Search This Blog

Summer Recommendations



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Kucam ovaj post u petak popdne jer se konačno bolje osećam. Da ne budem TMI ovde imala sam blaže trovanje - savet probajte da ne pijete vino i nakon toga jedete šljive, moglo je i gore ali zadesilo me je samo (da prostite) povraćanje. Dakle pazite šta jedete ne budite moroni kao ja. Uglavnom ovaj post mi je oduzeo celo prepodne samo za  pisanje "skeleta" (što kod mene znači pisanje posta okvirno u svesci jer sam totalni old school i ne umem samo da sednem i kucam), valjda će kucanje da mi ide brže (ide brže kako da ne skoro je 3 good job me!).
Anyway, danas sam tu sa letnjim prepoukama. Ovo nisu favoriti već generalno razne stvari koje vam preporučujem za ovo leto koje ide iz vrućina Sahare do jeseni u Londonu npr (nije baš u Londonu ali let's pretend OK?). No dobro, za one "prave letnje dane" imam par preprouka i  već sam dojadila i Bogu i narodu sa ovim uvodom da više ne dužim,


Let's go 😉


FILM

~Call Me By Your Name~

Malo sam kliše (malo više) sa ovim izborom ali realno ne postoji bolja preporuka leti od ovog filma. Vodi vas u Italiju u neke lepe godine u mirno bezbrižno leto i donosi vam ne samo jednu romansu nego i na neki način proces odrastanja kroz likove, divan je film kadrovi su prelepi i živi i možeš sve da osetiš. Imam recenziju ostaviću vam dole u delu sa linkovima.





KNJIGA

~Sestre po farmerkama~

Prepoučujem samo prvi deo, svaki sledeći je malo monoton. Imate i film koji je takođe jako lep. Čitala sam je još kao dete (jedna od privh koje sam čitala) i volim da joj se vratim jer me vodi na neka lepa mesta i budi mi neke lepe uspomene. Jeste literatura za tinejdžere ali nije plitka i nije da prostite glupo napisana. Ako hoćete nešto opuštajuće ali kvalitetno što tematski spada u leto ovo je dobar izbor.





SERIJA

1.This is Us

Leto je idealno za ovu seriju. Svi znate koliko je volim. Porodična serija i nešto što možete da gledate sa bilo kim. Leto je negde nostalgično godišnje doba, barem meni a ova serija ima veliku dozu nostalgije.




2. Mini serija: Troy: Fall of a City

Koliko je istorijski tačna?  Nisam sigurna. Ne mogu da garantujem dobila je miksane kritike neki kažu da je relativno tačna drugi kažu da nije baš tačna ali ono što definitivno jeste je ludački zabavna! Plus interesantna je jer su mnoge stvari drugačije od adaptacija Troje koje sam gledala. Pre svega vuče više na film "Helen of Troy" nego na film "Troja" sa Bred Pitom što je dobro jer je ova više istorijski tačna adaptacija koliko sam ja skontala. Helena nije plava što je veliko iznanađenje jer obično u svim adaptacijama plava. Ahil je crnac -vidim da je kritika to pohvalila (budimo realni Ahil nigde nije opsian kao Apolon i ne izgleda kao Bred definitivno). Pojavljuje se lik Helenine i Menelajeve kćerke Hermione što obično nije deo adaptacija ali koliko sam mogla da pročačakam po istoriji na netu jeste postajala. Helena uprkos tome što nije bogovski lepa je nekako je realistična, vidno je starija od Parisa i njen šarm je ono što kupuje ljude. Zamerka je kraj Prijam ono je smešno i Hektor koji je sve samo ne frajer (ja ga ceo život zamišljam kao moćnog frajera) ali kao što rekoh nije ni serija sama po sebi idealna. Najzanimljivije je što ovde lik Odiseja igra Joseph Mawle koji u seriji "Igra prestola" igra lik Bendžina Starka. Isti ovaj lik igrao je Šon Bin u Troji, Bin u Igri Prestola igra Bendžinovog brata Neda.





ANIME


1.Your Name

Ako nemate želju da gledate anime seriju preproučujem ovaj film. Ne traje dugo jako je lepo osmišljen meša fantaziju i romansu na čudan način i zaista je sjajan posebno leti kada svi sanjarimo.




2.Golden Time

Ovo je serija koja ima 24 epizode i traju po 20-ak minuta. Romatična komedija koja  (ponovo) ima malo elementata fantazije, opuštajuće strašno smešna. Uglavnom relax serija koja bi mogla da vam prija leti.





HRANA/PIĆE


~Quatro~

Iskreno ja živim na vodi i limunadi i voću ovog leta, ali ako nešto valja i ako nešto prepoučujem to je Quatro! Bilo koji ukusi sve po želji što vi volite- mi kući najviše njega jedemo jer nas je tri a daleko se više isplati od sladoleda na komad.






BEAUTY

1.Malena (05)

Jako volim ovaj karmin kremast je ali se ne razliva i traje bukvalno dok ga ne skineš-jedeš, piješ ne mrda a nije mat što je super jer su mi mat karmini preko glave.




2.Flormar lak za nokte (Highlighted Me)

Nosila sam ga skoro ceo jun ljudi on je 2 nedelje bez problema izdržao kombinovala sam ga sa ovim šljokicama (fun fact ne volim šljokice nigde osim na noktima ali zato ih tu obožavam) i sjajno izgleda.







DESTINACIJA

~Malta~

Uvek rado preporučujem Maltu ko jednu od najlepših uspomena koje nosim. More možda nije najdivnije koje možete da priuštite ali je zemlja koja ima jako lepu istoriju, kulturu plus malo je ostrvo tako da se brzo prelazi. Još jedna stvar koju volim je što nije toliko poznata destinacija pa je sjajna prilika da upoznate zemlju o kojoj mnogi ne znaju ništa. Psiala sam story time priče o njoj linkovaću dole.





FREE TIME

~Nauči nešto novo~

Napisaću uskoro post o tome kako da popraviš koliko-toliko svoje leto ako ne ideš nigde (za švorc ljude kao što sam ja) ali ono što uvek mogu da preporučim iz prve ruke je "nauči nešto novo" -bilo šta ja npr učim korejski i počela sam da radim na gramtici iz engleskog jer bez obzira što imam veliki (jako veliki) fond reči nisam najtačnija gramatički (sve što je "školsko" znanje kod mene je nekako preskočeno isto važi i sa našom gramatikom koju sam više usput naučila tokom pisanja bloga nego u školi). Zabavite se! uskoro ću vam psiati post sa savetima kako da brže savladate jezik, ja sam počela da učim reči na korejskom i fino se snalazim.





SOCIAL MEDIA

~YouTube:FunForLouis~

To što nemam prebijenu paru da odem negde ne znači da ne mogu da gledam nekog drugog. Lui Kol ima travel kanal i ludačke videe, jako volim da ga gledam kako tematske klipove tako i vologove baš se osećam kao da sam sa njim na putovanju




~Instagram: National Geographic ~

Apsolutno najlepše fotke koje možete da nađete. Obožavam ovaj profil i uživam gledajući njihove slike.


Izvor: "National Geographic" instagram


MUZIKA

~Pesma: Khalid & Normani - Love Lies~

Isitina ne vršiti baš leto ali je savršena. R&B ritam sensualna i lepa ako oduzmemo shit spot savršena je!




~Solo (ženski) izvođač: TAEYEON~

Važi za jedan od najboljih vokala u Koreji sa razlogom. Tejon je divan izvođač prelepog glasa. Ja posebno volim njen hipi/bohemian spot "I" divan je.




~Solo (muški) izvođač: Shawn Mendes~

Retko srećete mlade muzičare koji zapravo grade karijeru svojim talentom i glasom. Koji sviraju pravu muziku. Šon Mendes je jedan od njih. I divan je.




~Bend: Day6~

Oni sviaju rok i neverovatni su. Obožavam svajku njihovu pesmu. Ovo nije tipičan kpop bend jer ovde zapravo imate ljude koji sviraju dok koreografije nema. Imate sve moje preprouke koju god pesmu da sam čula zavolela sam iste sekunde ostavljam vam pesmu koja je izašla pre par dana sa njihovog novog albuma odlična je!




~Album:Love Yourself 轉 'Tear' ~

Od 2006. na Bilbordovoj top 200 listi nije bilo ni jednog albuma koji nije na engleskom. Do ovog. Toliko je dobar.





To je to završavam ovaj post u subotu u 7:20 i postavljam ga za nedelju ujutru jer volim da postu dam prostora ceo dan. A vi već znate , sve što vam je na pameti pišite mi dole


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
 Your Name



Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Šljokice obožavam tako da mi je taj lak predivan. ❤️ Ja takođe pratim Luia i poprilično sam sigurna da je to jedini travel jutjuber koga gledam. Oh, jedva čekam post o tome kako lakše učiti jezike jer baš želim da počnem sa italijanskim. :)

    jasminadimitri.blogspot.rs | youtube.com/jasminadix

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. Jao i ja Luija jedino gledam on mi je jedini interesantan, ostali su mi uglavnom dosadni. Biće post do kraja Avgusta sigurno, još nisam rapsoredila sve ali do kraja avgusta ide prvi deo, koliko mogu da pomognem vrlo rado barem nekim sitnim savetima :)

      Избриши
  2. Za početak, nadam se da ti je sada bolje! Realno, leti nam uopšte ne treba mnogo za trovanje ili stomačni virus -po vrućinama se hrana ionako brzo kvari, ali posebno budi oprezna sa šljivama. Pretpostavljam da su sa pijaca, a em je još prerano, em voće sad nema ko ne prska i onda lako dođe do stomačnih problema. Ja sam baš maločas jela šljive, ali domaće, prošlogodišnje, iz zamrzivača - pre par leta sam se i sama blago otrovala od nekih nedovoljno zrelih, kupljenih na pijacu.

    Odlična lista, baš šarolika, sviđa mi se kako si proširila rubriku i preporučujem ti da zadržiš ovaj koncept!:) Razonodila sam se čitajući, a po mnogo čemu si mi pročitala misli! Npr, "Call me by your name" sam rešila da odgledam ovog leta, drugu sezonu "This is us" takođe, a kako upravo završavam seriju "Ugly Betty", zbog Amerike Ferere (ali i Blejk Lajvli) želim da napokon odgledam "Sisterhood of traveling pants"! Znam i za knjige, ako se ne varam, naši su preveli tri dela - pošto kažeš da vredi, staviću ih na spisak.:)
    Ova "Troja" deluje odlično, volim mit, volim "Ilijadu" i "Odiseju", jedino me nervira ovo "politički korektno" menjanje opisa likova (Ahilej crnac?!? Zaista?!? OK, Bred Pit je barem likom odgovarao, znači sledeće je tamnoputi Aleksandar Makedonski? Besmisleno), plava Helena mi dođe kao plava Nataša Rostova - skrnavljenje; uostalom, stari Grci su bili plavokosi. A jeste, Menelaj i Helena su imali kćerku, Hermionu. Zato kažem, lepo je sve to, filmovi i serije, ali ništa bez Homera i Grevsa - čitajte, ljudi, izvorne mitove i legende, to je prava stvar!:) Svakako ću potražiti i ovo.
    Anime su mi nepoznanica, ali opčinjena sam japanskom kulturom i hvala na ovim otkrićima.:)
    "Quatro" mi je omiljen od tih velikih sladoleda, u pakovanjima, a posebno volim kad se malo istopi. Obožavam voćne kombinacije.:))))
    Ništa od muzičkih predloga mi nije poznato, baš ću poslušati. Hvala i na ostalim preporukama, a jedva čekam tekst o letu za nas bez kinte, što ga provodimo kod kuće!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma kupljene su u lokalnoj nekoj piljari ali stvarno sa voćem mora pažljivo mnogo se sve brzo kvari :)
      Sestre po farmerkama su jako fina knjiga, onako relax ali imaju neku čar.
      Zašto menjaju tako likove -pojma nemam, ali dobi Ahil najveće pohvale valjda kao što kažeš zbog hednaosti :)
      Serija ima 8 epizoda tako da nije neko gubljenje vremena ako se kažem posmatra kao fikcija.
      I ja više volim istopljene ne volim led najviše volim kad se donese kući pa tek otvori i bude onaj krem preko!
      Obavezno poslušaj Day6 tebi će se oni svideti!
      Ide uskoro takav tekst obećavam sledeće nedelje imam filmove juna nakon toga će verovatno taj post ići :)
      Hvala na divnom komentaru :)

      Избриши
  3. Pa, menjaju zbog podilaženja i savremenog političkog konteksta, eto zašto. To je, po mom mišljenjum prilično jadno, ali dobro, ispunjava svoj cilj - pokretanje rasprava.
    U tekstu i sama kažeš da "budimo realni Ahil nigde nije opsian kao Apolon i ne izgleda kao Bred definitivno", ali to nije istina. Svako ko je čitao "Ilijadu" seća se opisa Ahileja i to bi, ako ništa drugo, trebalo da bude kanon za ljude koji rade adaptaciju. Homer. Čak i u "Troji", uz sve mane, taj pojavni kanon uglavnom poštuju, sem u slučaju Menelaja. Helena, npr. MORA biti lepotica, inače nema smisla što je Paris uopšte oteo, kao ni cela priča oko "jabuke razdora".
    Vidiš, meni takve stvari bodu oči. Naročito kad nemaju logično opravdanje, osim da šokiraju i da učitavaju u antička dela (u ovom slučaju) moderni kontekst. Sve mogu da razumem, ali ne volim kad se književnost i umetnost koriste u dnevnopolitičke svrhe.
    Legenda o padu Troje, u principu i jeste fikcija, ali i fikcija ima svoje zakonitosti
    Kada bi npr. Otelo bio belac ili Azijat, zamisli samo tu frku koja bi se podigla?!? A jedino belce proglašavaju "rasistima" kada skrenu pažnju na ovako nešto. To se zove "dvostruki standardi".
    Izvini što ugnjavih.:)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor