Lir ako se ne varam, pa sam mislila da počnem da Magbet, jer mi je priča poznata, pa ću valjda prevazići stil pisanja.😆Ako uspem Ričard III je obavezan, mada bih volela da pročitam o njemu neki istorijski roman gde je objektivnije prikazan, nekako me on jako zanima, kao i Henri Tjudor.
      Ja sam podesila cilja na 50, ali to mi onako ni ne znači, samo ću pažljivije da promislim, pre nego što uzmem nešto da čitam, ove godine sam u fazonu kvalitet, pre nego kvantitet.😆

      Избриши
    5. Uvek moram da dodajem nešto, meni baš zanima kakva će biti Daleko od razuzdane gomile, jer obožavam Tesu, mada nekad prezirem Hardija sa kojom se surovošću odnosi prema svojim likovima. Obskurni Džud mu je, po meni, definitivno "najteža" knjiga, mislim da sam posle nje par sati onako zurila u prazno kao manijak.😆
      Ja sam skoro opet čitala Ljubavnika i to onu prvu verziju, čini mi se, da osim što je jedna cenzirisana,a druga ne, da se razlikuju i po završetku, ali se ne sećam. Ne znam kakva je ova u izdanju Vulkana, ali ne mogu da kažem da mi je Ljubavnik omiljeno delo ili da mi se svidela knjiga, ali navodi na razmišljanje, bar o nekim stvarima poput liberalne misli, socijalnih razlika ili prosto međuljudskih odnosa. Jedva čekam utiske. Ja sam isto mislila da napravim neku listu, ali pošto sam perfekcionista, onda se loše osećam ako ne pročitam baš to što sam zacrtala, iako nisam raspoložena i onda mi je bolje da go with a flow.😆

      Избриши
    6. Najbitnije da bude kvalitento ja znam mnog ekoji pročitaju tri puta više nego ja a sve čitaqju Koelja, Musoa i njihovu "stvaralačku familiju"
      Meni je Tesa bila teška za čitanje, baš sam se pošteno namučila sa njom :)
      Ja sam gledala film, ovaj sa Lukrecijom Bordžijom pošeno me je kraj iznervirao i taj obrt i što se ona na kraju odlučila za onog blago poremećenog glupana ali sam voljna da vidim kako izgleda knjiga :)

      Избриши
  2. Odličan tekst i odlične odluke!:))))
    Veoma mi se dopada tvoj izbor i nadam se da ćeš uživati u knjigama koje si odabrala, jedva čekam utiske i da malo prodiskutujemo tada.:*
    Moja lista je preduga i uglavnom biram knjige "u hodu" - samo ove godine pročitala sam ih 140, a "Goodreads" statistika mi baš pomaže da imam pregled, postoji dosta novih naslova koje bih volela da "overim", ali i nekih od ranije kojima bih se vratila....problem je vreme.

    1. Martinov serijal sam poslednji put u celini obnovila pretprošle godine i rado bih ponovo, ali rešila sam da čekam šesti deo. "Vitez" nije specijal, to su tri pripovetke sa radnjom koja prethodi onoj u "PLiV", prate Dankana i Egona, vrlo su zanimljive i mislim da će ti se svideti.:)
    I ja dugo već nameravam da se vratim "Hariju" i kompletiram ceo serijal, pošto šesti i sedmi deo nisam čitala, ali moram najpre da nabavim te dve knjige, ostale imam. Unapred se radujem.:)
    2. Odličan izbor. Mnogi više vole "Tvrđavu" i ona je sjajan roman, ali "Derviš i smrt" je čista genijalnost.
    3. Nije u dva dela, nego ponegde zbog obima štampaju u dva toma :), ponegde kao jednu celinu. Dakle, nema nastavke, jedan je roman. Odličan je, a "Druga knjiga Seoba" i "Dnevnik o Čarnojeviću" su mu takođe genijalni, meni mnogo bolji nego mračne "Seobe".
    4. I ja je imam u planu. :) "Tesa" je tužna i mračna, ali volim je, odlična knjiga.
    5. Nećeš se pokajati, garantujem! :))))
    6. Čula sam za ovu, deluje zanimljivo.
    7. Isto važi za "priručnik".
    8. Mogla bih ponovo, ima deset godina otkad sam čitala obe verzije, cenzurisanu i originalnu...
    9. Baš sam je prošle godine pročitala i objavila prikaz, mene je oduševila.
    10. "Rodbinski ratovi" :). Kreni od "Bele kraljice", u "Laguni" je za sada izašlo pet delova. Dobra istorijska fikcija - i sama planiram da nabavim i čitam redom ostale delove.:)
    11. I ovu odavno merkam.:))) Čitaš mi misli!:*
    12. Isto ovo izdanje imam, samo crni povez, isto u četiri knjige.:) Moja profesorka kaže da svake godine čita "Rat i mir", a nakon što sam na fakultetu, za ispit, "stukla" svih 2000 strana za nekih desetak dana, mislim da bih i ja mogla, jer sam se toliko zaljubila u knjige, da su se odmah zacementirale na listi najomiljenijih ikada.

    Nwka nam ovo svima bude dobar početak uzbudljive godine!:))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Ja iskrena da budem pokupljam prepruke od svih vas jer ja sama nemam dovoljno vleiko znanje šta konkretno da čitam, jer ja volim uglavnom te istorisjke fikcije no ne znam tačno šta je kvalitetno a šta prepasta u komercijalu :)
      Ja sam prvo htela da dam sebi rok za završetak knjiga do šestog dela ali onda sam shvatila da ću htela ili ne završiti pre, pa onda kada ih završim seriju iovo nanovo do nove sezone :)
      Tvrđavu nikad nisam čitala, a sa ovim sam imala baš love-hate vezu pa hajde ponovo da obnovim:)
      Ah kapiram tako je i rat i mir podeljen (knige koje ja imam) sa tim da su one u 4 dela :)
      Ja ne znam koja verzija im da se kupi na vulkanu tu ću verovatno čitati :)
      Sećam se prikaza čim pročitam pišem kakvi su utisci a film obožavam :)
      Svaka čast za profesorku, i za tebe ja Iga ne mogu da doguram do 200-e strane a kamoli da za deset dana pročitam tao teško delo kao što je Rat i Mir, bravo :)
      Neka nam je svima sa srećom i da postignemo velike uspehe :)

      Избриши
  3. Evo i mene :)
    Forman mi oduze tri sata s "Amadeusom"..
    Pre svega, još jednom, sve najbolje ti želim u godini koja je pred nama, a plan iz ovog posta podržavam, valjalo bi nešto slično sastaviti, makar okvirno. Prošla godina mi je totalni čitalački promašaj, svašta počela retko šta završila.. Sramota me, života mi.. :(

    Ja se odlučujem za Harija, da mi zima s njim lakše prođe. :) "Daleko od razuzdane gomile" jer film iz inata neću da gledam dok ne pročitam knjigu. Što se tiče "Fantastičnih zveri" ja se razmišljam da nakon Harija uzmem Hogvartsku biblioteku na čitanje. "Ljubavnika ledi Četerli" imam u onom starijem Politikinom izdanju, to je, verujem, ono ne cenzurisano izdanje..

    Definitivno ove godine nemam nijedan moguć izgovor da se ne posvetim dugo zapostavljanim klasicima, pogotovo kad uzmem u obzir da mi se to odlaganje u 90% slučajeva obije o glavu jer me delo oduševi. :)

    Zasučimo rukave, knjige u šake i krenimo u nove čitalačke avanture. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Darling :)
      Takođe ti želim da ti godina i čitalački i u svakom smislu bude uspešna pre svega da "mazneš" tu diplomu :) Moja je bila fijasko i to sam sebe naribala u postu koji ide u nedelju
      Mene trebutno više drži Martin gneralno ne znam zašto mi on najviše prija ali definitino on trenutno :)
      Ja ću verovatno ono vulkanovo da nabavim (ovo što ima Lukreciju Bordžiju na naslovnici) jer je jedino koje mogu da nađem :)
      Isto nemam izgovor nikakv morala bih više da čitam (ali prvo da mi prođe ispitni rok to mi je teret ogroman ) :D
      Srećno nam bilo!

      Избриши
  4. Odličan post!! Napravila si odličan odabir. Nadam se da ćeš se izboriti sa svim delima, a ja, nažalost, nisam čitala nijedno. "Daleko od razuzdane gomile" već duže vreme imam u planu, ali ga ne mogu pronaći u biblioteci, s druge strane, čitala sam "Anu Karenjinu" od Tolstoja, i jako mi se dopala, što nisam baš očekivala, ali tako je. Stoga planiram i "Rat i mir", mada mi za to treba još vremena, nisam sigurna da bih sada mogla čitati takva dela.

    Što se mog plana tiče, nisam striktno odabrala knjige, jer nekih nema u biblioteci, neke ne mogu poručiti, a nekada me neka potpuno nova privuče. Ipak, ono što bih volela ukratko pročitati, to je barem jedno delo Ive Andrića (ciljam na "Na Drini ćuprija", još uz Vukovu diplomu na kraju osnovne škole dobila sam sabrana dela ovog autora, ali još uvek ih nisam pročitala, naravno, čitala sam pripovedke). Sledeći je Den Braun, planiram pročitati svih 6 knjiga, volim te inteligentne tehno trilere, takodje, tu su i sestre Bronte, od kojih sam pročitala jako malo. "Od pašnjaka do naučenjaka" posmatram već neko vreme, nadam se da ću uskoro započeti i s njome. Osim toga, volela bih pročitati i neka Šeldonova i Agatina dela koja su za opuštanje pun pogodak.

    Otvorila sam novi blog o knjigama, ako te to zanima, poseti i učlani se bbooklovers.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Ja sa Anom imam baš love-hate odnos ne znam da li mi se dopada ili ne, Rat i mir traži vremena i ja sam tek 8 glava pročitala a već moram da se preslišavam ko je ko :)
      I ja uglavnom ne biram određeno nego spontano nekako ali ove sam odabrala jer već duže vreme priželjkijem da zavirim u njih :) Ja sam Andrića čitala kao srednjoškolka, ceim da je dobar ali se ja slabo povezjem sa njim. Den Braun je baš hvaljen i meni interesantan. Sestre Bronte sam čitala ove godine, najveća prepruka za Emili i "Orkanske visove" :)
      Agata je sjajna ja sve što je ona pisala mogu da čitam, idam da gledam blog drage volje :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor