Search This Blog

💖Best of TV Shows (2016)📺💖


Godina za nama donela je neke od sjajnih ekranizacija tv serija. A opet svaka nova godina donosi nešto novo i neka nova otkrića po pitanju raznih oblasti-muzike, televizije, interneta, filmova, knjiga... Bilo da su tek od ove godine na snazi, ili ih su tu već duži vremenski period-nove ideje su dobrodošle a ovo su neke od onih koje su meni obeležile godinu.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Kao što sam rekla u nekom od svojih predhodnih postova januar će biti obeležen sumiranjem utisaka  od prošle godine u raznim domenima. Kako meni u planeru stoji da je danas dan za serije, tako i krećemo sa istim. Sledeće nedlje čitate o filmovima. Moram da napomenem da ovo nisu serije samo iz 2016. godine (tj. one koje su realizovane ove godine) već serije koje sam ja tokom ove godine otkrila a datum izlaska nije bitan. Ne znam kuda ovaj post vodi, imam šablon ali ne znam tačno šta ću pisati ono što znam je da  imam ih 10 i da ću vam osim o seriji napisati i koju reč o zvezdi koja je meni obeležila seriju i najvećem iznenađenju u domenu likova.
P.s nema mini serija jer je to druga tema ☺
Let’s go 😉


💖1.The Tudors💖

Seriju o dramatičnoj vladavini kralja Henrija VIII sam iskrneo gledala i ranije samo nikada nisam sela od početka do kraja da odgledam (ok još nisam ogledala kraj ali jesam prešla dobar deo serije). I ako prilično ima duh sapunice, i na nekim mestima deluje aljkavo ovo je serija koje neminovno drži pažnju i koje je u pogledu kostima i režije sjajno odrađena. Ono što mi se ne dopada je previše golotinje to mi strašno bode oči, nisam ja toliko gadljiva ali da je ima ima je brate mili. Lik koji mi se ne dopada je kraljica Džejn zašto pojma nemam ali ona mi je baš bila odbojna.


-Zvezda serije: Natalie Dormer  (Ana Bolen

Ja Natali znam prvesntveno kao Mardžori Tajrel i jako sam volela nju kao Mardžori. Ali nema diskusije da je bila savršena Ana, i da je poslednja scena u drugoj sezoni bila tačka lomljenja za moje ledeno srce. Fantastična glumica, maestralan perfomans.



-Najveće iznenađenje: Maria Doyle Kennedy (Katarina od Aragona)

Nisam očekivala da će mi se Henrijeva prva žena ikako dopasti, ali sam nekako uspela da se saosećam sa njom i da mi bude čak i donekle draga. Smatram da kljuć toga leži u sjajnom perfomansu koji je Kenedi izvela igrajući prvu (neki kažu jedinu pravu) kraljicu Henirja VIII. Sorry JRM žene su dominirale.


💗2. Salem💗

Priča o vešticama i suđenjima vešticama iz Salema je nešto što sam reltivno skoro (druga polovina godine) otktila. Salem se bazira na čuvenim pričama iz 17. veka i vešticama iz Salema kojima se sudilo, osim što su u ovoj seriji, magija i veštice izuzetno prave. Serija se bavi otrkivanjima religije, pogleda društva tog vremena ali i magijom i mračnim tajnama. To je ona od serija koju želiš da pogledaš odjednom i dražeće ti pažnju u svakom trenutku. Ne dopada mi se što ponekad ravzuku bezpotrebnu priču. Od likova mi se ne dopada glavna junakinja Meri.


-Zvezda serije: Tamzin Merchant (En Hol)

Igrajući mladu devojku sa stavom, Tamzin Merchant je aposlutno neko ko je mene kupio u ovo seriji. Njene riđe lokne razbijaju svu tamu koju serija nosi a njen veseo stav i sazrevanje u jaku osobu je nemoguće ne voleti.


-Najveće iznenađenje: Seth Gabel (Koton Mather)

Isprva lik koji omrzneš vrlo brzo postaje lik kojeg ćeš obožavati. Ruke dole najbolji glumac u seriji, ovaj sveštenik je čudan, ozbiljan ali isotovremeno komčian.


💙3. Outlander💙

Serija koja prati život žene koja nakon drugog svetskog rata sasvim slučajno završava u  18. veku gde biva odvučena u škotski kalan, na mesto koje joj menja život. Outlander i ja imamo svojevrsnu love-hate vezu ponekad ne mogu da skinem pogled sa nje i sve što želim da gledam je baš ova serija a ponekad se pitan šta nije uredu sa radnjom. U svakom slučaju generalno je jako volim i ako ništa drugo raj je za oči i uši. I ovde mi smeta previše golotinje, Sem je raj za oči ali brate mili too much ozbiljno. Od likova mi se ne dopada Lagori nikako je ne volim.


-Zvezda serije: Caitriona Balfe (Kler Bičam)

I ako je Sem Hugan  (Džejmi) moj omiljeni lik u seriji, nema greške da je ova žena perfektan glumac i najbolje što serija ima. Kationa nikada pre nije glumila i zapravo izabrana je za ovu ulogu u poslednjem trenutku što se kaže-bilo je suđeno da  bude Kler.


-Najveće iznenađenje: Tobias Menzies (Frenk/Džek Rendal)

Gledajući Edmura Tulija u Game of Thrones smatrala sam da je Menizes greška  Denovog i Dejvovog života. Od četri Tulija koliko smo videli on je bio najgori. Međutim kada sam počela da gledam Outlander mogla sam se zakleti da Kelrinog muža poznajem odnekud, ali nisam mogla da se setim gde pogled na IMDb i jasna stvar to je Edmur. Ovde Menizes pokazuje ogroman spektar glumačnkog umeća jer je u 20. veku dobar  čovek, pravi  tip enegleza 20. veka dok je u 17. veku ohol i zao kakv performans, kakva promena svaka čast.




💚4. Breaking Bad💚

Serija o profesoru hemije Valteru Vajtu koji nakon saznanja da ima rak i da mu ne ostaje mnogo od života odlučuje da krene da pravi kristal met sa svojim učenikom Džesijem, već godinama slovi za jednu od najboljih ikada prikazanih al meni se iz prva nije dopala. Međuim nakon gledanja maratona ove serije (tri sezone za nedelju dana) mogu da kažem da sam pogrešila i da je ova serija tu gde je sa razlogom. Performansi Arona Pola i Brajana Kranstona će ostati upamćeni kao jedni od najboljih na TV-u ikada, i nešto morate da odgledate. Jedina zamerka ide kameri koja je pa krajnje loša. Od likova ne volim Skajler i svi razlozi zbog kojih je ne volim su pogrešni ali da ne volim je.


-Zvezda serije: Aaron Paul (Džesi Pinkman)

Godine prakrtičnog preziranja ovog čoveka (uglavnom što je pobedio Dinklidža na gotovo svakoj dodeli nagrada) su me dovele do potpune transformacije i ja sam ostala zljubljena pred umećem ovog mladog čoveka. Sposobnost Arona Pola da proizvede emociju tamo gde ne očekuješ da postoji je nešto zbog čega ću ga dok sam živa poštovati.


-Najveće iznenađenje: Bryan Cranston (Volter Vajt)

Jedna sam od onih koji nisu verovali da gospodin Kranston može toliko dobro da glumi i da šarmira. Kada sam ga gledala u prošlogodišnjoj sezoni nagrada već je krenulo da me popušta, mislim čovek ima 60 a kakav šmeker i kakav frajer. Ali kada sam ga videla kao Voltera svhatila sam  da je on ništa drugo do glumčine.



💛5. The Borgias💛

Isidora je glavni „krivac“ što ja ovu seriju ovoliko volim i HVALA  na tome, iskreno ova serija danas stoji na top 5 mojih omiljenih svih vremena. Bazirana na čuvenoj porodici Bordžija  koja je živela u 15. veku u Italiji i prati Rodriga Bordžiju koji postaje papa i njegovu porodicu, sve spletke i borbe za nadmoć koju su igrali. Serija je apsolutno savršeno režirana, o glumi da ne govorim –Džeremi  Ajrons vodi jedan sjajan ansambl i teško mi je da verujem da je nisu obnovili nakon 3. sezone dragi ljudi prestanite da gledate onu porodicu  sa Sofijom Vergarom i okrenite se pravim stvarima. Nemam mnogo zamerke ša mi se ne dopada osim pojedinih likova poput Lukrecijinog bivšeg muža i uglavnom svih neprijatelja Bordžija.


-Zvezda serije:  François Arnaud (Čezare Bordžija)

Džeremi Ajrons je legenda i ništa manje se ne očekuje od njega. Holidej je divna i slatka, Lote je moćna i magična ali niko ne ostavlja utisak kao Fransoa (izvinjavam se ako nisam dobro  napisala ime francusko je i pojma nemam kako se prevodi)  u ulozi najstarijeg sina Rodriga  Bordžije. Njegov miran a opet strastve karater, sve u vezi njega samo zove na gledanje.



-Najveće iznađenje: David Oakes (Huan Bordžija)

Nisam mogla da pondnesem čoveka dugo vremena a onda pred kraj prve sezone počela sam da uviđam da sam potcenila mlađeg Rodrigovog sina i da je on zapravo baš ono što uloga zahteva.



💜6. Victoria 💜

O Viktoriji kao sam pisala više OVDE gde sam iznela svoj stav o knjij takođe moja preporuka da pročitate Kaćin (klik OVDE) i Isidorin  tekst (klik OVDE) jer su se one fokusirale stirktno i samo na nju i to su perfektne analize. Dakle ovo je serija ove godine urađena i govori o životu kraljice Viktorije. Pošto tamo nisam napomenula napomenuću ovde da je lik koji mi se najmanje dopada princ Albert.


-Najveća zvezda: Rufus Sewell (Lord Melburn)

Draga kraljice, jako mi je žao ali Lord M. je bez diskusije bio ono što se meni najviše dopalo u ovoj seriji. Rufus Suel je razbio, ma to je mala reč očarao-šarmirao-obioioseirju-kupio mene za sva vrmene-razbio-odrao...  u ovoj ulozi Lord M. je ono što je bez dileme okupiralo moju pažnju.



-Najveće iznenađenje: Jenna Coleman (Viktorija)

Iskrena da budem nisam očekivala da će mi se izbor glumice dopasti. Gledajući Dženu u intervijuima i na slikama nije mi bila simpatična i smatrala sam da neće odgovarati ovako visokom zadatku. Ja  nisam od onih koji ne priznaju grešku te vam otvoreno kažem-pogrešila sam Koleman je savršeni izbor za kraljicu Viktoriju



💖7. This Is Us 💖

This is Us prati život jedne pordice i paralelno se dešava ’80ih kada su klinci bili mali i sada kada su oni odrasli ljdui. This is Us je porodična drama –komedija  i serija  koja vam, verujte mi na reč, treba u životu. Treba vam osećaj koji daje, taj neki poces odrastanja i trenutnog života koji se preprliće. Serija koja nema jedan loš glumački nastup, ne možeš da pokažeš u nekog i da kažeš on je loš. Serija o običnim ljduima kojoj ne treabju bitke i specijalni efekti da bi bila sjajana. Sam proces je sjajan. Verujte mi na reč serija koju morate da gledate. Više o njoj pisala sam OVDE.



-Zvezda serije:  Milo Ventimiglia (Džek Pearson)

I ako njegova serijska supruga razbija u svom performansu, Milo je otkriće za mene.  Pre svega gledajući njegove ranije radove na što preko fotografija, što na YT jako sam iznenađena tranformacijom koju ima, čovek koji može da podnese brkove i dugu kosu i bude jednako dobar kao sa kratkom. Milo je neko ko donosi emociju i njegov odnos sa Mendi je magičan i divan obožavaćete ga.


-Najveće iznađenje:  Mandy Moore (Rebeka Pearson)

Mendi Mur sam gledala i ranije, samim tim smatrala sam je za dosadnu i bezličnu glumicu. Kakva promena pogleda na nju. Ne samo da mi je bila fantastična već čoveče žena kakvu želiš da gledaš na tv-u. Svaka čast za transfomaciju i za to što je donela. Sam pogled na nju u kompletno drugačijem ruhu mi je promenio mišljenje koje sam ranije imala.



Sezona 6 ako mene pitate nije bila najbolja što GOT može da ponudi, zapravo njene svetle tačke su poslednje dve epizode serije koje su besprekorne ostalih 8  su manje-više bile razočarenje i to pričam iskrneo i ako sam veliki ljubitelj serije. Međutim kada toliko volite nešto kao što ja volim svakako da je i ova sezona bila neizostavan deo slagalice pa kakva god da je.


-Najveća zvezda: Kit Harington (Džon Snežni)

Da mene neko sada tera da napravim listu omiljenih likova iz serije, bez obzira na sve prvo mesto bi ipak pripalo Džejmiju jer ne sudi se lik samo po jednoj sezoni (a da nije prva) već po tome koliko njegova priča napreduje, a ja stojim iza toga da Džejmi ima najveći proces od svh GOT likova. Međutim, ove zeone sam apsolutno bila fokusirana na Džona Snežnog, prosto ta promena njegova nakon izdaje je nešto što  je ključ radnje u seriji bilo za mene i Kit i to šta će njegov lik uraditi dalje je obeležilo meni šestu sezonu.


-Najveće iznenađenje: Gemma Whelan (Jara Grejdžoj)

Nisam očekivala da ću imati promenu mišljenja za 360 stepeni o liku ikada ali Jara je  bila iznađenje ove sezone. Promena od –„skloni ovu kučku sa mojih očiju“, do „ razbi ih sve deovjko“ e toliko veliku promenu sam imala sa njenim likom i jako mi je drago. Moram da pomenem da je jako pozitivno iznenađenje ove sezone bila i Bela Ramzi u ulozi Lijane Mormont jer je za jedno pojavljivanje usepla da nam dovede jedna dobar, kvalitetan i jak lik.


💙9. Vikings💙

Sagu o ljudima koji su napravilu Skandinaviju sam zavolela još od prve epizode. Wow ozbiljno retko kad dobiješ toliko kvalitetnu seriju ali Vikinzi su baš to-jedna jako dobra i kvalitetna seirja koja vredi svaki vaš minut gledanja. Što se likova koje ne volim tiče Alsug ima ne tako časno prvo mesto ali jedno je sigurno niko ne može da je stigne.


-Najveća zvezda: Katheryn Winnick (Lagerta

Ovoj ženi-borcu i na ekranu i van ekrana (crni pojas u karateru, profesionalni UFC  borac koji je prvi put otvorila svoj studio sa 16 i proširila ga na Toronto i Njujork, Kertrin je više od obične glumice svaka borba koju vidite je stvarna za nju, nema dublera) hvala do neba za moju omiljenu junakinju na TV-u ikada. Lagerta je žena zmaj (kakva crna Deneris ovo je zmaj), žena vredna poštovanja i divljenja. Obično su mi omiljeni likovi muškarci ali u seriji gde su muškarci velika većina ova izuzetna žena dobija titiulu mogn omiljenog lika.


-Najveće iznenađenje: Clive Standen (Rolo)

Kada sam počinjala sa serijom, Regnarov brat mi nije delovao kao neko ko će mi se ikada dopsti ali kako vreme odmiče msilim da bih čak titulu mog omiljenog muškog lika koje je do sada pripadala Flokiju mogla da dodelim Rolu. Volim ljude obojene nijansama, volim ljude koji su mnogo kompleksniji nego što očekuješ iz nekog razlog anjemu najlakše oprostim greške uz to postao ej najbolji frajer u seriji meni on sada nakon druge sezone kupuje paćnju obiljno  sam pala na njega bez obzira što nije najsjajniji lik plus da je taj imao Lagertu ni jednu ženu drugu pogledao ne bi sigurna sam.


💛10. The Crown💛

U postu gde sam pominjala kraljicu Viktoriju bilo je reči i o ovoj seriji, još jednom sjajnom projektu rađenom sada već predhodne godine. Više o njoj pisala sam i OVDE. Ko volim biografske drame obožavaće sagu o trenutnoj kraljici Ujedinjenog Kraljevstva-Elizabeti II i uživaće u jednoj sjajno razrađenoj priči.


-Najveća zvezda: Claire Foy (Kraljica Elizabeta II)

Bez obzira koji lik vam se dopadne najviše nema sumnje da je najteži zadatak ipak pao na leđa Kler Foj meni do ove serije nepoznate glumice. I ona ju je odigrala-maestralno, kritčari kažu da je jedna od najboljih autobiografksih izvedbi ikada a ja se slažem sa ovom konstatacijom. Kler je prenela suštinu osećanja i pokušala da nam približi kako je to kada ti se život proemeni u trenutku boli i očaja.


-Najveće iznenađenje: Matt Smith (Princ Filip) i Vanessa Kirby (Princeza Margaret) 

Msilila sam da neđu mariti za bilo koji od ova dva lika, ali desilo se suprotno. Met Smit i Vanesa Kirbi su doneli likove iz kraljičine senke i na savršen način nam pokazali važnost oba lika i ako Kler Foj i John Lithgow (ministar Winston Churchill) glumački vode ovu seriju, Met i Vanesa ne zoastaju mnogo i njihove priče će vas očarati.



To je sve za ovo sumiranje. Kako vam se dopalo? Šta ste vi gledali ove godine? Sve što vam je na umu pišite mi dole.  💜

Hvala na čitanju,
With love, S.

12 коментара:

  1. Ja sam odlučila da prestanem da gledam Vikinge, jako mi je postala naporna serija i opterećujuća, prvo je najmanje o Vikinzima, a drugo su mi iritantni. Čak ni Rolo više ne može da ih iskupi.😆
    Breaking Bad i meni spada u omiljene i to svih vremena, Victoria mi je definitivno najviše prijala ove godine, vratila me je britanskim kostimiranim dramama. The Crown sam pokušala, ali mi je savremena britanska monarhija iritantna.
    Rufus je.❤
    Tjudore sam gledala kada se prikazivala, odlična serija, mada su malo utanjili u poslednje dve sezone.
    Najviše volim kraj godine kada ovakve liste dođu na red.😆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno 😊
      Ja sam Vikinge tek 2 sezone odgledala, merak mi je da vidim JRM-a još me to drži.
      Jao kostimirane drame su uvek dobrodošle zato se i meni dopala a Rufus je 😍
      Meni The Crown drži pažnju mada lično ne volim kraljicu Elizabetu
      Ja isto volim da ih čitam koliko i da ih pišem ❤

      Избриши
  2. Vikinge nisam odmakla dalje od prve sezone, nešto nikako da se nateram. Valjda sam toliko pošizela što je Regnar batalio Lagertu k'o dobar dan..
    Tjudorove uvek gledam samo deliće, nikako da ko čovek odgledam sve. Rekoh li da kasnim za svetom uvek? ;)
    Sa Breaking Bad sam ja kao vi sa SOA, dalje od par epizoda prve sezone odmakla nisam.. Što reče Ivana, najviše sam uživala u Viktoriji, sama atmosfera je opuštajuća, a scenografija i kostimografija <3
    Krunu sam gledala zbog Vinstona, nisu me nešto interesovali Vindzori, inače su mi uvek hladni i distancirani. Previše British :D

    Rufus je 😍. Sve žalim što moraju ispoštovati istoriju.. :D
    Uživam u ovim sumiranjima. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Druga sezona "Vikinga" je najbolja, ali zaista NAJBOLJA.:) Već od treće opada kvalitet. Sad su se malo i trgli, novi likovi su vratili stari polet, videćemo koliko će da to pije vodu...

      Избриши
    2. Ja sam Vikinge završila skoro celu drugu i meni je mnogo trebalo da se nateram nakon Regnara i Alsug onda ogromna greška opet Regnarova na početku prve sezone me je dobila ali Bjornov čin koji me je kupio (što stoji uz majku bez obzira na sve) me je naterao da nastavim, ISidora je upravu ova je bolja od prve meni :)
      I ja većito kasnim za svetnom trebalo mi je sto godina da sednem da ih gledam :)
      Jao meni za SOA treba baš vreme da se povežem nekako znam da je dobra a opet ne gledam pojma nemazašto :)
      Vinston je u The Crown brilijantan (nominovan za globus, ja mislim da ima dobre šanse za pobedu) on je čoeče psotao sovj lik ali Stanis koga sam ubola tek iz trećeg gledanja :D
      I ja mrzim što istoriju moraju da poštuju inače bih maknula Alberta iste skeunde :)

      Избриши
    3. Kaćo, pa nije baš Ragnar "batalio Lagertu k'o dobar dan"....:(
      Neće se on nikada oporaviti od te odluke, nužnosti proročanstva. Samo gledaj dalje.

      Избриши
    4. Da, slažem se da je druga sezona Vikinga bila najbolja, međutim sada mi je nekako serija izgubila draž, kao da se odmakla od one izvorne priče i postala nekako previše moderna za moj ukus, kao pokušaj vikinške sapunice. Ne umem da objasnim. :))))
      Mada mene je, na primer, treća sezona Black Sails isto razočarala, dok je druga bila nešto najbolje što sam gledala te godine.

      Избриши
  3. Super, super, SUPER tekst!:))))
    Dala sam sebi zadatak da ove godine malo više gledam filmove i serije, do sada je sve to trpelo zbog megalomanskog čitanja i, naravno, učenja, ali sve se bojim da mi dan od 24 h uopšte nije dovoljan :(, inače bih ja sve gledala, odjednom, pa reprizno!:))))
    Ono što mogu da obećam: od februara se "bacam" na "Tjudore", mislim da bih mogla da ponovim poduhvat kao sa "Bordžijama", a trenutno mi je ova serija nekako logičan izbor. Pa, nadam se novom zajedničkom komentarisanju!:)
    "Outlander" mi je takođe u planu, samo što ću prvo da pročitam prvi deo knjige (već u januaru, uskoro mi stiže), a onda gledam. Isto jedva čekam!:))))
    "The Crown", "Versailles", "Penny Dreadful" takođe.
    Izuzetno mi se dopada koncept teksta, ova podela prvenstveno!:)
    Samo, mali lapsus u uvodnom pasusu, ne može serija da se ekranizuje (budući da je već na ekranu), samo knjiga ili priča uopšte. :)
    E, ovako, komentari:

    1. Slažem se u svemu! I za golotinju i za sapuničave elemente i za Džejn.
    Natali je apsolutna zvezda serije, baš kao i Ana Bolen uopšte, njen lik rastura gde god da se nađe, knjiga, film, serija, toliko je dominantna i tragična. Katarina je ovde takođe sjajna.

    2. Skinula sam sve epizode, ali pomalo zazirem od početka gledanja, bojim se da mi ne bude previše horora. Inače, ako te interesuje ova tematika, OBAVEZNO potraži film "The Crucible" sa Danijelom Dej Luisom i Vinonom Rajder u glavnim ulogama.

    3. Jedva čekam da konačno i ja vidim to čudo, posebno famoznog Džejmija.:))))

    4. Ne privlači me, ne znam zašto. Svi hvale, ali meni se ne gleda. Možda jednog dana.

    5. Hvala, toliko mi je drago što si i ti zavolela "Bordžije"!:)))) Meni jedna od najdražih serija ikada. Obožavam ih. Da, Fransoa je ubedljivo ukrao svaki kadar. Pravo otkriće, hodajuća harizma i ozbiljno dobar glumac. Dobro je da još neko voli Huana! Njegov lik je, uz Katerinu Sforcu, možda i najozbiljnije osmišljen, najkompleksniji. U početku iritira, ali do kraja druge sezone je stvarno Dejvid dao ozbiljno BRUTALAN performans. Mene oduševljava.

    6. Hvala Kaći i tebi za preporuke, zaljubila sam se u seriju i izuzev Alberta, svi su mi bili na nivou. :) Veoma lepo ostvarenje. Rufus & Džena = SAVRŠENI.

    7. Moraću da stavim na listu, deluje zanimljivo. Milo je najveći razlog, jer sam nedavno završila ponovno gledanje starih sezona i ove najnovije, osme povratničke "Gilmore girls", a on je tamo igrao Džesa i vrlo je zanimljiv glumac. Dajem šansu kad-tad. :)
    Mendi Mur znam kao zvezdicu tinejdžerskih filmova, baš me zanima u šta je izrasla.:)

    8. Slažem se u svemu. Najpozitivniji za mene bio je sam faktor iznenađenja, jer sam prvi put gledala bez ikakve predstave o tome šta će biti dalje. Džon je moj ljubimac, u knjigama i seriji, od samog početka, pa mi je drago što je napredovao - a Jara je i moj utisak/iznenađenje godine. Malom Lijenom nisam oduševljena, bila mi je simpatična u prvom trenutku, dok nisu svi počeli da dosađuju, sad mi je naprosto iritantno derle.

    9. Upravo pratim nastavak četvrte sezone i, šta da ti kažem, budi spremna na veliki pad kvaliteta u trećoj, ali i novu nadu u četvrtoj, u vidu nekoliko sjajnih dopuna glumačkoj ekipi. Ragnarovi sinovi, da ne otkrivam previše. :) Lagerta, Rolo, Floki - moji miljenici. Ragnar - zna se, duša serije, čak i kada greši, a biva i to, često.:)

    10. Na listi je za gledanje i to vrlo brzo.:)

    Super tekst - i mnogo domaćih zadataka!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Isti zadatak sam dala sebi posebno za filmove sa kojima sam baš utanjila (baš sam juče kucala post kranje razočarenje da sam jako mali broj odgledala :)
      Anabel Volis koja je igrala kraljicu Džejn je retko slabo harizmatična glumica ja je gledam u Peaky Blinders i ako joj je uloga super ima nešto odbojno :)
      "The Crucible" sam gledala i obožavam ga Vinona i DDL su bili savršen tim tu i cela priča je sjajno obrađena :)
      MEni je Huan prvo bio katastrofa lik, ali kako je vreme domicalo i sva njegova unutrašnja broba shvatila sam da je Dejvid odrao koliko je dobro glumio :)
      Albert je baš razočarenje kao voštana figura svi ostali su perfektni :)
      Ne znam kakvu je ulogu Milo imao u Gilmore girls ali je ovde ozbiljno dobar glumac, pravi 'talijanski šarm :)
      Ni meni se pompa oko male Lijene ne dopada, ozbiljno preteruju a šteta da se uništi lik koji je baziran da bude dobar ja imam čak teroju da je Lijana nova Arja jer sam Arju malo omrzla baš zato što je svi toliko vole i hvale :)
      Svaka serija doživi kad tad pad, ali preživela sam GOT petu sezonu i propast sa Dornom, preživeću i tu treću samo da mogu Alsug da maknem mojoj sreći kraja ne bi bilo :)
      Hvala mnogo na divnom opširnom komentaru :)

      Избриши
    2. Ne znam dokle si stigla sa "Bordžijama", ali recimo da su poslednje dve epizode druge sezone najbolje, možda uopšte, u seriji. Jedva čekam tvoje utiske i komentare. Tu su stvarno braća i Rodrigo na visini zadatka.:))))
      U "Gilmore girls" Majlo je problematični tinejdžer, ali sad u "reunion" epizodama, deset godina kasnije, njegov lik je izuzetno sazreo i dopadljiv, odličan glumac, vidi se.:)
      Ako se dobro sećam, u knjizi je Lijena starija, tinejdžerka...
      Iskreno, treća sezona je previše nalik na "GoT", Aslaug je tu još simpatična, Englezi su bolesnici, a tek sprdanje sa istorijom je užasno. Prva polovinma četvrte je isto bezveze bila, sad je sa smenom generacija napravljena mogućnost da ponovo budu dobri, ali bojim se da je njihov vrhunac prošao...čekam utiske svakako :))), najbolja epizoda u drugoj sezoni mi je bila "Blood eagle" i mislim da je do danas nisu prevazišli.

      Избриши
    3. Ja sam u Bordžijama stigla do 6-e epizode idem ko puž samo zato što ne želim da ih završim :(
      Nisam još stigla do Lijene ne znam koliko ima godina :) Sve istorijske serije imaju neku tendenciju da kopiraju GOT što je bezveze jer treba biti originalan i izmisliti nešto novo posebno Vikinzi koji imaju materjala koliko hoćeš -kulturu i tradicije koji svetu nisu toliko poznati :)

      Избриши
    4. Super, ne žuri, razvuci koliko možeš.:) Nedostaje mi komentarisanje epizoda, ako stigneš, vidi one moje prikaze, mislim da smo stale kod druge, taman da čujem tvoje utiske.:)

      E, baš o tome za "Vikinge" smo komentarisali nedavno na temi povodom novih epizoda....Ivana je u pravu, poslednje dve sezone se vrte najmanje oko Vikinga, a njihova najveća prednost i originalnost je upravo bila u prikazivanju običaja, rituala, tih mračno-morbidnih scena...sad bi svi da pređu na dvorske intrige kao "GoT", ali neću mnogo da ti otkrivam i kvarim, uživaj za sada.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor