Search This Blog

💗Movie list: July💗


Jul je (konačno) prošao mada ne tako poseban mesec priznajem da mi je ovaj bio jako loš, zato sam zahvalna što je avgust ponovo tu. Sa druge strane moja filmska lista je velika, imam dosta naslova tako da ne dužim sa uvodnim delom,



Let's go 😉




🎬1.Kramer vs. Kramer  (1979)🎬

Ted Kramer (Dastin Hofman) i Džoana Kramer (Meril Strip) imaju naizgled idealan život, lep brak i sina Bilija. Međutim osećajući nezadovoljstvo i neostvarenost, Džoana napušta muža a zbog osećaja manje vrednosti i sina  i odlazi da pronađe staru sebe. Dok se Ted uči i navikava na život samohranog oca shvatajući koliko je zapravo bilo na njenim leđima, Džoana se vraća u Njujork tražeći starateljstvo nad sinom.

Slušala sam dosta hvala za ovaj film, osim toga film je nagrađen sa 5 Oskara između ostalog za najbolji film, najboljeg reditelja,  najboljeg glavnog glumca i najbolju sporednu glumicu, što dodatno govori o tome koliko je kvalitetan i koliko je dobro urađen. Ovo je prava dobra porodična drama, i kada gledam tehničke zamerke -nemam ni jednu. Gluma je vrhunska, mlada Meril briljira, Hofman je već legendaran ovde. Međutim meni lično tematika nije bila preterano interesantna, to je prosto lična preferencija, jednostavno se nisam uživela u film, ali ako tražite dobru porodičnu dramu, sve preporuke.

Uloge: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander
Režija: Robert Benton
Rotten Tomatoes: 88% (7,8/10)
IMDB: 7,8/10
Ocena: ★★★★/ 5





🎬2.The Piano🎬

Mlada žena Ada (Holi Hanter), je još kao devojčica prestala da govori a da pri tom ni ona ne zna zašto. Njen otac joj 1850-e  ugovara brak i ona se sa svojom kćerkom Florom (Ana Pakvin) seli na Novi Zeland. Kako je put do tamo naporan, njen muž šalje ljude po njihove stvari na žalost zbog tereta njen klavir (Ada je inače talentovana pijanistkinja koja kroz svoju muziku razgovara sa ostalima), ostaje na obali. Kada njen muž (Sem Nil) otputuje ona upoznaje lokalnog radnika Džordža Beinsa (Harvi Kajtel) koji je vodi na obalu da svira klavir. Zaljubivši se u njenu muziku i način na koji svira on dostavlja klavir u svoju kuću, pod izgovorom da želi časove, međutim on  govori Adi da može da ga otkupi ako bude dolazila kod njega i svirala dok on bude radio šta želi.

Klavir je jedan od klasika, stariji godinu dana od mene obeležio je na neki način tu 1993. godinu. Mladoj Ani Pakvin doneo je veliku slavu i Oskara za sporednu glumcu, a svet je dobio jedan od najlepših filmova ikada. Očarana sam. Muzika je toliko lepa, da svaka nota je kao raj za uši. Holi Hanter (koja je takođe nagrađena Oskarom) je neveorvatna kao Ada mislim da dugo nisam gledala tako dobar performans.  Sem Nil mi je bio jako interesantan jer sam ga gledala u Blindersima i tu izgleda skroz drugačije. Divan film, sve preporuke imate.

Uloge: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin
Režija: Jane Campion
Rotten Tomatoes: 90% (8,2/10)
IMDB: 7,6/10
Ocena: ★★★★★/ 5






🎬3.Before Sunrise  (1995)🎬

Dvoje mladih putuju vozom. Džesi (Itan Hok) odseda u Beču gde treba da sačeka avion kako bi se vratio kući u SAD,dok se Selin (Žili Delpi) se vraća vozom u Pariz. Kratak razgovor pretvara se u simpatije i Džesi predlaže Selin da provede sa njim dan u Beču, argumentujući da je ovo možda jedna od  avantura koju ne želi da propusti i ona pristaje. Na žalost oboje su svesni da je ovo možda jedini dan koji će provesti zajendo.

Pisala sam vam više puta o ovom filmu (svi linkovi će biti dole na kraju posta), gledala sam ga ponovo jer je moja sestra želela da pogleda nešto romantično a kvalitetno (mi familijarno ne volimo patetiku ni jedna od nas tri je ne voli) pa sam rešila da se podsetim ovog filma. Svaki put kada ga gledam je kao prvi put da ga gledam i u tome leži čar ovog filma, magija je uvek ista bez obzira što svaki dijalog ili monolog znam napamet. Posebno volim Džesija negde vidim sebe u njemu.

Uloge: Ethan Hawke, Julie Delpy
Režija: Richard Linklater
Rotten Tomatoes: 100% (8,2/10)
IMDB: 8,1/10
Ocena: ★★★★★/ 5






🎬4.Seven (1995)🎬

Dva detektiva -mladić (Bred Pit) i veteran (Morgan Friman) gone serijskog ubicu koj za svoje zločine koristi 7 smrtnih grehova.

Objektivno gledano ovo je kvalitetan film. Lepo osmišljen i ja sam oduvek bila intrigirana samom tematikom "7 smrtnih grehova". Međutim uprkos tome što je glumački jak (da na Gvinet se ova rečenica ne odnosi), meni iskreno nije bio preterano interesantan, Dejvid Finčer je fenomanaln reditelj i njegovi filmovi poput "Borilačkog Kluba" su remek dela. Ovaj mi prosto nije lego lepo.

Uloge: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey
Režija: David Fincher
Rotten Tomatoes: 80% (7,7/10)
IMDB: 8,6/10
Ocena: ★★★☆/ 5





🎬5.The Wings of the Dove (1997)🎬

London 1910. godine, Kejt (Helena Bonam Karter) je mlada žena iz visoke klase koju život stavlja na test biranja između prave ljubavi  i lagodonog života. Kejt će život prirediti avanturu kada ode na put  u Italiju sa svojom prijateljicom Mili (Alison Eliot) gde im se pridružuje i njen ljubavnik (Linus Roače). Problem nastaje kada Kejt shvati da je Mili zaljubljena u njega kao i to da je ona smrtno bolesna.

Pisala sam vam skoro o ovom filmu. Dakle gledala sam ga u junu međutim ja vodim evidenciju na IMDb-u i slučajno sam zaboravila da ga stavim tako da kada sam pisala post zaboravila sam da sam ga gledala. Kako god, jako mi se dopao ovaj film, uživala sam u svakoj sceni. Ko voli kostimirane drame ne može da pogreši ako ga odabere.

Uloge: Helena Bonham Carter, Linus Roache, Alex Jennings
Režija: Iain Softley
Rotten Tomatoes: 86% (7,8/10)
IMDB: 7,2/10
Ocena: ★★★★☆/ 5




🎬6.The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)🎬

Mladi hobit čistog srca, Frodo dobija težak zadatak da uništi moćni prsten i sapsi Srednju Zemlju od mračnog lorda Saurona.

Godine i godine gledanja ovog filma i nikada mi ne dosadi. Ovo je trilogija kojoj se uvek rado vraćam i kojoj ću se vraćati dok sam živa. Prethodnog meseca sam sanjala ovaj film skoro svake noći pa je bio red da ga odgledam osim toga Aragorn je moj večiti filmski/književni crush i niko ne može da  zauzme to mesto. Od ženskih likova najviše volim Galadriel ona je drugačija i interesantnija od ostalih likova.

Uloge: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom,Cate Blanchett, Christopher Lee, Viggo Mortensen
Režija:  Peter Jackson
Rotten Tomatoes: 91% (8,2/10)
IMDB: 8,8/10
Ocena: ★★★★★/ 5






🎬7.EuroTrip (2004)🎬

Grupa maturanata iz Amerike kreće put Evrope kako bi jedan od njih našao devojku u koju je zaljubljen a koja je iz Nemačke. No put je malo komplikovaniji nego što izgleda.

Hvala Ivani na podsećanju inače nikada ne bih našla ovaj film. Kao mala sam ga stalno hvatala na TV-u a godinama nisam uspevala da ga nađem, gledala sam ga sa sestrom i slatko smo se smejale. Jeste pomalo kliše američka komedija ali je presmešna posebno italijanski gej pedofil (i Met Dejmon koji peva) umrem od smeha kada samo pomislim na tu scenu.

Uloge: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Michelle Trachtenberg
Režija:  Jeff Schaffer
Rotten Tomatoes: 46% (5,1/10)
IMDB: 6,6/10
Ocena: ★★★/ 5




🎬8.Once (2007)🎬

Devojka upoznaje momka na ulicama Dablina, slušajući kako svojim glasom u pratnji otrcane gitare niže prelepe note, ostaje da ga sluša. Međutim osim nje ljudi ne izgledaju previše zainteresovano za njegovu muziku. Vidno razočaran mladić je isprva nepristojan ali se izvinjava i njih dvoje se dogovore da se vide ponovo. Devojka je iz Češke i živi sa majkom i kćerkom, i ona kao i on   takođe svira i obožava muziku. Njih dvoje sastaju se na mestu gde ona radi gde joj on svira svoju autorsku pesmu posvećenu devojci koju je mnogo voleo ali ga je ona ostavila. Naime on sanja o izdavanju albuma ali je isuviše uplašen da se preseli u London i okuša sreću.

Pisala sam vam u postu o manje poznatim filmovima, i tada sam vam rekla da je jedan od filmova sa najlepšom muzikom ikada, i sa jednom jako lepo sročenom pričom, prenešnom nama gledaocima. Jednostavan je, lep, nije patetičan i definitivno film u kome će te uživati ako volite jednostavnost.

Uloge: Glen Hansard, Markéta Irglová
Režija:  John Carney
Rotten Tomatoes: 97% (8,3/10)
IMDB: 7,9/10
Ocena: ★★★★/ 5



🎬9.Inception (2010)🎬

Ne umem da vam napišem sinopsis ovog filma. Zato i nema recenzije na blogu jer ne umem ja da objasnim čoveku o čemu je zapravo ovaj film,  ali ono što mogu da vam kažem da je ovo jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledala. Film u kome je gluma, režija, kinematografija, muzika -apsolutno sve, na vrhunskom nivou. Kristofer Nolan je jedini čovek koji zna kako da se igra sa raznim elementima i da se svi oni ukapaju u naš svet i deluju relano. Pomalo vuče na miks Skorsezijevog "Zatvorenog Ostrva" i Nolanovog "Prestiža" ali skroz drugačije i jedinstvenije. O Leonardu Dikapriu ne trerba mnogo govoriti, ta emocija to igranje sa našim umom je samo dokaz zašto je čovek jedan od najboljih glumaca u istoriji. Posbene pohvale idu Merion Kotijar čiji je lik tako napravljen da zahteva veliku psihičku igru, i Tomu Hardiju koji je besprekoran u ovom filmu (bukvalno nisam mogla da gledam u ikog drugog kada je on u kadru). Verujte mi na reč, gledala sam mnogo filmova a ovo je jedan koji nikako ne treba preskočiti. Najbolji film koji sam gledala ovog meseca.

Uloge: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page,Tom Hardy,Marion Cotillard
Režija:  Christopher Nolan
Rotten Tomatoes: 86% (8,1/10)
IMDB: 8,8/10
Ocena: ★★★★★/ 5





🎬10.The Hangover Part II (2011)🎬

Nastavak prvog dela trilgoje. Ovog puta ženi se zubar Stu i to na Tajlandu. Momci koji sada ne žele da ponove grešku odlučuju da momačko veče proslave mirno uz jedno pivo. Međutim sutra ujutru bude se u Bankoku u nekoj otrcanoj rupi i ponovo ne znaju šta se desilo.

Koliko vam preporučujem prvi deo toliko vam ovaj nije potreban u životu. Bukvalno je skoro identično ponavljanje prvog dela sa par izmena.

Uloge: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms 
Režija:  Todd Phillips
Rotten Tomatoes: 33% (4,9/10)
IMDB: 6,5/10
Ocena: ★★☆/ 5




🎬11.The Hangover Part III (2013)🎬

Bukvalno ista priča, sa tim da je ovaj još gori i dosadniji i nema ama baš nikavu poentu.

Uloge: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms 
Režija:  Todd Phillips
Rotten Tomatoes: 20% (4,1/10)
IMDB: 5,9/10
Ocena: ★★/ 5





🎬12.Allied🎬

Tokom drugog svetskog rata, u 1942. godini, kanadski oficir i tajni agent (Bred Pit) dobija zadatak da sa francuskom špijunkom (Merion Kotijar) izvede smrtonsonu misiju u Kazablanki u Maroku. Njih dvoje će svoje partnerstvo pretvoriti u nešeto više, što će kao razultat imati brak i kćerku Anu. Međutim vrlo brzo Maks će saznati da Marien nije ono za šta se pretstavlja.

Čitaćete recenziju ovog filma u nedelju. Jako mi se dopao i ovo je bio film koji sam najviše želela da odgledam prethodne godine. Ovo vam je ako intaligentnija, mnogo bolje osmišljena verzija "Gospodina i Gospođe Smit". Odiše šarmom starog Holivuda i prelepom kinematografijom. Ima duh starih romansi. Ovo je onaj tip "Bred Pit filmova" koji njemu najviše i leže (stara škola, baš daje osećaj onih njegovih ranijih filmova) gde je on elegantan a opet dinamičan gospodin, a Merion mu je savršeno legla (sada shvatam odakle tračevi imaju sjajnu hemiju) i njih dvoje izgledaju kao par iz snova. Znam da kritika obično rangira ove filmove nekom srednjom ocenom, to je prosto zato što nemaju veliki učinak drame ali po svim postavkama jako lepo odrađen film i estetski i glumački. Sve preporukle imate uživaćete sigurna sam.

Uloge:  Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris 
Režija:   Robert Zemeckis
Rotten Tomatoes: 60% (6,2/10)
IMDB: 7,1/10
Ocena: ★★★★★/ 5






🎬13.Before I Fall (2017)🎬

Datum je 12. februr i naizgled ovo je dan kao i svaki drugi dan. Međutim za Samantu verovatno poslednji. Ne shvatajući šta se događa i kako je sve to moguće, Samanti će se taj dan ponavljati nekoliko puta te će svaki put kada se probudi biti isti dan, na njoj je da otkrije šta se to desilo tog dana i zašto se ona uporno budi jedina svesna da se on ponavlja.

Čudan i definitivno drugačiji film. Nisam znala o čemu je i gledala sam ga bukvalno "na slepo" a kada sam videla da je tinejdžerski razočarala sam se. Međutim pohvale idu na to da ovo nije kliše tinejdžerski film i da će vas naterati da razmišljate o njemu sigurno. Sve ostalo je pomalo osrednje odrađeno i kraj mi nije bio nikako logičan.

Uloge:  Zoey Deutch, Halston Sage, Cynthy Wu 
Režija:  Ry Russo-Young
Rotten Tomatoes: 66% (5,9/10)
IMDB: 6,4/10
Ocena: ★★★☆/ 5

To je sve za ovaj post. Kako vam se doapo? Da li ste gledali neki od ovih filmova? Sve što vam je na pameti, pišite mi dole.😉

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

Ostale filmske liste
8 manje poznatih filmova koje morate da pogledate
Recenzija "Before Sunrise"
Recenzija serije "Peaky Blinders"
Lista filmova na IMDb-u

Hvala na čitanju,

With love, S.

8 коментара:

  1. Odlična lista :)
    "Kramer vs Kramer" sam gledala, ima tome već dosta. "Inception" je i meni bio na listi za prošli mesec, uvek je kao da ga gledam prvi put. Mamurluke nisam gledala niti planiram, not my cup of tea. Planirala sam gledati "Once", "Wings of Dove" i "Piano", hvala na podsećanju. "Before I Fall" je i meni za trojku, tinejdž , mada ne standardni.
    "Seven" još uvek nisam gledala, ali i to će jednom doći na red, nadam se. LOTR je uvek dobrodošao. "Allied" je na listi samo nikako da dođe na red.

    Hvala na tekstu. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti darling :)
      Mamurluk je ok u smalim dozama -prvi deo je fino urađen bez mnogo američkih klišea, ovo drugo je već ponavljanje :)
      The Wings of Dove će se tebi dopasti :)
      Allied obavezno gledaj meni je baš divan :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Neki su mi na watchlisti (Kramer vs Kramer) i to sam ga našla tako što je stranica Kultiviši se objavila valjda 10 filmova sa Meril Strip u kojima je posebno briljirala. Takođe i ,,Inception'', imam ga skinutog, vrrrlo uskoro ću ga gledati!
    ,,Before sunrise'' - trilogija prelepa, obožavam te filmove. Moraću opet da ih gledam, toliko je stvari koje je potrebno pohvatati tu, u smislu dijaloga i razgovaranja. Baš ta naizgled jednostavna forma filma je ono što me oduševilo. Nema akcije i specijalnih efekata, samo razgovor dvoje pametnih ljudi koji se kapiraju... I realni su, i prelepi! Obožavam ih!
    Hvala na podsećanju i preporukama <3

    Najnoviji post: Đenova i Milano

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kramer protiv Kramera je u neku ruku film koji je probio Meril Strip mada ni jedan nije dobar kao Sofin izbor tu je baš glumački na vrhunskom nivou :)
      Upravo zato i je volim "Before" trilogiju -jednostavna je a prelepa :)
      Hvala tebi na komentaru :)

      Избриши
  3. Tvoj blog me je naučio da na drugačiji način gledam filmove. 😁👍💖

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je jedan od najlepših komplimenata koje sam ikada dobila hvala ti puno 💗💗💗

      Избриши
  4. Moji ove sedmice kreče stan, pa nam je svuda haos i pošto pomažem, plus napokon imam priliku da sredim svoju kućnu biblioteku i radni prostor, još uvek nisam stigla ni novu epizodu "GoT"-a da odgledam. :) Zato kasnim sa odgovorima, gužva je, ali mislim da ćemo do nedelje sve završiti, pa da čitam natenane i uživam, a bogami i da se vratim svojim obavezama.
    Nego, odlična lista, mnoge filmove sam zabeležila, gledala sam samo "Kramer protiv Kramera", "Pre svitanja", "Gospodara" i "Eurotrip", odlični su. I ostalo bi moglo da mi se dopadne, jedino ću "Mamurluke" zaobići, pošto to definitivno nije za mene.
    Uobičajeno si odlična.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo polako Isidora znam ja kad je baba krečila kuću pa sam ludela i od mirisa i od nereda, epizoda je tu pobeći neće kad stigneš javićeš utiske :)
      Mamurluke preskoči realno su ova dva dela smorna i to neverovatno smorna ćalim što sam i8h gledala uopšte :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor