Search This Blog

November Favorites


Pozdrav ljudi. What's up? Novembar je iza nas, o tome kakav je moj bio pisaću više u šolji kakaoa (ona zbog takvih stvari i postoji) sledeće nedelje, dok danas se fokusiram na ono što mi se dopadalo prethodnog meseca ima svega i svačega i da ne dužim sa uvodnim delom,


Let's go 😉


KNJIGE


"Dama sa kamelijama" Aleksandar Dima

Draga Kaća sa bloga "Totally Radnom" mi je poslala ovu knjigu ( neke od najboljih sam dobila baš od nje hvala joj do neba) i moram da kažem da dugo nisam čitala nešto što me je tako očaralo. Bukvalno  sam toliko ušla u priču, toliko sam se zanela da dok sam je čitala nisam obraćala pažnju an relanost koja se dešava oko mene. Nisam ekspert u komentarisanju stila ali sa laičke tačke gledišta mogu da kažem da mi se jako dopalo što Dima ima neku emotivnu distancu kada piše prosto knjiga bez obzira što je tragična nema taj tragičan ton, takođe on odlično prenosi osećaj tog jednog vremena. Kupila sam skoro (čitaj pre dva meseca) i tatine "Musketare" baš me interesuje da vidim koji će mi se više dopasti.





SERIJE


"Blindspot"

Da budem iskrena, gotovo ništa nisam gledala u novembru barem što se tiče serija. Bacila sam par puta pogled na ovu seriju. Retko krimi serija koju mogu da podnesem ali generalno ništa posebno, dobra razonoda.






FILMOVI


Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Džoel (Džim Keri) i Klementajn (Kejt Vinlet) su zaljubljeni par. Njihova veza se jedne večeri zavšrva pod ne tako dobrim okolnostima te Klementajn odlučuje da Džoela izbriše iz sećanja posebnim procesom koji briše samo odrešđeni deo sećanja, kada je Džoel vidi nakon ovog procesa a ona u njemu više ne prepoznaje ništa, skrhan bolom i on reši da se  podvrgne ovoj metodi. Međutim prolazeći kroz svoja sećanja tokom procesa brisanja, on će shvatiti koliko je zapravo voli.

Pisala sam prošle nedelje koliko mi se dopao ovaj film i stojim iza toga da je jedan od najlepših koje sam ikada pogledala. Ova priča, način na koji je snimljena i preneta gledaocima je u svakom svom detalju savršenstvo.




About Time (2013)

Za svoj 21. rođendan, Tim (Donhal Glison) je otkrio da može da putuje  kroz vreme i da menja događaje, međutim ovaj balgoslov uskoro se ispostavlja mnogo teži nego što izgleda te će mu mnoge stvari stajati na putu ka savršenom životu i pravljenju sveta na bolje mesto.

Ne mogu da kažem da mi se dopao kao prvi na ovoj listi, ali mi se mnogo svideo prevashodno jer ja nisam baš neko ko voli romantične priče a činjenica da od mi od ove nije bilo muka govori u prilog tome da nije loša. Rejčel Mekadams je za mene uvek dobar izbor kada gledam ovakve filmove jer je retko simpatična glumica sa prirodnom harizmom i nju uvek mogu da gledam.





MUZIKA


Portugal. The Man - "Feel It Still"

Ovu pesmu sam baš slušala tokom novembra, dopada mi se retro ton koji ima i baš je opuštajuća a opet nije preterano spora.





BTS - 'MIC Drop (Steve Aoki Remix)

Mic Drop je izašao 24. novmbra, toliko sam se radovala (prevashodno jer mi nismo imali prilike da čujemo remiks verziju koja osim što ima promenjen ton je i na engleskom gotovo cela) ovoj pesmi toliko da sam ustala  2 sata ranije da je ne propustim. Originalnu verziju sam odmah zavolela prevashodno jer je pravi hip-hop što je negde zvuk sa kojim je BTS i počeo svoju karijeru, radovala sam se da vidim šta će Aoki ali i Dizajner (postoji i verzija sa njim) da urade sa njom. I dragi bože fantastična  je, baš je napravila veliki uspeh, na Bilbordu je debitovala na 28. mestu ako se ne varam što je za remiks veliki uspeh posebno za remisk korejskog benda. Spot je još brutalniji, specijalni efekti su fantazija.






Abba - Knowing Me, Knowing You

Između ostalog slušala sam i starije pesme, obožavam ovu Abinu pesmu ima neku melanholiju i vodi me na neka čudna mesta u neko drugo vreme, baš mi prija.





R&V-네시 (4 O'CLOCK)

Ova balada koju su uradili RM i V iz BTS-a nije rađena kao pesma benda već samostlano, međutim većina je vodi kao pesmu benda. Vi je moj omiljeni vokal u bendu, on je jedini bariton i njegov dubok glas me ježi svaki put kada ga čujem. Glavni reper RM je dodao svoj fantastičan deo u kome je razbio taj "monoton"  ton koji je balada imala plus činjenica da smo čuli njegov pevački glas je još bolja jer on zaista ima divan glas. Ova pesma je idealna za zimske dane, prava sanjarska.





Ed Sheeran - Perfect 

Ova pesma i ja imamo love-hate vezu. Koliko je obožavam jer je Ed jedan od meni najdražih umetnika današnjice (ako ne i najdraži), toliko je i ne volim jer mi je tekst čista patetika. Međutim jesam je slušala dosta prosto volim njegov glas pa mi prija šta god da slušam.





BTS-MAMA

Mama je jedna od solo pesama sa prethodnog albuma "Wings" i izvodi je reper Džej Houp koji osim što odlično repuje ima i fanstatičan glas pa je ovde demosntrirao i pevanje. Pesma je vesela, jazz izvodi je sa crkvenim horom kada je uživo peva, a divno je što ju je napisao za svoju majku.





Taemin -Move

Pominjala sam vam Temina u jendom od prethodnih postova. Generalno celo "otkrivanje" njegove muzike bih mogla da nazovem favoritom. Moja "romansa" sa njim nije počela tako lako kao sa BTS-om (mada da budem fer i nije mi drag koliko i BTS ni polovično), ali mi je drago da sam dala šansu onome što on radi. Temin je inače jedan od članova benda SHINee, lead vokal, glavni plesač i (naučila sam vas šta do znači ako se ne varam) makne (guglajte njegovog kolegu iz benda, zove se Minho, uživajte u pogledu zahvalite mi kasnije -jedan od najlepših muškaraca ne u Koreji na svetu) ali snima i solo, ja sam ga "otkrtila" kao solistu, mada je SHINee sjajan kao bend sada rado slušam i njih. Temin je inače jedan od najboljih plesača u čitavoj Koreriji (često ga upoređuju sa Timberlajkom i Džeksonom). Ja sam za njega saznala preko BTS-a, gledala sam video u kome on pleše sa Džiminom (iz BTS-a) i kada sam čula nejgov glas videla njegove pokrete odmah sam osetila da treba da poslušam njegovu muziku (to je ovaj video koji vam ostavljam ovde).




Međutim delovao mi je nadmeno i pomalo uobražneo pa kao "da preskočim i ne moram da ga slušam". Ostavim ja to tako kad par dana kasnije naiđem na neki interviju koji me je iste sekunde razuverio u sve što sam "verovala". Van scene je skroz druga ličnost momak je nasmejan i mio izuzetno draga osoba, izuzetno fin momak. Tek tada sam se bacila na slušanje njegove muzike. Čudna je on pojava.  Onj nije nit najlepši, nit najbolji izvođač kog sam čula, ali kad je na sceni prikovan si za njega prosto kao da ti ne dozvoljava da gledaš negde drugde, ima neku senzualnost u glasu (o tome kakav je plesač ne želim ni da govorim tu je zaista mestralan) i  u pokretu tera te da ga gledaš. Move je glavni singl sa albuma i on je fantastičan, ostavljam vam live izvođenje, da uživate i u plesnim pokretima, plus ovaj nastup je smrtonosan za mene.







BTS -Lie

Lie je takođe jedna od solo pesama sa Wings albuma, ovaj put Džimin. Pesma je čist Džimin -senzualna, koketira sa slušaocima, spora ali ne prava balada. Odlična  pesma.





BEAUTY


Golden Rose Color Expert -18

Ovaj lak sam kupila sa za neke male pare ni ne sećam se tačno koliko je bio, kupila sam ga u lokalnoj parfimeriji. Ali u tom momentu mi se boja jako dopala, neka ljubičasta ali vuče na pink baš je lepa i jako lepo stoji na noktima. Ono što sam primetila je da jako dugo traje i brzo se suši.


Twenty One -20

Ovo su samo šljokice dakle lak nema bolju niti bilo šta drugo. Međutim uprkos tome što ne volim kič, šljokice na noktima obožavam i kad dođe ovaj period uvek ih nosim (mada ih generalno nosim tokom cele godine). To je bio i slučajh sa ovim roze-zlatnim šljokicama. Lak sam kupila u Liliju i mislim da nije bio više od 150 dinara.





Golden Rose Matte Lipstick Crayon 08 i 05

Dve Golden Rose karmin-olovke sam koristila tokom celog novembra. Obe sam kupila u Liliju (u razamaku od par meseci). Broj 05 je tamno crvena - vino crvena i baš mi je prijala za kasne jesenje dane prava jesenja boja plus ne mora da se stavlja olovka za usta, jako lepo sama iscrtava konture usana (mada ja vam nisam dobar savetnik za to jer zaista ih nikad ne precrtavam nemam  potrebu za tim jer nemam mala usta, nisu pune usne ali nisu ni tanke -srazmerne usne imam) što mi je dodatno olakšalo. Druga je broj 08 i to je neka nude roze boja, ja imam  pink usne  pa je meni bila sjajna jer mi je naglasila usta i dala malo boju a opet je delovala prirodno i ne previše napadno, skoro da je nisam skidala uopšte baš mi se dopala. One inače koštaju negde oko 350 dinara ako se dobro sećam.


NYX Jumbo Lip Pencil -714, Sable Bronze

Ovo definitivno nije olovka za svakog, ali ja sam neko ko mada se  generalno se ne šminkam, na usnama nosim sve i svašta. Imam i plavi karmin i branon i crni a imam i ovaj bronzani. Lepa joj je formula, baš je kremasta i lepo stoji na usnama (ako kažem znate i volite da nosite) ja sam je koristila i ako senku jer je masna a da lep odsjaj i za to mi je bila super. Naručila sam je preko Alexander Cosmetics a koliko je koštala nemam pojma tada sam naručivala i neke Chila Glaze lakove plus znam da je bila na nekom ogromnom sniženju.

Aura Matte -617 Stop Staring

Jako volim Aurine mat karmine, mada su i Golden Rose mat odlični ovo su prvi mat karmini koje sam otkrila i strašno ih volim. Ovo je neka tamno ljubičasta boja jako je lepa na usnama.  Traje dugo, bukvalno njihovu crvenu nosim kad god polažem ispit (imam gadno sujeverje da ako ne nosim crveni karmin na ispit da ću 100% da padnem sve što polažem, 4 godine nisam otišla bez crvenog karmina, nije bolest sve što boli) -jedem, pijem i ništa se ne mrda a košta oko 600 dinara ako se nevaram.





Maybelline  The Burgandy Bar

Ovu paletu je moja sestra zajedno sa maskarom (koju sam takođe stavila u favorite) dobila na poklon za rođendan (drugarica nije bila tu kada joj je bio rođendan pa joj je poklon dala kasnije) i od kad ju je dobila stalno je koristim. Neutralni i zlatni tonovi su nešto što ja jako volim a baš je pigmentovana to mi se dopada (mada ja koristim Aurinu bazu ona pojača sve to) ima super senke dve su mat ostale su šimeraste.


Maybelline The Lash Sensational 

Pisala sam vam u prošlom postu o mojoj najomiljenijoj maskari svih veremena i ta mi je još uvek bolja, međutim ova je sasvim super ne peku oči što je jako bitno i lepo izvuče trepavice.


Aura četkica za nanošenje senke

Ovu četkicu imam već duže vreme ali sam je tek prethodnog meseca baš koristila. Praktiča je jer ima dve strane -jednu za nanošenje drugu za ispod obrva i uglove očiju. Obe strane su jako mekane, ja ne volim one pljosnate dlake više volim ove koje deluju prirodnije, kažem davno sam je kupila ali znam da nije bila skupa ispod 500 dinara garantovano.





RANDOM


Milka Noisette

Što su bili lešnici za oktobar to je noisette bila za novembar, bukvalno kako uđem u neku prodavnicu tako izađem sa Milkom, znam ja da nije zdravo ali kad volim. Šta da radim?


Knjigu je by the way moja sestra dobila, fotkala je jesam, čitala je nisam 


YouTube kanal: Books & Lala

Mislim da sam vam pominjala Lalu već jednom, ona je booktuber-ka iz Kanade, meni njena energija jako prija, veoma je spontana i generalno meni najdraža ososba na YT-u, ima odlične preporuke knjiga i dopada mi se što ima realan stav prema svemu.





Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
 Twitter
Novi tumblr

To je sve za ovomesečne favorite. Kako su vam se dopali? Šta ste vi voleli tokom prethodnog meseca? Sve što vam je na pameti, pište mi dole.

Hvala na čitanju,

With love, S.

4 коментара:

  1. Drago mi je što si uvela ovo kao stalnu rubriku, zanimljivo je, šareno i raznovrsno.:)
    Drago mi je što ti se dopala "Dama s kameljama", samo mala ispravka, napisao je Aleksandar Dima Sin - otac (Aleksandar Dima) se proslavio istorijskim romanima ("Tri musketara", "Grof Monte Kristo", "Kraljica Margo",neki su mu od najpoznatijih). :)
    O filmovima i serijama smo već komentarisale, kod mene "sušni period" traje već poduže i radujem se što će se to, nadam se, od januara promeniti, pa ću i pisati više.:)
    Mene, npr, sad za praznike najviše mame "specijalne edicije" slatkiša, recimo dvobojna "Milka" sa motivom jelke, štrudlice sa cimetom i jabukama...moji sutra slave Sv.Nikolu (ako se dobro sećam, i kod tebe je slava, pa ti ovom prilikom čestitam!), neću biti kod kuće :(,ali zato jedva čekam praznike i odmor.
    Zanimljivo, "ABBA" je i meni nekako prava "zimska" grupa, jako mi prijaju u ovo doba, mada ih i inače volim (hvala, mama - njene singlice su me vrlo rane upoznale sa švedskim kvartetom).
    O čokoladama bismo mogle u posebnom tekstu :), samo što kod mene ne dolaze u obzir te sa lešnicima/orasima, zbog alergije. Punjene voćem, bele ili obične, zato uvek mogu da prođu.:)
    Navukla sam se na toplu čokoladu poslednjih par meseci, uz to gledam da jedem kalorično zbog terapije, pa zaista tamanim bez ustezanja (što i nije mnogo, jer mi pripadne muka od previše slatkog). Inače, već neko vreme ne viđam BELO "Medeno srce" ni u jednoj radnji. Da li je moguće da ga više ne proizvode?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ali na knjizi ne stoji naznačeno sin zato nisam inače znam da je sin tato sam napisala da sam kupila tatine Musketare i da me interesuje koji će mi se više dopasti :)
      Ja jedem sve i svašta mada sam ja klasika najviše volim ono što najdruže znam. Jedina alergija koju ja imam je bižuterija od hrane havala Bogu sve mogu a koštunjavo voće obožavam sa lešnicma milku najviše volim :)
      Mene ABBA dal zbog neke nostalgije ili što je i meniporodično naleđe isto više podseća an zimu mada je većina vezuje za leto :)
      Ja ne umem da pravim toplu čokoladu ali ove jacobs kafe kad se naprave samos a mlekom budu odlična topla čokolada :)
      Ja nikad nisam jela belo medeno srce da budem iskrena ja kad vidim da ima ono čokoladno ne gledam više možda da pogledaš u većim marketima Maxi, Idea tamo ga možda ima ako nsiu prestalid a ga proizvode :)

      Избриши
  2. Inače, mnogo mi se sviđa tvoj novi profilni tekstić ("About me"), sve pohvale!:)
    Ovo izdanje "Dame s kamelijama" imam i sama, dobila sam ga od tetke kada sam položila prijemni za fakultet (pre tačno deset godina!), pa mi je posebno drago.:) Kasnije sam sakupila ceo taj komplet ("Zlatni vek Politike" u 40 knjiga), prelepa su izdanja i fenomenalni romani.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno:) E onaj stari mi je bio ko da ga je pisao raspali tinejdžer pa rekoh ajde da ga promenim :)
      Ja nisam ni znala kad su izdavali ta izdanja ali hvala Kaži što mi je poslala svoje obožavam tu knjigu :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor