Search This Blog

💗Bit about GOT characters💗



Pozdrav moje drage gopsođice. Kad god dođe Vidovdan, i ako nisam školarc vež četri godine ne mogu da se ne  ne sećam tih dana, obeleži ti detnjstvo zauvek, moje sestre idu po knjižice i sve je o školi nekako.
Dakle odmah u startu da vam kažem da razlog zašto post nije išao u utorak već u sredu je jer nije bilo šanse juče da kucam, vrućina je bila tolika da u sobu sa kompom nisam ni ulazila strašno je bilo. Elem htela sam da u ovom postu podelim likove na četri kategorije -omiljeni likovi, likovi koje ne volim, likovi sa kojima ne znam na čemu sam (čas ih volim čas ne) i likovi koji me ne zanimaju. Jer na taj način kada se završi sezona mogu da vidim koliko mi se mišljenje promenjeno. Dakle 4 kategorije GOT likova, po top 5 u svakoj kategoriji i samo likovi idalje prisutni se računaju (mrtvih nema),  i još jednom se izvinjavam što GOT utorak nije bio u utorak već danas.



Let's go 😉

💖~Omiljeni likovi~💖

Drago mi je što kada sam razmišljala o sve 4 kategorije, mogla sam da nabrojim najviše likova u ovoj kategoriji jer to znači da je serija kvalitetna. Ovo su 6 (jedno mesto podeljeno) lika koje obožavam.


💖5.Davos Seaworth💖

Nikada nsiam mislila da će mi Davos ući u top 5 likova ali prošla sezona je bila ključna za to. Snaga i stavovi koje je pokazao, odanost ka Džonu su bili dovoljni da postane jedan od moji najomiljenijih likova.



💖4.Brienne of Tarth/Melisandre💖

Nisam mogla da se odučim koju od njih više volim. Dok je Brien jedan vitez vredan divljenja i  možda po ljudskim kvalitetima )sa tim da to svećenje Renlija mi malo ide na živce)i najboji ženski lik u seriji .



 Melisandre je ono što ja volim kod likova -komplikovana, teška, misteriozna čudna, obožavam Karis i njenu glumu očima što je još jedan od razloga zašto volim Melisandre.



💖3.Jon Snow💖

Nisam neko ko inače ima tendenciju da voli "fan favorite" likove, prosto mene popularnost njihova smori i ...šta da vam kažem to nisam ja. Međutim Džon je ipak posebna priča, Džon je neko koga sam zavolela od prve sezone i volela sam ga istim intezitetom do kraja šeste, u šestoj možda i više, jedino sam u trećoj bila malo "ohlađena" od njega jer ne volim "Igrit" period.



💖2.Cersei Lannister💖

Nije tajna i svi znate da su Lanisteri uvek prvi kod mene, ako me to čini lošom, šta da radim. Lena Hidi je donela dimenziju Sersi i zbog nje lik volim još više, mada je  i u knjigama obožavam jer kvalitetan lik je lik koji te tera da razmišljaš o njegovim  postupcima, koji te drži u neizvesnosti, koji je kompleksan i zabavan a Sersi je sve od navedenog.

Fun fact: Kostimograf koji je radio  Sersinu  haljinu na krunisanju je čovek koji je rekreirao i haljinu Kraljice Elizabete II u seriji The Crown, dobar dizajner člinjenica je.



💖1. Jaime Lannister💖

Džejmija volim toliko da imam ceo jedan post o njemu (možete čitati OVDE).
Džejmi kao osoba koja je prvo sa strane a zapravo je bitan faktor mnogih dešavanja u neku ruku, kada razmislite,  neverovatno sličan Nedu Starku i ako je kompletno različit -oboje su čuvali tajne i ukaljali nešto vredno  da bi zaštitili druge, Ned je na svoje ime i čast jednog Starka stavio mrlju pretvarajući se da ima kopile, jer je štito svog sestriča, Džejmi je ukaljao beli plašt, najveću stvar jednog viteza da bi spasipo toliko ljudi (i osiguroa da niko ne pokuša plan "Ludog Kralja" ). Opet Džejmi kao lik ima mnogo veću kompleksnost i možda ga jesu malo pokvarili u petoj sezoni idalje je neverovatan lik što se pokazalo u epizodi kada ponovo sreće Brien.



💔~Likovi koje ne volim~💔

Manjina su likovi koje ne volim i trebalo mi je dugo da ih sastavim, da napomenam da to što ja ne volim neki lik ne znači da je loš ili da i vi ne treba da ga volite već prosto  da se meni iz nekog razloga ne dopada.

💔5.Euron Greyjoy💔

Ne mogu da kažem da mrzim Jurona, ali ga definitivno ne volim. On je potreban priči i biće interesantno gledati ga plus smatram da glumac radi dobar posao. Međutim ja sam na strani brata i sestre i bio mi je odvratan u onoj sceni kada priča od Deneris.



💔4.Randyll Tarly 💔

Nisam imala dovoljno prilike da upoznam Semovog oca,a li ono što sam videla nije mi se dopalo.  Delovao mi je hladno, grubo i distancirano malo me i jeza od njega hvata.


💔3.The Mountain💔

Još od kada je "Maloprstić" ispričao Sansi priču o Psetu i Planini prezrela sam ga. I mada ne mogu da poreknem da je vešt borac, previše je jeziv čak i za mene. Međutim ja sam jedna od retkih koji ga za Oberinovu smrt ne krivi jer je tu krivica jeidno i lično  Oberinova.


💔2.Ellaria Sand💔

Elarija je predviđena za manje bitan  lik koliko sam ja iz knjiga upakirala nije bila ništa posebno bitna. Zašto su nam je Den i Dejv "servirali" kao  najveću kučku u seriji - pojma nnemam, lepa žena ali ne mogu da je gledam.



💔1.Sand Snakes💔

Ovo nema potrebe komentarisati,još nisam upoznala tog koji voli zmije. Blago rečeno -odvratne su posebno Tajen, jedino Najmerija ne smeta Obara i Tajen su grozne.


💗~Likovi u vezi kojih sam neodlučna~💗

Ovo je interesantna kategorija jer postoje likovi o kojima ne znam šta da mislim, u nekom periodu sam ih i volela u nekom nisam i sada su mi mišljenja podeljena. Ovo je posebno zanimljivo jer me zanima šta ću misliti nakon završetka sezone, pa onda mogu da se vratim na ovaj post i uporedim šta mislim.


💗5.Tyrion Lannister💗

Da ste me pre neke 2 godine pitali Tirion bi bio na listi najomiljenijihj likova a velika verovatnoća je i da bi bio prvi (tokom četvrte sezone bi bio prvi bez konkurencije). Međutim nisam sigurna koliko mi se dopada prethodne dve sezone, dosadan je a Dinklidž, (uz dužno poštovanje svima koji misle drugačije) ušukan u status najboljeg glumca u seriji, se ni ne trudi toliko, svaki tekst i govor izgovara u istom ruhu (to isto čujem i u novm  traileru), evo sad da me neko pita njegova dešavanja u šetoj sezoni ne bih se sećala svega a prve četri sa njim mogu da recitujem toliko o tome.



💗4.Arya Stark 💗

Davno u prvoj sezoni Arja je bila moj omiljeni ženski lik, obožavala sam sve u vezi nje. Ona je bila borac, neko ko je predviđen za dvor a ko je rešio da živi po svojim pravilima. Tu su i scene sa Džonom i Nedom koje su sve nas kupile zauvek (da i ja se nadam tome da će se sresti ove sezone dolsovno živim za taj momenat). U drugoj sezoni već manje interesantna ali tu je Tajvin Lanister da joj popravi stvari, scene između njih dvoje su jedne od najboljih glumačkih ikada iskusan Čarls Dens i početnica Mejzi Vilijams predstavljaući dve generacije glume -staru i novu.. Međutim od treće pa skoro do kraja 6. sam lagano mogla bez Arje i njenih dešavanja. Ima nade za nju, posebno što je kraj 6. sezone za nju bio fantastičan ako je sretnu sa Džonom ponovo biće još bolje, ona će biti osoba za gledati ove sezone definitivno.


💗3.Varys💗

Velike dileme imam sa njim još od prve sezone. Dok Prstića koliko god me njegovi postupci nervirali obožavam, Varis mi je ni tu ni tamo. Sjajan lik ali nešto mi ne dozvoljava da se povežem sa njim (moja sestra veruje da ja Prstića volim zbog toga što ima šarm vi sami zaključite), a sigurna sam da će nešto veliko sa njim da se desi možda će on izdati Deneris, on je par puta indirektno napomenuo da želi tron.



💗2.Daenerys Targaryen💗

Deni je imala najveći potencijal, i ona je do danas jedan od onih poterncijala koji su već sada isuviše narušeni. Monotona je i sve se vrti oko 2-3 stvari, teba mi nešto više od nje, ali idalje verujem da može da je poprave duboko u sebi.



💗1.Sansa Stark 💗

Lik sa kojim imam najviše problema. Svaki put kada mi se dopadne, uradi nešto zbog čega ne mogu da je gledam i tako sve u krug. Pa ne mogu da se odlučim dal je volim ili ne jer ona u jednoj sceni divna grli Džona i taman kad pomisliš prevazišla je sve predrasude i shvatila da nije bitno ko si i šta si već da si dobar čovek ona kaže "Džon nije Stark ali ja jesam" i  sve padne u vodu. Na stranu to što mi se imidž koji Sofi van kamera fura ne dopada ona igra super Sansu problem je u tome što ne znaš šta da misliš o njoj jer je dopadljiva i nedopadljiva  u isto vreme.


💘~Likovi koje zaboravljam da postoje~💘

Likovi koje redovno zaboravljam da su u seriji, i likovi kojih da nema ne bih primetila kada su i kako ubijeni.

💘5.Samwell Tarly💘

Sem je bio interesantan lik u provj sezoni i drugoj. Nekako je izvlažio humor iz Džonovog lika, međutim on je lik koj može i ne mora da bude tu ja ga nešto i ne primećujem.


💘4.Missandei💘

Lagano bih mogla bez nje, obično je pamtim kao crnčicu koja stoji pored Deneris, a njena romansa sa Sivim Crvom (koju i sada u novom traileru potenciraju producenti niko ne zna zašto) smatram najglupljim delom priče.



💘3.Grey Worm💘

Isto kao i sa Misandei.



💘2.Gilly💘

Poenta Glinog postojanja je uglavnom da i Sem ima žensku. Ona je imala potencijal za možda jači lik uzevši u obzir jezivu pozadinu njene priče, međutim vrlo često zaboravljam da je tu i katastrofalno mi je dosadna.




💘1.Edmure Tully💘

Koliko mi je nebitan lik, Edmur pokazuje i to da sam Tobijasa gledala u seriji Outlander i zaboravila da je čovek u GOT. Zaboravila sam i da je živ i ako je njegovo venčanje bilo jedna od najvažnijih scena u čitavoj seriji. Toliko o tome.


To je sve za ovaj post. Kako vam se dopao? Kakva su vaša mišljenja o likovima? Sve što vam je na pameti, pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Znači, Saro, prvi put si me ostavila bez reči, jer bukvalno nemam šta da dodam, haha, čoveče, pročitala si mi misli!:) Bukvalno, ali BUKVALNO SVE koje si nabrojala u ovim kategorijama i ja bih stavila na listu, gledajući seriju - a ne knjige, naravno, sve iste likove i ja volim, ne podnosim, dvoumim se i zaboravljam da postoje.
    I ne izvinjavaj se uopšte, tvoje tekstove vredi čekati, a "GoT utorak" posebno, svaka čast na idejama, uvek su nove i originalne, plus zabavne!:)
    O junacima smo više puta ovde kod tebe pričale i moje mišljenje znaš, pa ću ovom prilikom reći samo da sam baš uživala u podsećanju. Super lista!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Isidora na divnom komentaru baš sam se dugo razmiušljala da nekog ne propustim ali genralno to je to mislim da njikog nisam zaboravila:)

      Избриши
  2. E, da, meni je Planina takođe grozan lik, ali Oberin jeste kriv za svoju pogibiju, jer se razmetao (da ne kažem bolji izraz, "k***io") i nije pazio.
    Elarija u knjizi uopšte nije bitna, retko se i pojavljuje, Indira je, opet, prelepa i dobra glumica - gledaj je u seriji "Rome", sjajna je.:)
    Od braće Grejsžoj, u knjigama mi je Juron najmanje zanimljiv, Viktarion je moj ljubimac, čak mi je i sveštenik Eron bolji.
    Haha, videh dobru montažu na Internetu, u vezi sa najavljenim razvojem romanse Misandei i Sivog Crva - Teon gleda i pita se "kako to postići?"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. SAmo je jednom trebalo dok je ležao da ga probode kopljem i završio bi, ne on čovek je hteo cleu predstavu završio svoju karijeru :D
      Planiram da gledam Rome u skorije vreme obavezno.
      Moraću to da pogledam da se namsejem, romansa Crva i Misandej kakva glupost hahahahaha

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor