Search This Blog

My top 20 favorite duets 🎶💛



Pozdrav dragi ljudi, šta se radi. Još jedna subota dolazi, a subota je dan za top listu.
Ovonedeljna top lista, je jedna koju sam dugo htela da napraivm, Smatram da je prelepo kada dva umetnika spoje svoje glasove, pa sam zato rešila da uradim top 20 omiljenih. Isključila sam duete iz mjuzikla, li kada npr dva vokala pevaju u bendu dakle samo umetnik sa umetnikom. Nadam se da će vam se dopasti i krećemo. 💚





20. “Hymn For The Weekend“ 🎶
Coldplay & Beyonce 💟
Iskrena da budem trebale su mi 2-3 pesme da zaokružim listu zato sam uzela, između ostalog ovu. Ova pesma je pravi jam volim da kad je čujem pevam uz nju, drago mi je da se glas Krisa Martina i Bionse ne ukrštava gotovo  nikad jer mislim da ne bi fukncionisalo, pesma je lepa, bolji od pesme je spot ali generlano jedan fini opuštajući sopundtrack.



19.“Love Me Harder“  🎶
Ariana Grande & The Weeknd 💞
Volim The Weeknd-a da čujem (i poptuno otkidam na njega) , Ariana ima dobar glas ali pesme su joj bezveze, tako da meni reči ove pesme su apsolutno bezsimelene i sama pesma je najobičnija pesma koju sam čula milion puta osim što volim njihove vokle da čujem.



18.“ Cose Della Vita“ 🎶
Eros Ramazzotti & Tina Turner 💝
Da budem iskrena sa vama, ne palim se ja na Erosa Ramacotija kao mnogi. Znam par njegovih pesama, ali  mnogo on peva kroz nos za moj ukus lični tako da nije moj deal svaki dan. Ali volim ovu pesmu ne slušam je stalno ali uživam u njoj kad a je čujem ima malo italijanskog šmeka ali i Tininog prepoznatljivog rock zvuka.


17. “Up Where We Belong“ 🎶
Joe Cocker & Jennifer Warnes/
„Lucky“ Jason Mraz & Colbie Caillat 💘
Morala sam da podelim ovo mesto jer pesme jednako volim.
Znam da je možda trebalo više da je stavim jer je legendarna ali moram da priznam da nisam ogoroman fan ove pesme imam je u telefonu i kada sama krene slušam je ali je retko pušam sa namerom, ima malo monotoniju u tom klaviru koj prati pesmu. Ali obožavam glas Džoija Kokera i msilim da se lepo komoinuje sa njenim glasom.

Sa druge strane Lucky mi je tako lagan gotovo akustičan duet, opuštajuća pesma za pred spavanje. Fine reči lagan ritam njihovi glasovi se nežno ukapaju, kad god ne mogu da zaspim ovo je moja uspavanka.


16. „Ain't No Mountain High Enough“  🎶
Marvin Gaye & Tammi Terrell 💗
Ako možemo realno da pričamo ovo je već klasik. Mislim da nema ko nije čuo za ovu pemsu i ko ne zna ko  je izvodi zna je. Ja sam je čula milion puta još od malena bukvalno je znam i idalje kad god je čujem moram da pevam uz nju, zarazna melodija i lagan tekst, prava pesma za leto i dobro rapsoloženje.



15.“I'm Your Angel“ 🎶
 Céline Dion & R. Kelly 💖
Evo jednog dueta sa kraja devedesetih godina, nisam dugo čula ovu pesmu tek sada kada sam sastavljala guglala sam da nađem onu duetsku pesmu Selin (čak se nisam ni sećala sa kim je snimljena) i baš mi je drago da je čujem. Pomalo  ima tonalitet klaisčnih balada ’90ih pa mi se to ne dopada, ali volim ponekad da je čujem lepo su ukombinovani glasovi.


14.“Love The Way You Lie“ 🎶
Eminem & Rihanna 💕
Imam samo dve  pesme u kojima zapravo nisu dva pevača već je jedno od njih reper, ali te dve koje ima apsoltuno obožavam, ovo je jedna od njih. Pre svega jedan od mojih najomiljenijih spotova ikada, Eminem je crush u ovom spotu samo takav (inače se nikada nisam palila na njega samo ovaj spot), strofe i r&b moćan refren su odlično spoijli ova dva umetnika, sviđa mi se što vuče malo na rock sa jačim bubjevima ova pesma zapravo daje osećaj kao da ste zapalili vatru.



13.“ (I've Had) The Time Of My Life“  🎶
Bill Medley & Jennifer Warnes 💓
O ovoj pesmi sam vam mnogo puta pisla, jedna je od njaboljih soundtrackova i jako volim da je čujem. Inače omiljena pesma mojoj mlađoj sestri. Fun fact je da sam upravo shvatila da je ona otpevala i „Up Where We Belong“  nisam mogla nikako da je povežem, valjda žena ima dobar glas za kombinovanje pravi glas za ’80-e.



12.“Something  Stupid“ 🎶
Frank & Nancy Sinatra 💚
Ja sam prvi put ovu verziju čula u izvođenju Nikol Kidman i Robija Vilijamsa i mogu reći da čak i vokalno zvuče gtovo identično, ali hajde da idemo sa izvornom. Lagana  kratka pesma, ako mogu da objasnim kakav osećaj budi u meni rekla bih da budi osećaj kasnog letnjeg podneva u nekom malom provinciskom mirnom mestu u Francuskoj-u vazduhu se oseća mir i otvara vrata za sanjarenje.





11.“ The Boy Is Mine“ 🎶
 Brandy & Monica 💙
Inače nisam fan R&B muzike, ali ovaj duet je odličan možda jedna od najboljih pesama iz tog žanra. Ni jednu ni drugu umetnicu u životu nisam čula više ništa da budem iskrena ali volim ovu pesmu, i kao kliše pesme devedestih inače ne volim.



10.“Hoy Tengo Ganas De Ti“ 🎶
Alejandro Fernández & Christina Aguilera ❤
Kristina Agilera uradila je mnogo dobrih dueta u svom životu, ja ovde imam dva a ovo je jedan od njih. Kada sam vam psiala onu listu omiljenih muzičara ovog čoveka sam zaboravila a imam brdo pesama u telefonu njegovih između ostalog i duet sa Beyonce „Amor gitano“ i sviđa mi se što američke umetnice pevaju na španskom  sa njim, a tekstovi su mu divni. Ova melodija je mračna i pomalo teška a tekt priča priču od dvoje ljudi koji nedostaju jedno drugom i obožavam kada pesma priča. Jedna od mojih omiljenih svih vremena.

9.“I Just Can't Stop Loving You“ 🎶
Michael Jackson & Siedah Garret 💚
Ovo je takođe jedan do ljudima najbolje poznatih dueta, mada mnogi više vole „The Girl Is Mine“ sa Polom Makantrijem, ja moram da priznam da ja tu pesmu ne volim uopšte iz nekog razloga mi ne prija. Ali ovu obožavam, često je puštam i obožavam tu neku čudnu emociju koju nosi. Ja jako volim Majklov glas i mislim da se odlično uklopio sa njenim glasom, volim melodiju volim pesmu jako.



8.“Beneath Your Beautiful“  
Labrinth & Emeli Sandé / 🎶
„One“ U2 & Mary J. 💝
Ovu pesmu sam prvi put čula u X factoru UK u emisiji eliminacija Labrint i Emili su bili gosti, iste skeunde sam se zljubila u nju i dan danas sam jednako zaljubljena. Dopda mi se što kreće samo sa Labrintovim glasom i klavirom a onda dolazi Emili koja donosim malo bita, jako volim kako im se glasovi kombinuju jako volim ovu pesmu, prelepa je.

Da ove dve pesme nemaju mnogo zajendičkog osim što su balade,a opet i ova je toliko lepa jedna od voklano najbolje izvedenih pesama, volim kaoliko može da me opusti i volim Bona Voksa opasno.



7.“ Just Give Me A Reason“  🎶
P!nk & Nate Ruess 💟
Iznenđujuće je koliko balada imam ovde i ako generalno nisam fan balada. Da li postoji uošte osoba na svetu koja nije čula ovu pesmu, jer mislim da je toliko slušana da su je svi čuli. Neobično nežna pesma za pevačicu kao što je Pink, a opet ima nekako njen pečat, kada se njen glas ukombinuje sa indie glasom frontmena gupe FUN dobije se jedna odlična pesma, njihove zajendičke deonice su toliko lirične i toliko se uklapaju, prelepa je.



6.“ Empire State of Mind“ 🎶
 Jay-Z & Alicia Keys 💜
Pirčala sam vam o još jednoj pesmi koja je kombinacija sa reperom radije nego dva vokala ova je ta druga. Pre no što me osudite, Roling ston smatra ovo jednim od najboljih dueta u istoriji, ova pesma je bila jako popularna kada sam ja bila u srednjoj, i tada sam je jako volela i danas obožavam da je čujem. Mnogi Njujorčani pisali su, pevali pesme, snimali filmove posvećene ovom gradu. Frenk Sinatra je želeo da bude deo tog grada, Bili Džoel je ostavio sve razloge iza jer je u Njujorku, Skorsezi ga je koristio kao centar radnje u više svojih filmova, isto je radio i Vudi Alen a De Niro i Pacino su uvek rado snimali u istom istićući da nema grada kao što je ovaj. Međutim ova pesma koju su zajedno napisali Ališa Kiz i Džej Z obuhvatila je sve, u isto vreme donela je vibe modernog Njujorka, ona zvuči odlično, njegove deonice su iznenađujuće razumljive, sjajna pesma.

5.“ When You Believe“ 🎶
Whitney Houston & Mariah Carey 💖
I o ovoj pesmi sam vam psiala, mnogo puta i znate koliko je volim, zato neću da dužim. Kad se tako dva moćna vokala spoje teško da može da bude loša pesma, međutim ona ide i dalje od toga, reči su jake, melodija je prelepa.



4.“ Somebody That I Used To Know“ 🎶
Gotye & Kimbra 💕
Ovaj indie pop hit ima čak i gremija za najbolju pesmu, ako se ne varam. Odlična je, nešto što kada pravim bilo koju play listu moram da stavim, toliko mi prija mračna i pesimistička atmosfera ove pesme, čak i melodija koja bi me inače iritirala mi ne smeta, ona nema veliku doenicu ali ono što je otpevala je sjajno.


3.“ I Knew You Were Waiting“  🎶
George Michael & Aretha Franklin 💛
Ok pre no što nastavim upravo je toliko zagrmelo da sam prekinula post na sat vremena, pa ga tek sad nastalvjam, mrtav sam čovek bila. Anyway, zamalo da ova lista ostane bez ove pesme, hvala bogu u zadnjem momentu sam se setila koliko je dobra. Nikad ćovek ne bi mogao da zamisli ovu kombinaciju, ali srećom po nas ona se desila i zvučala je sjajno, obožavam da je čuvam baš je „sing along pesma“ volim Artu volim i Džordža, ovožavam ovu pesmu unosi mi pozitivan duh.


2.“ Just A Fool“ 🎶
Christina Aguilera & Blake Shelton 💗
Znam da verovatno mnogi koji čitaju nisu čuli ovu pemsu, ali učinite mi uslugu pustite je, jer kunem se životom jedan do najlepših dueta ikada napravljenih. Pesma je country-rock, Kristina je jako moćan vokal što već znate, ali ne znate koliko je i Šelton jak i dobar. Ja  često pominjem koliko volim kada pesma priča priču, a ova radi upravo to ima priču, magična je, prelepa je ni ne umem da objasnim kakvu emociju budi kod mene. Molim vas ako niste je čuli, ovo nije za propustiti.



1.“ Where The Wild Roses Grow“ 🎶💖🌹
Nick Cave & The Bad Seeds ft.Kylie Minogue
Ovu pesmu sam čula prvi put u kolima kada sam se vraćala sa ispita, i ne umem da objasnim šta je ona uradila samnom, ta mračna melodija, taj tekst njohovi glasovi...sve me je na čudan način obuzelo, puštala se mnogo puta u toku tog povratka i svakog sledećeg puta na koji sam krenula.  Ne samo da je moj omiljeni duet već jedna od mojih omiljenih pesama svih vremena, nije za svakog to stoji, mračna je  drugačija ali meni lično je verovatno jedna od najlepših koje sam ikada čula, takođe mi se dopada Kajli kao riđa u tom spotu.



To je sve za danas dragi moji, koje pesme vi volite? Pišite slobodno dole, uvek volim da čujem nešto novo.❤

Hvala na čitanju,
With love, S.

10 коментара:

  1. Šarenolika lista nema šta!
    Moram priznati da dosta pesama čujem prvi put..
    Na duet Džordža i Arete sam totalno zaboravila, hvala na podsećanju.

    Ja obožavam "Hoy Tengo Ganas De Ti", sjajno uklopljeni vokali, i dobro podeljena pesma s obzirom da u originalu nije duet. Inače original je iz '76.

    Ne volim ni ja Erosa preterano, ali ovde s Tinom je sjajna kombinacija.
    Volim i Marvina i Kokera.. Draži mi je duet iz "Prljavog Plesa."
    Takođe sam "Something Stupid" u izvođenju Nikol i Robija.
    Volim i original, razume se.

    Nisam ni shvatila da je ta Džeksonova duet, ja volim "Say Say Say" s Polom.
    U2 ne volim, nemam pojma što..
    Volim "Beneath Your Beautiful"

    "Just Give Me a Reason" je u isto vreme čudna i magična. Neobičan, a funkcionalan spoj vokala.

    Sad sam čula Blejka i Kristinu, imaš pravo. :)
    Koliko volim Nika i njegov wierd mood je nemoguće objasniti..
    Ova pesma je u isto vreme morbidna i romantična. Spoj nespojivog..
    Preporučujem njegove: "Death is not the end", "O Children", "Harvey Lee" i "Do You Love Me", između ostalih..

    P.S. Dobar je i Bočeli/Agilera duet "Somos Novios", ako se setim još nekog javljam..

    Sjajan izbor!
    Hvala na tekstu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. *prvo sam čula Nikol i Robija.
      Od silne žurbe da nešto ne preskočim progutah koju reč. :D

      Избриши
    2. Hvala ti darling puno 💚
      I ja sam se za taj Džordž/Areta duet setila u zadnjem momentu, zamalo bez njega da prođe, a odlična pesma :D
      nisam znala da "Hoy tengo ganas de ti" nije duet baš me iznenadila informacija super zvuči kao duo :)
      Something stupid mi je gotovo identičan u oba izvođenja da budem iskrena :D
      Nikad ne bih mogla da spojim Pink i Nejta ali odličan su spoj 💚
      Drago mi je da ti se doapda Just a fool jedna od meni najdražih pesama :)
      Ozija Ozburna zovu "princ" tame ali Nik bi lagano mogao istu titulu da podnese, čudan je ali odličan :)
      Hvala za preporuke :D
      Volim taj Bočeli/Agilera duet skroz sam na njega zaboravila :)
      Hvala ti na divnom komentaru drago mi je da ti se dopao izbor 💚

      Избриши
  2. Evo i mene, Sarita, nekako se podesilo da u poslednje vreme tek uveče stignem da sednem za komp i, naravno, uživam u tekstovima mojih omiljenih blogerki.:)))) Uvek originalno, inspirativno i zanimljivo. Čitaš mi misli, baš sam nedavno razmišljala o pravljenju liste dueta, što domaćih što stranih, jer i sama mnogo volim kada se lepo podudare glasovi dvoje ili dva umetnika, tako da je ovo super ideja i krećem s komentarima.:)

    Vrlo šarolika i zanimljiva lista, a pošto se ne podudaramo, jer ovde preovlađuju moderniji dueti, usudiću se da "rezervišem" zamisao za moj izbor u nekom od budućih tekstova.:)
    Dosta pesama prvi put čujem i zaista prijaju! Npr, ova od Beyonce i Coldplay ili Ariane Grande (za nju se slažem, dobar glas, bezveze pesme, izuzev jedne o kojoj ću uskoro pisati).
    Da, ni meni Erosov nazalni glas nije nešto po volji, ali dueti su mu sjajni, volim i onaj sa Šer.:)
    "Up where we belong" je ekstra, sećam se kad si pisala o njoj, a ovu od Džejsona i Kolbi sam davno čula na VH1 i opušta me.
    "Ain't no mountain high enough" me uvek asocira na film "Stepmom" i scenu kad Suzan Sarandon sa svojom decom igra u spavaćoj sobi, pa mi dođe tužno, zbog same scene i radnje filma.:(
    Ovu od Selin prvi put čujem, fina je.
    Sjajan duet Rijane i Eminema, volim i spot, a njegova duetska pesma "Stan" sa Dajdo je takođe odlična.
    "Dirty dancing", treba li reći, čitav soundtrack perfekcija!:)))
    I ja sam "Something stupid" prvi put čula u izvođenju Robija i Nikol, zaista skoro pa identično!:) "Summer wine" je isto super od Nensi, kao i duetska obrada.
    Dueta Brendi i Monike se sećam kao kroz maglu iz doba osnovne škole....
    Ova od Kristine je odlična, kao i Majklova - s tim što je meni od njegovih dueta još uvek najdraži "Say say say" sa Makartnijem.
    "Beneath your beautiful" sam relativno skoro čula, od U2 "One" volim samo u originalu, dakle, bend bez ikoga, iliti Bono solo.
    Odlična 7. i 6.
    Od Vitninih dueta, sem ovog, volim i pesmu sa Enrikeom Iglesijasom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. IZdravo drag ai ja uveče tek sedam za lap top samo što popodne čitam preko telefon a zato tek sad i odgovaram 💟 Jako bih volela da vidim i tovju listu dueta, ti imaš odličan ukus za muziku :)
      Ove su baš nove pesme Ariana/The Weeknd i Beyonce/Coldplay ali trebalo je nešto da upotpuni listu :)
      Dobar je i taj sa Šer dvoumila sam se između ova dva ali kao ovaj sa Tinom mi je draži :)
      Jaoj "Stepmother" koliko volim taj film, ta pesma je i obeležila taj film jeste dođe tužno kad se spoji sa filmom :'(
      Tu drugu od Eminema nisam čula, a Love the way you lie je odlična :)
      Summer wine ja više volim od Lane (ako na to mislimo) i onog muzičara čije ime ne mogu da se setim :D
      Say say say nikad nisam čula odlična preporuka 💟
      Ja voliim i One solo i sa Meri ona ima jak glas :)
      "Could i have this kiss forever" ili tako nešto je isto odlična, malo više volim ovaj sa Marajom 💟

      Избриши
    2. Ne znam za Laninu verziju "Summer wine", mislila sam na duet koji su snimili Ville Valo (iz HIM-a) i Natalie Avelon, za film "Das wilde leben (Eight miles high)".:)
      "Say say say" ima odličan ritam i spot (mada je meni svaki spot MJ-a kao film, remek delo), baš pozitiva.:)

      Избриши
  3. "Somebody that I used to know" mi je otkrila jedna drugarica i skroz me zarazila pesmom, često je slušam. Sviđa mi se i spot.:)
    Duet Džordža i Arete je odličan, od njegovih saradnji volim i pesmu koju je izveo sa Eltonom Džonom, na koncertu u spomen na Fredija Merkjurija - “Don’t let the sun go down on me”.
    "Just a fool" čujem prvi put, sjajno!:)

    I meni je "Where the wild roses grow" fantastičan duet, volim Nika - pravi je pesnik, volim i Kajli, pesma je mračno-predivna, spot takođe, zaslužuje poseban tekst....:))))

    Sve u svemu, odličan post, inspirisala si me na nove ideje i dodajem još tema na listu za pisanje. Hvala, draga, znaš već koliko uživam da čitam tvoje postove!:)))))

    Sad mi padaju na pamet neki od meni najdražih dueta:
    "Close my eyes forever" - Ozzy Osborne & Lita Ford
    "Don't give up" - Kate Bush & Peter Gabriel
    "Barcelona" - Monserat Kabalje & Fredi Merkjuri
    "Under presure" - Bowie & Queen
    "Time to say goodbye" - Sarah Brightman & Andrea Bocelli
    "Jabuke i vino" - Zana & Željko Bebek
    "Princeza" - Slađana Milošević & Dado Topić, naravno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taj Fredijev Tribute sam davno slušala moraću da se potsetim :)
      Where the wild roses grow je posebna pesma, kako je Nik napisao da zvuči ljubavno a opet da je toliko mračna :)
      Barcelonu sam isto zaboravila a obožavam je :)
      Od domaćih ja volim "ima li nade za nas" a ne znam ni ko je izodi a odlična je :)
      Drago mi je da ti se dopao tekst i hvala ti an divnom komentaru i preporukama za pesme 💟

      Избриши
    2. Vidim pominje se "Summer Wine", ja sam ga prvi put čula u izvođenju Vil Valoa i Natalije Avalon.
      Starija je obrada, ali ima taj neki mračniji šmek.
      Verovatno zbog Vila.

      Obožavam taj tribjut..
      Bowie i Ann.. Elton i Axl u konbinaciji za "Bohemian Rhapsody" su krajnje neobičan, a funkcionalan spoj.
      Metallicina obrada "Stone Cold Crazy."
      Sve je sjajno uklopljeno..

      Избриши
    3. "Ima li nade za nas" je bila aktuelna kad sam išla u osnovnu školu, sećam se da su je izvodili izvesni Dražen i Anđela, ali nisam posle više čula ni za jedno od njih dvoje.:)
      Dobra stvar. Meni se uvek sviđao i duet Dina Merlina i Ivane Banfić "Godinama", a nije mu loš ni onaj sa Ninom Badrić.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor