Search This Blog

Mesečna šolja kakaoa sa Mademoiselle S. #16 ☕💖


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Da li ste gledale Eurosong? Danas je subota i verovatno je da sam samo bacila pogled i „ofrlje“ (što kaže moja baka) propratila, nešto nisam impresionirana ovogodišnjim pesmama, ništa novo ništa kreativno, eto Italija se izdvaja, nadam se da su oni pobdedili.
Update bacila pogled jesam, i jako mi se dopada pobednik, konačno nije pobedila "moderna" klasična ESC pesma, već prava dobra muzika i nomalan momak. Danas sa vama radim ono što najviše volim da radim –meljem o temema koje su me zanimale prethodnog meseca, naravno post prate slike koje su mi obeležile mesec, pa ako vas zanima o čemu pričam danas, nastavite da čitate



Let's go 😉


Jagode i Teorija Svega. Jagode su mi se daleko više dopale, no o ovoj knjizi sledeće nedelje 😉

☕1. Žuta minuta☕

Ja nisam osoba koja „lako plane“. Zapravo istina je da sam bila jedna od tih osoba koje lako planu, koje ne umeju sebe da kontrolišu ali rad na sebi i činjenica da po prirodi nisam konfliktna i da volim harmoniju me je naučila da brojim unazad od 10-1 i da ne pucam lako. Ćoveče moraš nešto pošteno da zezneš i da mene iznerviraš da bi video mene kako histerišem, međutim naiđu i ti „jednom u 100 godina“  ti trenuci i desi se neminovno -eksplodiraš.

Muko moja pređi na drugoga 😂

Prethodnog meseca sam ih imala čak tri puta. Jednom sam se razdrala potpunom strancu koji me je umalo udario autom, drugi put sestri zbog neke glupost i i treći put celokupno ukućanima. Stvar je u tome da previše stresa, previše prtiska odjednom izazivaju ovakve reakcije  prosto je –nagomilava se i ti ekspodiraš. Meni se sve nekako skupilo –pritisak zbog ispita, postovi koj su imali neku falinku... kad ne ide. Neko sedne i plače ko čovek, ja ne plačem nikada. Ma probam ja da odkukam ko čovek - ništa, Elsa ostaje Elsa do kraja suza nema ni jedna. 

Proslavila sam 23. rođendan 🎉

Na kraju su mi svi oni i oprostili (pa za vozača nisam baš sigurna) ali teško meni pada da oprostim sebi. Jer koliko god bilo prirodno da ponekad puknemo, odbijam da verujem da ne mogu da se iskontrolišem toliko da nekom dugom ne upropastim dan, jer ne treba da mu bude uništen samo samo zato što je moj uništen. Zato vam savetujem, i ako postoje trneuci kada nećete moći da imate kontrolu nad svojim besom –brojite do deset udahnite duboko niko ne zasliužuje da mu upropastie dan samo zato što vaš ne ide po planu.


☕2.Zgodni predsednik Francuske i njegova žena☕

Ovo mu dođe majska tema ali bila je aktuelna i tokom aprila. Francuka ima novog predsednika, zgodan, lep, šarmantan i ... ima mnogo stariju ženu. Novine sam prestala da čitam, ali portali, tviter ne mogu da izbegnem vesti sve i da hoću. Malo je reći da me je šokiralo kada sam shvatila da se skoro svaki naslov/članak fokusira na razliku u godinama Makrona i njegove supruge. Zašto čovče?

Naravno gospodin pas 💗


Donald Tramp je ono milion godina stariji od Melanije, Sarkozi je prilično stariji od Karle Brauni i ko zna koliko još slučajeva imate ovakvih u kojima je muškarac dosta stariji od žene. Međutim, to nije problem naravno jer je „prirodno“ da je muško starije. Ovaj svet je naučen na takvim normama da smo mi kao ženski rod uvek na većem stubu srama i uvek su naši potezi oni koji se razmatraju. Pa je tako problematično što predsednik Francuske ima 24 godine stariju suprugu jer to nije prirodno. 

Porodična slika 💖


Istina je sledeća-zaista nije bitno. Postoje neke određene granice koje ne treba prelaziti, ali ako par izgleda skladno i normalno kao u ovom slučaju –ne vidim razlog da bude ikakvih problema, njih dvoje sasvim dobro funkcionišu kako se meni čini, a ako nijie tako to je već na njima.  Još važnije je kakav će on predsednik biti, ne bira se prva dama –bira se lider države. Ja mogu da osudim kada vidim dete od 17 godina  sa čovekom od 60, spalite me –ali to je bolest,  ali kada su dve odrasle i ostvarene osobe –neka rade šta hoće.


☕3.Kad zablokiraš☕

Prethidnog meseca desilo se nešto jako strašno barem u mojim očima strašno. Zablokirala sam. Ne zablokirala u smislu- krenem da pišem tekst pa kao ne umem da nastavim, već blokada brale u bukvalnom smislu. Blokada tolika da krenem po čašu vode dođem u kuhinju i pitam se zašto sam došla. Čovek bi pomislio da možda imam „Alchajmera“ u ranim oblicima ali ne, prosto moj mozak da li od previše učenja, i nenormaln brzog tempa života ili nečeg drugog je rešio da mi da  do znanja da moram da usporim.


Stvari koje sačinjavaju moj dan 💗

Blokada je normalna stvar, barem tako kaže moja baka. Ne možeš da budeš uključena 24/7 i da očekuješ da ćeš funkcionisati, a opet strašno je jer znaš da moraš da završirš sve obaveze. Šta sam ja uradila? Ono što je bilo nužno –odmorila sam. Dva dana bukvlano nisam ništa radila i ispostavilo se kao preko potrebno jer sam odmah treći dan počela ponovo normalno da funckionišem izgleda da ipak mora čovek da uspori ponekad.

Klasici, klasici, klasici 📚

Mene zanima sada, da li i vi ponekad imate blokade? Kako ih rešavate? 


☕4.Razbijanje monotonije☕

Ako nešto mene karateriše kao osobu to je da nisam tip koji je voljan da sedi i trpi monotoniju. Jok brale ja volim da nađem nešto što će je razbiti. Sad ja sam vam kao podešena na nekoj spravici –jedan mesec ubija koliko je dobar, sledeći je monoton, iscrpljujući i dosadan. Tako to ide kod mene i tu pomoći nema.

Maša (desno) i ja pokušavamo da budemo ozbiljne bar na minut 😂

Tako sam rešila da uvedem u svoj život nešto novo. I tako rešim ja da zavirim u taj svet o kome toliko slušam a koji mi nikad nije prijao vizuelno–svet manga a ako mi se dopadaju probaću i anime da gledam. Ja volim japansku kulturu. Mada više volim gejše i taj njihov svet bliži tradiciji nego modernom Japanu bila sam voljna da zavirim i u ovaj drugi.  Tako sam nakon dugog istraživanja (jer mange ala Naruto i ostala borilačka sranja nisu dolazila u obzir) našla mangu koja mi odgovara. Prvo je bilo poteškoća da naučim kako se čitaju, pa sam se dva puta vraćala na početak, onda kada sam tu poteškoću prešla,  morala sam da se naviknem na slike, e kad sam se na sve to navikla uhvatih kako se svako veče hvatam da čitam nastavak mange i dopala mi se. Sama činjnica da radim nešto neuobičajno za mene mi je bila interesantna. Pgoledala sam i anime rađen po njoj i zapravo sam našla sebe zainteresovanom za istu, prilično je dobra. Zove se „Vampire Knight“ i potražite na netu zabavna je.


Kada pošiljka pristigne 😊

Dakle ako se nađete u monotonoj situaciji u životu, sve što treba da uradite je da nađete nešto novo i razbijete monotoniju, probajte možda shvatite da je interesantno.


☕5.Ženski rod☕

Za razliku do mnogih mojih postova u kojima kao femnistkinja držim žensku stranu, u ovom postu vam pričam o suprotnom.  Dakle spalite vi mene sada ovde,  ali ja ne mogu, ne želim i nemam nameru da stanem iza nečeg što nije pravilno. Pre svega muka mi je od rečenica da su „žene uvek upravu“ ili „da žensko ne zna šta želi“ ili da „uvek moraš da slušaš žensko“ ili da „smo mi rod „Bogom“ dan“  itd. Muka mi je što ženske osobe u ovom društvu zlouprotrebljavaju sva prava koja su nama kao osobama data. Ja cenim čoveka po tome kako se ponaša –kog je pola, boje kože, veroispovesti, sekusalnog opredeljenja. Po tome kakve stavove ima na osnovu toga mogu da kažem –upravu je ili nije upravu, nikad nikom nisam rekla „ja sam upravu“ posebno ako ne mogu da argumentujem svoj stav i nikad takvim argumentom  da su „ženske osobe uvek upravu“ zato što šta  -imam mekši glas, grudi i dugu kosu? Ozbiljno, žene jesu tokom istorije bile degradirane, i bilo je teško izboriti se za prava ali ako ih imate ne zlouptrebljavajte ih aman. 

Dan kada sam krenula da čitam svoju prvu knjigu Stivena Kinga bila sam jako uzbuđena...e da sam znala koliko ću se razočarati 😌

Nit su svi muškarci stoke -nitu su sve žene dobre i pametne. Žensko jeste zrelije od muškarca ali mentalno zrelije ne znači nužno i pametnije ili razumnije kapirate –sve je do osobe. Odrasla sam u klasičnoj ženskoj porodici, dve rođene sestre, dve sestre od ujaka zapravo trenutno ujak je jeidna muška figura u mom životu. Što donekle znači da  je prirodno da držim radije žensku stranu. I stajem uvek (kao što sam pominjala prvu damu Francuke) kada treba. Ali ne želim i odbijam da stanem na žensku stranu kada vidim da –se slikaju gole - jer muško se slika bez majce a one se bore za ravnopravnost; kada piju i ne znaju za dosta –jer ako je OK muško pijano sasvim uredu je i žensko (prava istina je da pijanstvo nikada nije OK)...Osvestite sebe, to je ono što je preko potrebno. 

😊😊😊

Ako se zalažemo za jednakost polova ne zalažemo se da žene imaju veću ulogu od muškaraca –odjebite (da me oprostite) sa tim da je žena vrednija jer rađa decu i brine o mužu (dakle po defoltu ja i ko zna koliko devojaka nikada nećemo biti vredne, jer jbg. nekima nije u prirodi da budu žene i majke) i sa tim da ste pokazale zadnjicu jer to rade i muškarci. Nikada mi neće biti priodno to da vidim, uvek ću poštovati bonton i damu radije nego neku koja pokazuje ...To je činjenica.


💟Favoriti meseca💟

Prelazim na „opušteniji“ deo posta i favorite prethodnog meseca, šta sam najviše volela tokom meseca koji je prošao čitajte u  nastavku.

Omiljeno poglavlje u knjizi 💗


📺Serija meseca📺

13 Reasosns Why

Da budem iskrena ovo je jedina serija koju sam aktivno pratila. Isprva planirana da bude mini serija, produžena je na još jednu sezonu nisam sigurna da li je druga sezona potrebna no dobro, o tome seldeće godine. Istina je da je ovo jako zarazna serija, tera te ga je gledaš, vuče, zove u svoj svet. I ako ima mana o kojima ću vam već pisati i to velikih ima dobro koncipiranu režiju a glavni glumac i ako je mlad je maestralan (reto momak koji nije smoren tinejdžer, hvala Bogu) kako on  glumi očima je nervovatno.



📚Knjiga meseca📚

„Hari Poter i dvorana tajni“ Dž. K. Rouling

Pročitala sam 9 knjiga u maju a opet  gotovo nijedna me nije oborila sa nogu. Ovo jeste bilo ponovno čitanje, ali je jedino ispravno da vam kažem da mi se ona najviše i dopala, odlsušala sam je relativno brzo, bez preskakanja i delova baš sam uživala.

Uskrs i Hari 💖


🎬Film meseca🎬

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Pisala sam vam o ovom filmu (OVDE), oduševljenje je mala reč ja sam zaljubljena u njega to je činjenica.



🎧Pesma meseca🎧

Harry Styles - Sign of the Times

Rekoh već u jednom postu nikada nisam mislila da ću biti ta devojka koja će slušati bivšeg člana One Direction-a, ali čovek demantuje sebe i to je činjenica. Ova pesma je magična, ozbiljna (kritičari kažu da podseća na miks Eltona Džona i Dejvida Bouvija) i slušala sam je gotovo svakog dana, on ima divan glas. Pustite par minuta i videćete o čemu pričam, nema pevanja o seksu i glototinji momak je sam pisao i divna je.



To je sve za ovaj post? Kako vam se dopao? Sve komentare na ove teme mi pišite dole.😉

Proleće doba kome se najviše radujem 🌺
Hvala na čitanju,
With love, S.

9 коментара:

  1. Dobro jutro!:)))
    Moja omiljena rubrika, pa hajde da se ispričamo, jedva čekam da vidim koje si nam teme pripremila ovoga puta.
    Niam gledala "Evroviziju", čak do pre desetak dana, ako mi veruješ, nisam znala ni da mi uopšte učestvujemo ove godine, haha....poslušala sam samo pesmu Tijane Bogićević u četvrtak veče, jer je prva nastupala u polufinalu i ono mi je zvučalo kao mešavina nekoliko postojećih poznatih pesama, počev od "Firework" Kejti Peri (početak refrena mi liči), baš ništa posebno. I videh da je ispala, a naši su se toliko pretenciozno hvalili kako maltene sigurno prolazi u finale....Sinoć nisam gledala, smor je meni ta "Evrovizija" već godinama unazad, parada kiča i, čast izuzecima, besmislenih pesmica koje zaboraviš pre nego što se završe. Al ko voli, nek izvoli.

    1. E, a ja baš jesam. U onoj staroj podeli na četiri vrste temperamenta, ja sam ubedljivi kolerik (s primesama melanholika). Fitilj mi je oduvek toliko kratak, da mislim kako će mi životni poduhvat biti da naučim da se smirim, iskontrolišem, izbrojim do deset. Lako planem, svašta me izbaci iz takta i to ne volim kod sebe uopšte, nije dobro nikako.
    "Control-freak" sam, pa to dodatno doprinese, a usled specifične situacije u stanu, gde smo svi napeti i na malom prostoru, konflikt izbije skoro svakodnevno. Opet, od onih sam koji umeju da se izvine i priznaju grešku, pa nekako ublažim sve, ali u pravu si, moramo vežbati i truditi se za svoje dobro.
    Doduše, nekad je "ventil" neophodan, da čovek ne bi sve to "skladištio" u sebi i razboleo se od stresa. Nek je to sport, trčanje, skakanje, bilo šta, ali treba izbaciti te toksine iz sebe.

    Mnogo ti je lepa fotka sa rođendanskom tortom, kao i porodična!:)))

    2. To je i meni upalo u oči, pisala sam ranije u onom tekstu o ženama: čist primer dvostrukih standarda. Muškarac je neženja, žena usedelica; muškarac je frajer, žena k**va; muškarac je šarmantni dobrodržeći, žena "kuguarka" i "babetina koja zavodi piletinu". Strašno! Eto, meni je Emanuel Makron baš šarmantan lik (najmlađi francuski predsednik u istoriji, inače), drago mi je što nije pobedila Marin Le Pen jer imamo sasvim dovoljno fanatičnih vođa u ovom trenutku, a što se tiče Makronove supruge, moram priznati da me oduševilo to što je i pored velike razlike u godinama (bila mu je profesorka, koliko sam razumela?) i osuda okoline zbog toga, među njima vidljiva takva ljubav, podrška i sklad. Dvoje obrazovanih, uspešnih, ostvarenih ljudi koji se očigledno intelektualno slažu i, na kraju krajeva, imaju svoje razloge što su zajedno, meni su uvek lepa slika. To je jedino važno.

    3. O blokadama smo već pričale u nekom od ranijih tekstova. Mene izluđuju takve faze, ali pošto nismo roboti, dolaze prirodno i zapravo su neophodne. Ja se s njima borim slično kao i ti: iskuliram (tj, nateram sebe na to!), pauziram dokle god osećam da je neophodno, pa šetam, slušam muziku, posmatram prirodu i pustim duh, mozak, telo da se potpuno "resetuju" i liše napetosti. Čekam da prođe, pa kad mi se nadahnuće/volja za radom i funkcionisanjem vrati, opet u akciju.:) Veći je problem što ja često sebe krivim za blokadu, ne razlikujući je ponekad od lenjosti, a to nije dobro. Niko ne može, niti je zdravo, da "sagori" u aktivnosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega hvala na komentaru Isisodra :)
      Ja nisam gladala polu finala našu sam čula pre par nedelja i ništa mi se nije dopala :)
      Evrovizija jeste parada kiča, pazi najveći fanovi ESC-a su gej muškarci :) Ja sam bacila pogled i lepog su pobednika izabrali, skroman mladić kvalitetna pesma:)
      Ja sam imala duge treninge sama sa sobom dok nuisam naučil,a da kontrolišem bes, a ranije sam lako umela da planem sad izletim iz kuće stavim slušalice i hodam dok sva negativna enrgija ne rikne :)
      Da da prfesorka i to u srednjoj :) Plus imaju soudu jer su od njeno troje dece dvoje stariji od njega , a na kraju koga briga zašto je on oženio, upravu si skroz dupli standardi su užas :)
      Svi umeju da budu lenji, pa ja nekad dehidriram jer me mrzi da usatanm po čašu vode nije ni to ništa strašđno to nas čini ljudima :)

      Избриши
    2. Mama mi hvali tog "malog" Portugalca, moraću da poslušam pesmu. Ova Harijeva, iz tvog teksta, potpuno me očarala, danas sam je vrtela mnogo puta, divna je.:)

      Što se tiče ovoga sa mlađim muškarcem i starijom ženom, podsetilo me to na slučaj našeg slavnog pijaniste, pitaj baku, seća se sigurno - Ivo Pogorelić, mlad, lep, uspešan, oženio se svojom profesorkom čija su deca bila isto njegovih godina i eto, sada je udovac, a proživeli su u skladnom braku i pored osuda. Zgražavaju se ljudi (čitaj - ŽENE), a najčešće čujem argument:"Jadan, zarobila ga, pa ne može da ima sopstvenu decu!" Kao da je svima jedini cilj u životu da imaju potomstvo i kao da je jedina svrha braka/veze - razmnožavanje! Užas!
      Pri tom, kad se Ketrin Zita Džons udala za Majkla Daglasa, koji je stariji od njenog oca, bilo je komentara u stilu "šta će sa dedom", ali ipak je to znatno prihvatljivije nego što je bio npr. brak Demi Mur i Eštona Kučera. I uvek taj izgovor "sa matorom ženom ne može više da izrodi decu".
      Nek bude ko s kim hoće, dok je u granicama normale - odrasli, normalni ljudi treba da se vole, pa imali 18 ili 98 godina.

      Избриши
    3. Ja sam se baš oduševila, nisam očekviala da neko "normalan" pobedi :)
      Hari je divan :)
      Pitala sam baku, zna ko je to :)
      To je zatucanost ljudi genralno svi misle da se život vrti oko toga da se imaju deca i da se "loza" nastavi :) Dagalas je 5 godina stariji od moje bake, Ketrin je godište mog ujaka (čak stariaj od njega par meseci) ali meni su oni izgledali oduvek kao skaldan par :)I da apsolutn se slažem, dve odrasle osobe imaju pravo da rade šta god hoće i niko tu nma pravo da se meša, žene su uvek potcenjene na bilo koji način, ili je baba,ili gleda matorca za lovu u ovom svetu ako ne razmišljaš kao većina nikad se to ne oprašta :)

      Избриши
  2. 4. Potpuno se slažem. Važno je nikada ne prestati da širiš vidike, otkrivaš nešto novo, jer postoji toliko zanimljivih stvari na svetu, toliko nepoznatih stvari da mi nikada neće biti jasni ljudi koji kažu da im je dosadno, koji odbijaju da rade na sebi, traže izgovore...verujem da ne postoji starosna granica, doživotno postoji toliko prostora za učenje i saznanje. Samo napred!:)

    5. Neću se ponavljati, jer sam u kolumnama već sve rekla na ovu temu i poznato ti je da se slažemo potpuno o "ženskom pitanju". Žene se, kao, bore za jednakost, a ne cene same sebe dovoljno. Daju za pravo muškarcima da ih ponižavaju, jer one prve same sebe izvrgavaju ruglu! Takođe, "trpaju" se gde ne treba i odlaze u krajnost sa zahtevima za ravnopravnošću. Ističu majčinstvo kao jedinu, bogomdanu ulogu bez čijeg ispunjenja žena zapravo i nije žensko! Itd, itd, uvek mi skoči pritisak kad vidim koliko su zadrte mnoge pripadnice našeg pola. Žena je ČOVEK (ja uvek ističem razliku u terminu: muškarac je osoba muškog pola, ali LJUDI su osobe oba pola i ČOVEK je ljudsko biće, dakle i žena), a kada to bude zaista prihvatila, ne samo na rečima, možda se zaista nešto i promeni. Ne vrede feminističke priče, ako se na kraju opet sve svodi na reproduktivnu i seksualnu ulogu.

    Preporuke su odlične.:)*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se skroz, uvek treba učiti i pronazaliti nove stvari :)
      Slažem se i za to da smo svi mi pre svega ljdi, i treba biti čovek i tu nema razlikovanja po polovima kao i to da ne može uvek da se ide protiv muškaraca:) Od majčinstva i te "svete titule" mi je muka više big deal milion žena je rađalo i rađa hrabrost je ispoštovati svoje želeje i ciljeve :)
      Hvala puno na komentaru :)

      Избриши
    2. Najlakše je roditi dete, to može svako, iz različitih razloga i pobuda; hrabro je reći "OK, ja ne želim da budem majka, znam da ne bih bila dobra i posvećena, naći ću svoju ulogu i ispunjenje u nečemu drugom". Ženstvenost je toliko širok pojam, zašto ga ograničavati? :)

      Избриши
  3. Анониман14. мај 2017. 15:23

    Odlican post, Saro! Volim ovu tvoju rubriku, retkost je danas sresti mladu osobu koja razmislja ovako kako to ti radis ( radim sa mladima pa cesto ostanem sokirana :-))) ). Samo napred!

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor