Search This Blog

Filmski Tag #2




Moram da pišem ovo ponovo jer sam ugasila lap top i ništa se nije sačuvalo-ali šta je tu je nije strašno. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Propustila sam prošlu nedelju jer sam cee nedelje bila umorna plus sam nahvatala prehladu nikako mi nije bilo do blogovanja. Danas za vas imam nastavak Kaćinog taga. Kod nje je on podeljen u dva dela međutim ja ću kao i prva dva sastaviti u jedan post. Imam dvadeset pitanja i više ne dužim,


Let's go 😉


21.Film sa životinjom u naslovu

Film "Lion" je priča o dečaku iz Indije koji je spletom nesrećnih okolnosti izgubio porodicu i potom je iz ove zemlje usvojen u Australiju. Kao odrastao čovek (igra Dev Patel) na studijama on pomoću društvenih mreža uspeva da pronađe svoju porodicu. Bazira se na istinitoj priči i jedan je od nainspirativnijih filmova ikada napravljenih.






22.Film sa bojom u naslovu

Čuveni praznični klasik "White Christmas" je nešto što naredne sezone definitivno treba da stavite na listu za gledanja. Mjuzikl koji nas vraća u neke dobre stare dane i donosi onaj pravi duh Božića. Divan je esteski i ima jako lepu atmosferu.





23.Film sa brojem u naslovu


Film "500 Days of Summer" je jedna od mojih najomiljenijih komedija svih vremena. Ovo je dakle, parodija na kliše romantične komedije pa je ovde momak romantik i sanjar koji traži pravu ljubav dok je devojka hladna i distancirana. Džozef Gordon Levit i Zoi Dešanel su na čudan način fantastičan spoj i jako lepo funkcionišu kao par. Dobra i kvalitetna komedija koju preporučujem!






24.Film sa imenom u naslovu


Film "Zbogom Kristofere Robine" je baziran na autibiogafiji A.A Milna čuvenog pisca koji je stvorio lik Vinija Pua i napisao jednu od najvoljenijih dečijih knjiga. Priča prati Milna u posleratnom životu još uvek pod traumama užasa koji je preživeo i kako je inspirisan igračkama svog sina stvorio likove iz čuvene knjige. Igra ga fantastična Donhal Glison uz Margot Robi u ulozi Dafnie, Milnove supruge.






25.Film zasnovan na knjizi


"Gordost i Predrasuda" možda nije moja omiljena knjiga Džejn Ostin ali film koji nosi istoimeni naziv je definitivno moja omiljena adaptacija knjige ikada napravljena. Od glume do estetike filma tog osećaja viktorijanskog doba u Engleskoj-sve je apsolutno savršeno i divno. Keira Najtli i Metju Mejfejden dele neverovatnu hemiju na ekranu idealan su izbor za Lizi i Darsija. Jedan od filmova koje svima preporučujem.






26.Film zasnovan na stripu/graf. romanu


Obično preporučujem MCU filmove međutim sada ću da preporučim nešto drugačije tj. film baziran na stripovima koje ja volim da čitam tj. trilogiju Nolanovu Betmen trilogiju. Mislim da će Robert Patitson biti sjajan novi Betmen ali ne milsim da bilo ko može da nadmaši Beila -činjenica je. Ova trilogija ostaje kao jedna od najboljih ikada i volim da joj se vratim.





27.Film sa omiljenom glumicom


Australijska glumica Kejt Blanšet je jedna od najinspirativnijih glumica svih vremena. Često poznata kao "Ženski Denijel Dej Luis" ova žena retko gotovo nikada ne pravi grešku sa izborom uloga a običan film može da pretvori u sjajan performans. Ipak njena izvedba moje omiljene dive iz zlatnog doba- Ketrin Hepburn- u Skorsezijevom "Avijatičaru" ostaje moja omiljena uloga svih vremena. I najbolji Oskar za sporednu ulogu ikada dodeljen.






28.Film sa omiljenim glumcem


Mada se Denijel Dej Luis navodno povukao, to treba uzeti zdravo za govoto jer se taj čovek milion puta do sad povlačio. Sve i da jeste iza njega je bogata filmografija. Poznat kao "bog metodne glume" ovaj glumac dovodi glumu na viši nivo radije živeći svoje likove nego ih igrajući. Moj omiljeni performans ostaje u filmu "Biće Krvi". Kvalitetna drama Pola Tomasa Andersona koju treba da pogledate.





29.Film omiljenog reditelja


Ne postoji film koji je Alehandro Gonzales Innjaritu napravio a da se meni nije svideo. Ovaj čovek ima oko za estetiku i priče koje meni prijaju. Međutim "Babel" ili Vavilon je definitivno moj omiljeni film. Bazira se na priči o Kuli u Vavilonu, i povezuje nekoliko različitih priča- roditelje koji su izgubili sina na putovanju u Maroku pokušavajući da spasu brak, njihovu decu koju dadilje odvodi u Meksiko na venčanje svog sina, par dečaka u pustinjama Maroka koji će se igrati sa oružjem i izazvati tragediju, i gluvu devojčicu u Japanu koja pokušava da nađe svoju navigaciju u svetu punom zvuka koje ne može da čuje.





30.Film čija se radnja odvija van zemlje


Odabrala sam film "Tor: Rangarok" čijih se možda samo 15-ak minuta filma odigravaju na zemlji ostala radnja je smeštena na izmišljenim planetama: Asgardu i Sakaru. Komičan je i pun svemirske akcije fantastična zabava ako tražite tako nešto. Moj omiljeni deo Tora.




31.Film sa ženskim glavnim likom


Odabrala sam film "Osmeh Mona Lize" jer mislim da je Ketrin (Džulija Roberts) glavni lik u ovom filmu jedna od najoriginalinijih junakinja na filmskom platnu. Junakinja kakva bih ja sama volela da budem. Volim estetiku '50ih u Americi i volim buntovne junakinje koje su se usudile da budu nešto u vreme domaćica. Mizika i kinematografija su takođe divni. Sjajan film bez obzira šta kirtika kaže.





32.Film koji je režirala žena


Rediteljsko delo Grete Gerving je zapravosama rediteljkina autobiografija koja govori o buntovnoj tinejdžerki Kristin koja sebe zove "Lady Bird" iskušenjima prvih ljubavi, maturiranja i odlaska na koledž i prijateljstvima početkom 2000ih godina. Divan film koji može da se poistoveti sa svima nama. A Seršei Ronan savršeno prenosi ovu junakinju.






33.Film sa protagonistom koji je tinejdžer


Biram film "Call Me By Your Name" jer mislim da odlično predstavlja tinejdžersku ljubav naspram zrele ljubavi. Elio (Timoti Šelme) je mlad i lud za Oliverom (Armi Hamer) i njegova divlja priroda kao i ti dani kada živimo kao da sutra neće svanuti su odlično prikazani kroz njegov lik.





34.Film sa protagonistom koji nije čovek

Skoro sam gledala film "Tajni život kućnih ljubimaca" gde su svi protagonisti životinje i jako je sladak i dopao mi se. Preporučujem.






35.Film o porodici


Boyhood je comming of age drama snimana od 2002. godine do 2014. prati dečaka kroz njegovo odrastanje istovremeno prat i njegovu porodicu. Oca koji malo po malo dovodi život u red i tu je samo u epizodama. Samohranu majku koja nastavlja obrazovanje upoznaje čoveka svojih snova koji se ispostavi da je noćna mora zapravo i život njegove starije sestre koja prolazi kroz sve devojačke faze. Za mene kao nekog ko deli isto godište sa glavnim likom ovaj film je dosta značajan jer me vodi kroz vremeplov a ova naizgled jednostavna priča Ričarda Lankatera mi je veoma draga i svako može sa njom da se poistoveti.






36.Film iz 30ih


"Prohujalo sa Vihorom" je takav filmski klasik da mislim da ne ni jedan ne može da se poredi sa njim zato biram njega. Filmska lektira koju morate barem jednom u životu da pogledate.






37.Film iz 40ih


Niko od vas neće biti iznenađen kada odaberem film "Kazablanka" koji je jedan od mojih omiljenih filmova svih vremena. Osećaj koji imam dok gledam taj film. Bogart i Bergman i ta neodoljiva hemija koju oni imaju. Priča. Estetika. Volim sve u vezi ovog filma.





38.Film iz 50ih


"Bulevar Sumraka" je još jedan od filmova koji svako od vas treba da pogleda barem jednom u životu. Definisao je "Film Noir" kao žanr i jedan je od najboljih filmova ikada napravljenih.




39.Film iz 60ih


Mislim da ne mogu da odaberem film "Doručak Kod Tifaniija". Obožavam Odri Hepbrun u ovom filmu. Obožavam priču i to kao je ozbiljan film uspeo da doda malo komedije i dobrog humora taman toliko da ga sjajno prenese na platno. Obožavam ga!






40.Film iz 70ih


Jedna od najboljih filmskih godina dala nam je i dva dela Kuma kao najboljeg filma svih vremena. Moj favorit među filmovima iz '70ih definitivno.





To je sve za danas. Kako vam se dopalo? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):




Hvala na čitanju,

With love, S.

8 коментара:

  1. Jako zanimljivih filmova ima, ja iskreno nisam ni pogledala pola od ovih, ali što da ne. 😊😊

    ОдговориИзбриши
  2. Baš je odličan tekst prosto mi dođe da uradim tag iako i nisam bog zna kakav filmofil. :) Nisam još uvek gledala Prohujalo sa Vihorom videla sam samo kraj kada sam bila mala , a sve čekam da pročitam knjigu , pa onda da ga gledam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno gledaj Prohujalo sa Virhorom odlčan je film!
      Hvala na čitanju i na komntaru!

      Избриши
  3. Na stranu što je Regnarok sa svakim novim gledanjem sve zabavniji, Torovo uletanje u kadar, nakon sukoba sa Helom, praćeno pesmom "Immigrant Song" mi je genijalno. Drago mi je što će Taika opet da se lati asgarđana i njihovog boga groma, da ne pričam o tome koliko čekam da Loki opet vaskrsne. :D

    Drago mi je što si uradila upitnik, preporuka nikad dosta. Moram odgledati "Babel" i "There will be blood".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rangarok je genijalan. I da kinematografija je moćna plus je komičan. I meni je drago što će ga Taika opet raditi mislim da će odraditi genijalan posao.


      Hvala tebi što si našla ovaj tag baš sam uživala!
      I hvala na čitanu i komentaru :)

      Избриши
  4. Kao i u Kaćinom, uživala sam u tvom upitniku. Nisam gledala više od polovine filmova koje si birala, ali one koje jesam mnogo volim ("Prohujalo sa vihorom", "Osmeh Mona Lize", "Kum", "Avijatičar" i "Tajni život ljubimaca"), ostali su dopunili spisak ili već na njemu stoje. Baš sam pre par dana opet odgledala "Gordost i predrasude" na televiziji, stvarno je verzija sa Kirom i Metjuom magična. Divan, divan film!:) E, samo mram da kažem, kako vreme prolazi sve više mi se čini da je Nolanova trilogija precenjena. OK, Ledžer i Bejl su rasturili, kao i nekoliko sporednih glumaca poput Kilijana i Gerija u prvom delu, ali...to nije onaj Betmen iz stripa. Po mom ukusu je Barton daleko bolji, a ako govorimo o omiljenom Betmenu - Majkl Kiton.:) Patinson bi takođe mogao da pokida ulogu u najboljem smislu, radujem se njegovoj interpretaciji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaš šta jeste malo precenjen Betemen, Misli da ključ leži u tome što je Nolanova reija zaista bila sjajna međutim ja sam osim Beila gledala samo Klunija i Afleka pa je razumno zašto mi je ovaj za klasu bolji od ostalih. Da spomenem i Toma Hardija u trećem delu koji je odlično odigrao. Milsim da će Patitson odraditi sjajan posao!

      Hala na čitanju i na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor