Search This Blog

💛Movie list: May💛


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Još jedan mesec je iza nas, i još jedna tura filmova koje sam pogledala je tu. Odmah da se izvinim ukoliko ove nedelje budem imala ispite, post za nedelju će ići u utorak, ukoliko bude sledeće nedelje čekaće vas redovan post u nedelju, za sad mogu da stignem samo da spremim ovaj i za subotu. Ponovo imam 10 filma, prilično sam zadovoljna izborom filmova ovog meseca a redosled je hronološki određen. Da više ne dužim,
Let’s go😉






🎬1. Moonstruck (1987)🎬

Priča prati Loretu devojku iz Njujorka, italijanskog porekla, koja je zaprošena i pred udajom je. Loreta veruje da nosi prokletstvo jer je u prvom braku izgubila supruga. Njen budući muž odlazi da poseti majku u Italiji, i moli Loretu da porazgovara sa njegovim mlađim, otuđenim bratom Ronijem, ali Loreti će se Roni možda i previše dopasti.
Hvala Isidori što mi je prepručila ovaj film. Atmosfera, retro osećaj koji daju su divni. Sama Šer je prelepa i maestralna. Uživala sam u kinematografiji, muzici celoj priči koja prati ovaj film. Posebno mi se dopalo kako se osećaj vremena uvuče pod kožu. Međutim moje oduševljenje je po prilično narušeno Nikolasom Kejdžom, dolsovno sam želela da da isečem iz filma, on zvuči poremećeno najblaže rečeno.

Uloge: Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis
Režija: Norman Jewison
Ocena: ★★★☆



🎬2. Now and Then (1995)🎬

Ženska verzija kultnog filma „Stand by Me“ je priča o četri kompletno različite drugarice koje se nakon mnogo godina, sada kao odrasle žene okupljaju. Film paralelno prati njihovo detinjstvo, foksuirajući se na leto njihovog života i njihovo okupljanje sada kada su odrasle.
Još uvek nisam spremna da ogledam „Stand by Me“ prvenstveno zato što mi je Rivera uvek teško da gledam, uvek žalim. Ovaj film nije najbolja stvar na svetu, ali je sajsvim OK za razonodu, i opuštanje podseća me na moje detinjstvo kada sam ga stalno gledala na TV-u.

Uloge: Christina Ricci, Demi Moore, Rosie O'Donnell
Režija: Lesli Linka Glatter
Ocena: ★★★




🎬3. Sense and Sensibility (1995)🎬

Zasnovano na istoimenom romanu Džejn Ostin, ovaj film govori i sestrama Dešvud, koje nakon smrti oca ostaju u milosti svog polubrata. Devojke i ako nisu bogate, izuzetno su pametne i plemenite. Dve  najstarije privućiće pažnju par neženja, i  tu radnja počinje.
Nisam čitala knjigu, ali film je divan. Baš sam uživala gledajući ga. Ema Tompson koja je napsiala scenario i Ang Li koji je režirao film su uradili sjajan posao i divno su ga preneli. Doapda mi se što je Li zadržao prepoznatljiv stil u kome dominiraju dugački kadrovi priode, a ipak nije skrenuo sa radnje. Moji apsolutni favoriti u filmu ipak su (tada) devetnaestogodišnja Kejt Vinslet i Alan Rikman, jer su zaista doneli nešto filmu i p.s Kejt baš čudno zvuči nisam mogla glas sa njom da povežem.

Uloge: Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant, Alan Rickman
Režija: Ang Lee
Ocena: ★★★★☆




🎬4. Fight Club (1999)🎬

Ne umem da vam napišem sinopsis ovog filma i ako sam ga 3 puta gledala, moraćete sami da pogledate film jer je jedan od onih koji te baš teraju da mozgaš. Verovatno jedan od najjedinstvenijih filmova ikada i uprkos tome što znam kako se radnja odrigrava nikada ne padne u tome da me fascinira, uvek je kao da ga gledam prvi put. Komplikovan je, neočekivano drugačiji i prosto je neverovatno da  film kao takav nije bio uspešan na bioskopskim blagajnama (što samo dokazuje koliko ljudi oduvek sporo kapiraju stvari) u vreme izlaska, a sada je kultni klasik. Fantastičan film, obavezno gledajte.

Uloge: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter
Režija: David Fincher
Ocena:★★★★★




🎬5. Finding Neverland (2004)🎬

Priča prati pisca Džejmsa Baria i njegovo prijateljstvo sa udovicom i njena četri sina, koji će ga isnspirisati da napiše lik večitog dečaka, Petra Pana.
Ja znam ovaj film kroz čuveni „meme“ u kome su Džoni i dečak, često se kroisti da se iskaže kako je nešto jadno, ili razočaravajuće. Pa valjda zato nisam očekivala emotivan i prelep film koji je od prvog do poslednjeg kadra –savršen,  scena u kojoj Džejms dovodi celu predstavu i nedođiju u Silvijunu kuću me je baš naježila. Džoni i škotski akenat- perfektno. Kejt Vinslet je prelepa. Divan film nešto što svako treba da pogleda.

Uloge: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie
Režija: Marc Forster
Ocena: ★★★★★




🎬6. Shutter Island (2006)🎬

Godina je 1954. američki maršal dolazi na ostrvo kao bi istražio gde je nestao ozloglašeni ubica koji je pobegao iz mentalne bolnice, u tome mu pomaže pratner.
Postoji jedna stvar koju trebate da znate kada želite film koji sigurno nije loš i koji će naći način da vam drži pažnju -Martin Skorsezi i Leonardo Dikaprio su uvek dobitna kombinacija. Prosto je kada  su u timu i reklama deluje kao najbolji film na svetu, a ova priča, koja je adaptacija istoimene knjige  Denisa Lehana je ništa drugo do savršena, bukvalno nisam znala gde se nalazim dva sata gledanja filma. Ima malo elemenata koje imate i u filmu figt club-u a do kraja vas drži u neizvesnosti. Dikaprio, Rafalo i Vilijams briljiraju.

Uloge: Leonardo DiCaprio, Michelle Williams, Mark Ruffalo
Režija: Martin Scorsese
Ocena: ★★★★★




🎬7. Whiplash (2014)🎬

Endru, talentovani mladi bubnjar koji studira na muzičkoj akademiji dobija šansu koju svi studneti  žele –da bude u bendu instruktora Flečera, jednog od najstriktnijih ali najpreczinijh instruktora na u školi. Endru će morati da žrtvuje svoje slobodno vreme, devojku koju voli...zarad sna, pitanje je samo da li je spreman da na kocku stavi i svoje mentalno zdravlje, zarad karijere o kojoj sanja?
Na listi imam i osrednji film Demijena Šezela, ovo je fantastičan film Demijena Šazela, gledam ga po treći put samo da bih se divila Dž.K. Simonsu koji je ovde mestralan. Film je pre svega potkovan sjajnom jazz muzikom i tera na razmišljanje koliko je zapravo vredna žrtva za uspeh i gde je granica? Jedino što mi se ne dopada je Majls Teler, on mi je baš bezličan glumac. Odličan i preporučujem.

Uloge: Miles Teller, J.K. Simmons
Režija: Damien Chazelle
Ocena: ★★★★☆


🎬8. La La Land (2016)🎬

Da ne dužim o ovom filmu sam pisala OVDE pa tu možete čitati moje detaljne utiske.

Uloge: Ryan Gosling, Emma Stone
Režija: Damien Chazelle
Ocena: ★★★☆




🎬9. Lion (2016)🎬

I o ovom filmu sam vam pisala OVDE pa da ne dužim, čitajte sve opširno napisano.

Uloge: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara
Režija: Garth Davis
Ocena: ★★★★★



🎬10. Rogue One (2016)🎬

Tokom maja bio je „Star Wars“ dan, pa sam rešila da je konačno vreme da i ja podgledam neki od tih čuvenih filmova i ako nisam gledala ni jedan pre svi snaju da mene Sci-Fi ne privlači, pa i ne čudi što nisam. Odabrala sam ovaj –prirodno Mads Misleksen gulmi u njemu. Bilo je interesantno iskustvo mada idalje ne kapiram zašto je ljudima totliko zanimljivo  no mogu da razumem zašto ga vole. Svideo  mi de Diego Luna, Felisiti je bila OK  (ja generalno nisam neki njen obožavatelj, ne volim baš „slatkice“ ja sam više za fatalne ili čudakinje) a Mads pomalo čudan jer za promenu igra dobru osobu (nisam mogla da se naviknem sve sam čekala da zapravo se ispostavi da je zao). Fenomenalan kraj. Sve u svemu fin fim za zabavu i opuštanje.

Uloge: Felicity Jones, Diego Luna, Mads Mikkelsen
Režija: Gareth Edwards
Ocena: ★★★★



To je sve za ovaj post. Kako vam se dopao? Da li ste gledale neki od ovih filmova? Sve što vam je na prameti pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

6 коментара:

  1. Odlične si filmove pogledala ovog meseca!:)

    "Moonstruck" je jedan od mojih omiljenih filmova i imam u planu već dugo da pišem o njemu poseban tekst, pa mi je toliko drago što si mu dala šansu!:) Obožavam sve: muziku, atmosferu, sjajnu Šer, epizodiste, jedino mi Nikolas Kejdž ide na nerve - prvo sam mislila da je do samog lika, ali on je tako "retardiran" u svakoj ulozi. Ostalo-perfekcija! Možda jer sam i sama opčinjena Mesecom, celoga života.:)

    I ja sam odrasla uz "Now and then", Kristina Riči mi je bila omiljeni lik :), presladak filmić. Nisi još uvek gledala "Stand by me"?!? Odmah, odmah ispravljaj to :); propuštaš fenomenalnu priču i River je tu savršeno odigrao, divan film pun pozitive. Mislim da ćeš ga obožavati.:) Često ga emituju na televiziji, meni nikad ne dosadi. I, da, pedeset puta bolji od "ženske verzije", otprilike kao "Društvo mrtvih pesnika" u odnosu na "Mona Lisa smile".

    Ni ja nisam čitala "Razum i osećajnost", ali film sam gledala više puta i mnogo ga volim, Kejt i Alan su i moji favoriti.:)

    "Fight club" je neizrecivo savršenstvo, bukvalno svaki put ga vidim iz novog ugla, konfuzija na kvadrat, kvalitet na kub, glumci savršeni.

    "Finding Neverland" je toliko dirljiv film da mi stalno izaziva da se naježim; "Petra Pana" volim od detinjstva, ali sam tek nakon filma saznala više o samom autoru i inspiraciji za nastanak dela, pa ga od tada volim još više, a Džoni i Kejt su se fantastično uklopili. I meni je scena predstave u kući najpotresnija.

    "Zatvoreno ostrvo" još uvek nisam gledala, ali imam u plan, čula sam samo pohvale.
    "Whiplash" takođe.
    O "La La landu" smo pričale.

    "Lion" sam skinula i gledam tokom juna, pa dobijaš utiske.:)
    "Rouge one" deluje zanimljivo, ali bih eventualno krenula od prvih "SW" delova.

    Odlična lista, baš si imala kvalitetan filmski maj, a ja sam uživala i podsetila se dobrih filmova koje bih volela opet da pogledam, pa hvala na tome!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Isidora :)
      Moonstruck je apsolutno magičan ali Kejdž je retardiran skroz, on jendu rečenicu ne sastavi kako valja, ja sam ga i ranije gledala pa zato sam znala da nije do uloge on uvek deluje kao da je pijan došao na set i da ne zna šta radi :)
      Stavial sam da se skida, e dosta je više čekanja skroz si upravu :)
      Ja baš nisam očekivala da će da me tolko naježi "U potrazi za Nedođijom" ali se delsio suprotno, divan je :)
      Zatvoreno Ostrvo je sjajno, Skorsezi zna šta radi :)
      Jedna čekam utiske za Lava
      Ja ne umem sa SW filmovima da se pohvatam pa kao ajde ovaj, ali pošto nisu preterano vezani sasvim je OK krenuti i od ovog :)

      Избриши
  2. Odličan izbor filmova. :)
    1. Moonstruck nisam odgledala nikad, averzija prema Kejdžu je glavni krivac, ali moraću zbog Šer, da vidim taj Oskarom nagrađen performans.

    2.Htela da gledam nebrojeno puta, ali mi je uvek nešto bivalo preče. Nisam se ni ja usudila da gledam "Stand by me", a bome ni da čitam, iako mi je u planu 4 godišnja doba.:)

    3. I meni je nakon dužeg razmišljanja za četvorku, naravno Alan je gospodario svakim kadrom u kom se zatekao, bilo mi je dovoljno samo da ga čujem. <3 Knjigu od sveg srca preporučujem, opširnije je pa imamo više slobode da se zaljubimo u pukovnika. :D Hju mi je inače uvek delovao izgubljeno u ulozi Edvarda, mada i sam Edvard je donekle takav, ne zna šta mu je činiti. Hvala za gif <3
    P.S. Ko zna šta bi od scenarija ispalo da ga Stiven Fraj nije spasao, Ema mu je komp, koji se iznenada pokvario, odnela u gluvo doba noći u pidžami.. Trebalo mu 7 sati. (vidi se da čitam triviju čim nešto odgledam).
    4. Moram odgledati, još uvek nisam #guilty ;)
    5. Nisam ga gledala sto godina, biće red reprizirati, hvala na podsećanju.
    6. U planu je odavno, nadala sam se da ću pre filma pročitati knjigu, ali ne mari, može i obrnuto. :)
    7. Ne sećam se kad me je film poslednji put toliko prodrmao. Genijalno.
    8. Mislim da je ovde dobio se nagrade koje za "Whiplash" nije pokupio.
    9. Stavila na listu od kad pročitah recenziju.
    10. Moraću zbog Mads-a da odgledam, da se načudim njegovoj dobroti, inače sam odgledala sve SW filmove. Prva 3 su super (IV, V, VI), prikveli su shit, ukoliko izuzmemo Ewana McGregora i Liama Neesana.. :)

    HVala na tekstu :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gledaj, Kaćo, obavezno "Moonstruck", preprepredivan je film, a još si Sinatra-fani ovde muzika, grad, atmosfera, kinematografija u celini odiše tim šmekom - sigurno će ti se dopasti!:)

      "Stand by me" nije strašan nimalo, četiri dečaka traže leš, ali to je samo pozadina priče, radi se o prijateljstvu i odrastanju.:) Bez brige; inače, ni ja nisam čitala Kingovu novelu, ali koliko sam shvatila, film se samo zasniva na njoj, nije potpuna ekranizacija. Naslovna pesma + River kao dečak-debitant koji glumi zrelo poput matorca, dovoljna preporuka.:)

      Избриши
    2. Hvala puno dalring :)
      Moonstruk je odličan sve dok Kopolu...pardon Kejdža ignorišeš :)
      Ja nisam čitala Stand by Me, ja i King nismo u najvećoj ljubavi ali film ću gledati jer ko će da čeka :)
      Moraću i knjigu da pročitam onda ako je slična filmu :) Hvala za triviju, nisam imala pojma ah smešno je što je kod nas tada komp bio misaona imenica hahahaha
      Gledaj Fight Club obavezno, brutalan film :)
      Ja sam htela knjigu, ali Leo je Leo nisam mogla da čekam :)
      Kad je pravio Whiplash u godini kada su izašli Boyhood i Birdman, trebao je da obrne godine :)
      Ja ti se kunem ja sam samo čekla da se ispostavi da je zapravo loš, nisam mogla da verujem da je on otac i to brižan tako ne Mads hahaha :)
      Hvala tebi na komentaru :)

      Избриши
    3. Ljudi, nije "Stand by me" knjiga, nego pripovetka "The Body" iz te Kingove zbirke "Četiri godipnja doba", ali, opet kažem, film je samo zasnovan na nekim motivima, nije stopostotna ekranizacija. :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor