Search This Blog

New Year's Book Tag




Stara godina konačno odlazi! Ako vam je bila barem delimično kao moja onda se kao i ja verovatno radujete ovome. Međutim danas ne pišem želje čestitke i pozdrave niti bilo šta slično. Danas pišem tag. Novogodišnji tag. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas za vas imam mali (ali nadam se sladak) novogodišnji tag vezan striktno i samo za knjige. 

Da ne smaram sa uvodom,
Let's go😉


  • Koliko knjiga planiraš da pročitaš u 2020. godini?

Kad god imam plan ispadne katastrofa. Ali objektnivno ću na goodreadsu staviti 50. Jednom sam čak i prešla tih pedeset ali zadnje dve -tri godine držim 30, želim očajnički da to promenim!


  • Pet knjiga koje će ti naredne godine biti prioritet?

Iskreno nemam prioritete po pitanju knjiga jer ne znam za šta ću se zanimati npr u Avgustu naredne godine. Ali mogu da napišem pet knjiga koje zaista želim da pročitam u narednoj godini (nasumice redosled): 1.Jedan klasik (nije bitno koji biitno je da u toku godine pročitam barem jedan klasik); 2. Završiti Tri Musketara (počela sam pre godinu-dve i ništa sa njima nisam uradila a želim da ih pročitam); 3. Završavanje dulogije Šest Vrana i kompletan Griša serijal od Lej Bardugo (šest vrana je možda moja omiljena knjiga ove godine i želim želim očajnički želim sve što postoji da pročitam); 4. Završavanje Hari Poter Serijala (na šestoj knjizi sam tako da imam još dve) i 5. Haruki Murakami "IQ84" (pre dve godine sam pročitala "Južno od Granice" -i rešila da ove godine to ponovim. Pre godinu dana "Kad padne noć" a ove godine "Norvešku Šumu" ova je sledeća).






  • Koji žanr želiš više da čitaš?

SCI-FI. Svemir me sve više i više zanima i baš bi mi prijalo da pročitam nešto što je smešteno van ove planete!



  • Tri cilja koja nisu vezana za knjigu koje imaš u narednoj godini?

Prvi je da počnem da spremam pravosudni jer mi je jako bitan. Drugi je da napredujem u fotografiji jer je to moj plan B. Treći je da napredujem u pisanju jer duboko verujem da ću jednog dana biti pisac.






  • Knjiga koju imaš 100 godina i koju još nisi pročitala?

I vrapci na grani a posebno čitatelji ovog bloga znaju za "Jadnike" Viktora Iga. Veliki sam fan mjuzikla knjiga mi sa druge strane skuplja prašinu. Ne mogu da kažem da planiram da je pročitam ove godine jer mi nije milo kad treba da je čitam.


  • Jedna reč koja opisuje tvoju 2019. godinu?

Zemljotres.

Zemljores je užasna stvar prodrma sve i uništi mnogo ali te opet podseti da je priroda ipak glavni gospodar svega i naučite mnogim stvarima.


  • Jedna reč za koju se nadaš da će predstavljati tvoju 2020?


Uspeh.

Moja ambicija je na visokom nivou- Želim da uspem.




To je to za ovaj post. Kao i uvek sve što vam je na pameti, pišite mi dole. Sledećiide u četvrtak. To je to za danas kraća šolja nego inače jer nisam dobro pripremila stvari ali sledećeg meseca će biti bolja.

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Twitter


Hvala na čitanju,

With love, S.

10 коментара:

  1. Ja sam se isto nameračila na SCI-FI u narednoj godini, jer sam oper gledala „Blade Runner-a“. :) A interesuje me i Herbertov „Dune“, jer će reditelj koji je snimao „Blade Runner 2049“ (Deni Vilnev) biti zadužen za njega (biće tu i Timi u glavnoj ulozi). Nadam se da će ga nalickati kao ovaj Goslingov koji je kinematografski raj za oči!

    Sjajan i kratak upitnik, taman bih ga mogla udenuti na plan i program za 31. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je "Dina" (sa svim nastavcima!) poodavno na listi za čitanje, ali ko zna kada će doći na red, jer sam iz prve ruke čula da je veoma, veoma komplikovan, obiman i detaljan roman koji zahteva punu koncentraciju i pažnju, a što je meni barem u narednom periodu usmereno na 19. vek. No, odmah preporuka (i tebi i Sari): "Čarobna knjiga" je ove godine izdala prva tri dela: Dina, Mesija Dine, Deca Dine, najavljen je i četvrti (Božanski car Dine). Ja počeh da skupljam od letos, vredi!:)

      Još par NF klasika koji su odlični za početak:
      "Autostoperski vodič kroz galaksiju" (Daglas Adams)
      "Solaris" (Stanislav Lem)
      "Snežna kraljica"/"Letnja kraljica" (Džoan Vindž)
      i naravno, "Sanjaju li androidi električne ovce" (Filip K. Dik), prema kome je snimljen "Blejd raner" koji spominjete.
      Ovo nam može definitivno biti i zajednilki cilj, pošto sebe dugo podsećam da krenem sa "Star wars" franšizom, nisam nikad odgledala niti jedan deo (shame shame shame!).

      Избриши
    2. Eeee, da, imaš ekranizaciju "Dine" Dejvida Linča, sa Kajlom Meklahlanom (i Stingom!), onako linčovski tripozna i uglavnom "ispljuvana", ali zanimljiva i zabavna za pogledati.:)
      I imaju kasnije mini-serije "Dune" i "Children of Dune", koje su daleko bolje ocenjene, pa im se radujem, mislim da su iz 2004.

      Избриши
    3. Da, Linčova adaptacija Herbertovog romana koje se i sam odrekao, ako se ne varam. :) Kad smo kod Linča ostade mi još par epizoda nove sezone "Tvin Piksa", šta učini čovek od serije, da ne poveruješ. Lora Dern je ok dodatak, ali sve oko nje kao psihodelično-VFX avangardni krik koji je Linč prigušivao decenijama usled ograničenja sa aspekta tehnologije. Ne znam šta da mislim.

      "Androidi" su mi u planu, kao i Daglasov roman, a "Blejd raner" mi je sa svakim gledanjem sve bolji, što stari, što novi.

      P.S. Nisam znala da je Čarobna knjiga izdala Herbertov serijal (izašao je i četvrti deo, sad proverih). Hvala ti na informaciji. :*

      Избриши
    4. P.P.S. Kad smo kod "ne znam šta da mislim" ostvarenja, odgledala sam i poslednji film Skajvoker sage, e tu stvarno ne znam šta da mislim. :))

      Избриши
    5. Ja nikada nisam gledala Blade-a mada bih trebala. Hvala na preporuci!

      Избриши
  2. Jao sad sam se setila koliko obozavam mjuzikl "Jadnike"! Do you hear the people sing singing the song of angry men?!" Kako je to genijalna pesma ! Baš mi se dopada tag hoću i ja da ga
    uradim. :) Ja svake godine isto stavim 50 i nikad ne uspem da pročitam toliko knjiga, ove godine ću da stavim verovatno ništa ili 100 , jer sam sad pod steresom što nisam pročitala 50 knjiga, pa citam neke kratke knjige, a sto neću nikad stići , pa ako stavim sto biće mi samo smešno. :') Nisam nikad čitala ni jednu si fi knjigu , barem mislim da nisam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mjzikl je odličan. Sjajna adaptacija doduše brodvejske predstave!
      Ja isto stavim 50 mada već godinama držim 30. Mislim da 100 nikako ne bih mogla. Ja sam krpila 30 sa kratkim knjigama koje su bile glupe i to mi se ne sviđa svakako bolje kvalitetn nego kvantitet. Ja zaista želim da pročitam nešto sci-fi jer do sada nikada nisam čitaa tako nešto.
      Hvala na čitanju i na komentaru!

      Избриши
  3. Super upitnik,mnogo mi se svideo!:))))
    E, i ja imam želju da pročitam sve od Li Bardugo, privukle su me već korice. Baš mi deluje kao nešto po mom ukusu!:)
    Sara i "Jadnici", već legendarna veza - ali, znaš šta, nemoj da se siliš ;), kad bude vreme, pročitaćeš.
    Evo, kad govorimo o planu za 2020. blage veze nemam. Znam samo da ništa što nije stručno neću dugo, dugo moći da stignem da pročitam, pa eto, da mi nije ovih recenzija za izdavačke kuće, ne bih ni poslednjih meseci čitala ništa sem studija i monografija. Dakle, sigurno znam da će mi naredna godina biti u znaku klasika francuskog i srpskog realizma, ali se radujem, zaista!:)))))
    Podrška za ciljeve i, već znaš: ako zatreba lektor/korektor/recenzent/dobrovoljni čitalac radnih verzija, tu sam!:)

    Savršene reči za opis godina, ove i naredne!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šest vrana sam čitala od nje- jako mi se dopalo! Msilim da će se i tebi dopasti! Isidora tvoje sručno je zadovoljstvo za čitanje a ti voliš francusku književnost posebno tako da ćeš ti uživati u to sam sigurna!
      Hvala ti na čitanju i na komentaru!

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor