Search This Blog

👑 Best of Season 6 👑


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Nova sezona "Igre prestola" je skoro tu, i već sledeći post koji budem pisala pisaću u toku nove sezone, mada još temu nisam smislila. Kako je ovo poslednji post pred sedmu sezonu, rešila sam da sumiram utiske i izvukla za vas 20 momenata koji su obeležili prethodnu sezonu. Dakle rangiram vam svojih top 20 i ovako izgleda moja lista, rang je samo po tome koja je mene scena najviše oduševila svi ovi momenti su zaista specijalni za mene i svaki mi je jako drag rangirala sam radi reda da imate neki uvid.Pa bez većeg odugovlačenja,



Let's go 😉


👑20.Pseto/Bendžin Stark👑

Nisam mogla da se odlučim koji od ova dva momenta da izaberem, pa sam ih stavila na isto mesto.



Verovatno je za mene Bendžin bio upečatljiviji samo zato što sam ja Pseto oduvek tretirala kao živog lika, dok nisam verovala da ću Bendžina ikada više videti, a on mi je kao lik izuzetno interesantan, njegova priča može da bude mnogo dobra. U trenutku kada skida kapuljaču bukvalno sam vrištala u sred noći gledajući jer nisam mogla da verujem i ako sam donekle pomislila -ovo mora da je Bendžin.


👑19.Mardžori i Olena/Miranda i Remzi👑

Dva kompletno različita momenta a opet morala sam da podelim mesto jer sam jako dugo razmišljala koji da izaberem, a odbijala sam da se odreknem bilo kog. Sa jedne strane ja sam znala da kada se Mardžori i Olena opraštaju da će se nešto nekoj  od njih dve da se desi, pa mi je bio jako težak trenutak, a kasnije kada je sve bilo gotovo još teži, plus to je poslednja scena koju je Natali Dormer snimila za GOT samim tim daje na težini i emotivnosti.


Sa druge strane i ako nikada nisam bila Ramzi i Miranda "ship-ovac" moram da priznam da je Ivan Rion odrao kako je preneo tu emociju (on je generalno glumac koji je razbio svoj "oproštajni" performans svaka scena sa njim je na neki način bila upečatljiva). Jedan psihopata koji hladnokrvno ubija pored tela mrtve saveznice i prijatelja, zaklinje se da će je osvetiti da bi već u sledećem trenutku hladnokrvno rekao -bacite je psima. Neverovatno koliko je to brutalna scena.


👑18.Izdajnici plaćaju izdaju👑

Nakon što se vrati iz mrtvih Džon odlazi da izvrši svoju poslenju dužnost komandira noćne straže, i wow kakva scena. Bol na njegovom licu, to kada znaš unapred da se bilo ko od njih pokajao -posebno Oli, oprostio bi im ali ni jedan od njih se ne kaje. Završavaju pogubljenjem a Džon objavljuje da se "njegova straža završila". Fantastična scena.



👑17. "Our Son" 👑

Džejmi i Sersi su na iznenađenje mnogih bili tim tokom šeste sezone. Možda su producenti rešili da koriste to što Nikolaj sjajno glumi jake emotivne trenutke možda nešto drugo ali ova scena u kojoj su njih dvoje u sobi  nakon događaja sa Mardžori i Tomenom (kad smo kod tog dela momenat kada Džejmi ušeta kroz masu je kao pravi "princ na belogm konju"  trenutak, ozbiljno je bilo moćno) je jedna od onih koje su svakako obeležile prethodnu sezonu. Meni je pomalo nedostajala Džejmijeva arogancija i tu su on Sersi bili super - blagi nalet strasti, u kome on se svesno prvi put u potpunosti vezuje za "zajednicu" koju je napravio sa sestrom deklarišući Tomena kao svog sina, njihovog sina. Iznad svega ovde se Džejmi prvi put ponaša kao pravi lav, kao pravi Lanister. Sersi koja na iznenađenje mnogih nije ponižena već drži glavu visoko, tu je čuveni govor "Stani na čelo armije gde pripadaš. Naš otac te je želeo. Pokaži im šta su Lanisteri, šta radimo svojim neprijateljima" u kome mu ona konačno traži da bude barem deo onog što je njihov otac bio. Ovo bi možda bila osrednja scena da su drugi glumci igrali ali Nikolaj i Lena nas teraju da im  verujemo to je prava čar.




👑16.Grejdžoji 👑

Momenat kada su Jara i Teon na brodu je jedan od najlepših porodičnih momenata koje smo dobili, kada se zagrle i kada Jara stane uz njega i ako ne mora jer bi mnogo lakše prošla sama ne može da ti ne izaziva toplotu oko srca, da prostitutka u njenom krilu je pomalo narušila to osim toga... divna scena.



👑15.Ruže👑

Još jedan bratsko-sestrinski momenat koji je bio apsolutno prelep je i onaj kada dozvole Mardžori da vidi Lorasa u tamnici i ovde je sestra stub i ona koja daje nadu i taj trenutak je zaista prelep, posebno jer nismo imali dovoljno prilike da ih zajedno gledamo a dobar su tim.



👑14. Lord Bolton👑

Svi momenti koji idu od ovog pa do trećeg mesta (jer prva tri sam imala bez problema) sam premestila milion puta jer ne znam koji mi je draži dakle čisto da znate. Kakva epizoda i kakva gluma. Pre svega  Ramzijevo ubistvo oca (na isti način na koji je Ruz ubio Roba Starka), a onda veliko pojavljivanje u tamnici sa maćehom i bratom kada on svečano objavi "I'm Lord Bolton" grandiozno i mestralno odglumljeno mada mi je bilo jako žao nje i bebe i drago mi je da nisu prikazali sve, scena je brutalna jer Ramzi "više voli da je jedinac" .



👑13. Boss Lady👑

Šesta sezona nam je dala još jedan moćni ženski lik koji i ako nema puno godina, ima stav vredan divljenja -Lijanu Mormont. Scena sa Lijanom i Davosom (Džonom i Sansom naravno ali tu je Davos pored nje najbitniji)  njeno pokorevanje Sanse  pitajući je šta je ona zapravo Bolton ili Lanister (kao karma na to što je rekla da Džon nema očevo prezime) i njen stav i način na koji i ako je dete vodi svoju kuću je vredan svakog poštovanja.


👑12. "I love you. I'll always love you"👑

Džora misli da neće preživeti i konačno priznaje Deneris ono što sam čekala da čujem prokletih 6 godina, mada sve oko te scene nije bilo ono što sam očekivala samo priznanje je bilo prelepo, i mogla sam da odahnem "pa konačno".


👑11. Dugo čekani trenutak 👑

Da Džon Snežni je vaskrso. Melisandre slave svi gledaoci, čak je i Karis na intagramu postovala sliku sebe kao Mel i napisala "You're welcome" ili tako nešto. Međuim  moram da priznam da me je sama scena tog vraćanja u život sa ove distance pomalo i razočarala prosto očekivala sam nešto malo moćnije no dobro, bitno da je živ.



👑10.Džejmi se vraća kući 👑

Najsvetliji momenat prve epizode prethodne sezone je svakako ova scena, Lena Hidi je tu pokazala da mogu da je ošišaju, da je izmene i slome njen lik ona zna suštinu igranja Sersi Lanister kakve promene emocija, kakva hemija sa Nikolajem, oboje jednako briljiraju i ma ..savršenstvo. Pre svega način na koji je ona donela drugu do sada neviđenu, slomljenu, Sersinu stranu, Sersi koja odustaje -prelepo. Ne mogu ni njega da zapostavim, njegov osećaj krivice što joj je vratio kžerku mrtvu, samo se fokusirajte na Nikove oči i njihovu ekspresivnost govori njima hiljadu reči.


👑9.Bitka kopiladi👑

Velika je šteta što su Džon Snežni i "nesuđeni Džon Snežni" imali priliku jednom da se sretnu ali brate mili kada su se sreli -bilo je fantastično. Hemija između Ivana Riona i Kita Haringtona je toliko moćna i toliko dobro idu jedno uz drugo ispred kamera kao protivnici da je bila prava čast gledati ovu bitku. Tu je naravno i fenomenalna kinematografija, rad sa efektima, sve u vezi te bitke je bilo veće od života.



👑8.Davos👑

Davos je u neku ruku bio jedan od likova koju su obeležili sezonu. Međutim meni je posebno brutalna scena u kojoj on uzima Džonov mač, i i kaže da nikada nije bio neki borac. Aliser i njegovi "sledbenici" dolaze po Džonovo telo, a on je spreman da ga breani i to  je momenat kada sam ja počela da obožavam njegov lik, i danas mi je u top 10 najdražih likova iz serije.


👑7. "A girl is Arya Stark from Winterfell" 👑

Scena koja me svaki put pošteno naježi kad god je pogledam. Nakon što je dobila pravo da bude "No One" Arja odbacuje to  i deklariše se kao ono što je uvek bila, konačno spremna da se vrati kući. Sama doza stare Arje me čini jako srećnom i wow kakva scena. Moram da napomenem i onu kada ubije Freja jer sam birala između ove i te ali ova me naježi svaki put dok me ona pre čini srećnom.






👑6. "It's yours"👑

Nisam neko ko "Ship-uje" Džejmija i Brien oni su mi pre kao dobri prijatelji. Međutim svaki put kada gledam kako joj ostavlja mač istinski mi je srce puno,  pelepa scena i prelepi Nik i taj momenat kada se on kompletno odriče svoje "sebične" strane ostavljajući joj jedan takav predmet toliko vredan.




👑5. Pesma leda i vatre👑

Kako iko može da porekne lepotu scene koju smo svi mi verovali u teroju ili ne (a ja lično sam bila još od prve sezone sigurna u to) čekali. Bran Stark se vraća u prošlost gde vidimo Lijanu Stark (to mi je bilo malo razočarenje očekivala sam nešto lepšu - moćniju glumicu) i Neda Stakra nakon što se porodiila i dala dete njemu u ruke. Scena jednog porođaja koji je u vreme koje GOT predstavlja na neki način bila  surovo realistična u kome se ona plaši smrti i maldi Ned koji je isto toliko uplašen glumac  koji neverovatno dobro radi posao, scena rađanja lika kojeg svi volimo.


👑4. Septa 👑

Prekorevajte me zbog ovog, znam da mnogi mrze tu scenu ali što se mene tiče, režiserki i kinematografksi scena je remek-delo. Ja sam mogla da pretpostavim da će se Sersi izvući ali ovo je bilo neočekivano. Posebno momenat u kome brilijantni Džonatan Prajs koji igra Haj Speroua nakon što mu Mardžori kaže da nešto ozbiljno nije uredu a on čuje nešto da se dešava ispod septe  ima izraz "o je***e" i sve  eksplodira, dok Sersi gleda sa prozora i pije vino (u toj epizodi su kostimografi razbili sa njenim haljinama) i sa smeškom gleda po principu "tražili ste -gledajte". Brutalno.




👑3. Zastave vukova 👑

Stakovi pobeđuju Boltonove i zastave vukova se ponovo dižu, samo trenutak a tako emoitvan i lep, da mi sama ponekad na youtube-u pustim tu scenu jer mi je prelepa. Ja najviše volim kuću Lanistera (u slučaju da niste mogli da zajključite hahahaha) prvenstveno jer su Lanisteri moćna kuća -zlato, lavovi...sve aludira na moć ali Starkovi imaju posebno mesto u mom srcu i Zimovrel je uvek bio njohov dom pa sam tako dugo čekala taj trenutak kada će se barjaci ponovo podići gde im je mesto.



👑2. Brat i sestra👑

Imali smo mnogo bratsko-sestrinskih momenata tokom prethodne sezone, neki su bili emotivni, neki su obnovili stari odnos koji su imali pa su bili prosto lepi, neki drugi su bili...pa Sersi i Džejmi. Ali ni jedan nije kao ovaj ljudi moji za 6 godina gledanja ove serije ja nikada nisam pustila ni jednu suzu,  ma jok brale ništa od mene dobili nisu  ali gledjući ovu scenu bilo je jače od mene. Msilim da su i Džon i Sansa toliko dugo bili bez ikog svog da je to dalo na težini susreta, plsu Kit i Sofi i moć da nama prenesu emociju je bila veća od života. I sad dok kucam me to naježi.



👑1. Kralj i Kraljica👑

Prvo mesto dele dva momenta koja su obeležila poslednju epizodu šeste sezone. Dvoje ljudi koji su ustali iz pepela  i izborili svoj tron. Sersi Lanister koja ponosno šeta mračnom prostorijom i seda na presto kao prva kraljica sedam kraljevstva, po prvi put vladajući u svoje ime, ne za drugog. Tu je i haljina kao tribute ocu na kojeg se toliko ugledala, dolaskom na tron Sersi je u neku ruku ostvarila očev san stavljajući kuću Lanistera kao glavnu kraljevsku kuću i jedna divno osmišljena scena.


Džon je druga priča. Njega prati i muzika (najlepša pesma sa soundtrack-a zove se "Winter has come") dok Lijana Mormont a.k.a "Boss Lady" ustaje i proglašava ga za kralja severa  govor koji vredi slušati. Potom jedan po jedan ustaju i zaklinju se "Belom Vuku" (idalje ne kapiram kako je to Džon "Beli vuk" i kako je on osvetio crveno venčanje kad je Remzi ubio svog oca, Tirion svog a Arja Freja no nije bitno, verovatno su ubacili da bolje zuvči) celokupna postavka scene odiše mirom i poštovanjem (ako to ima smisla) i tera te da joj se diviš. Tu je i pogled između Sanse i Prstića koji razmenjuju koji nas ostavlja u iščekivanju.


To je sve za ovaj post. Kako vam se dopao? Koje su vaše omiljene scene prethodne sezone? Sve što vam je na pameti pišite mi dole.
Hvala na čitanju,

With love, S.

2 коментара:

  1. Pošto sam prošle godine objavila rezime šeste sezone, a i sada pišem pregled epizoda i samim tim sam već komentarisala najmoćnije (i one druge) scene, mislim da je suvišno da se ponavljam, samo ću zaključiti da nas oduševljavaju iste stvari, moj izbor je isti, samo bih još dodala Zakraljenje na Gvozdenim ostrvima, koje mi je bilo moćno - valjda i zbog samog utiska koji pamtim iz knjiga; sve drugo si prelepo sumirala i uživala sam u listi!:)
    Ja se razmišljam da sačekam da se epizode "izvrte", pa odgledam celu sezonu pošto prođe euforija, ne znam hoću li izdržati toliko, ali sigurno je da posle vikend-odbrojavanja (subota i nedelja) pravim pauzu sa "GoT" i selimo se kod tebe i Kaće na zajedničko gledanje!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ti pravo kažem i ja sam razmišljala da sačekam da prođe malo pre nego što počnem da gledam jedno je sigurno pošto pokušavam da menjam raspored sa (ne)spavanjem neću gledati live već kad stignem svakao ja verovatno neću da se dotičem epizoda tek rečenicu da li mi se svidela na kraju teksta tako da neću spoilovati, hvala ti puno na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor