Search This Blog

💘7 Smrtnih grehova čitanja- TAG🔥💘


Oprosti mi bože, grešna sam. Ovaj ne samo se šalim ali to je tema današnjeg posta, u neku ruku. Na neki načim mi je drago da se ovo ne odnosi na moje grehe u čitanju u pravom smilu te reči jer plašim se da me tri reke ne bi oprale, ima stvari kojih se stidim priznajem🙈. Ovaj tag sam čitala kod gotovo svih mojih blogo –drugarica pa konačno je došlo vreme da i ja uradim isti, nadam se da ćete uživati.




Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Neizesnost datuma mojih ispita tera me da pišem tekstove mnogo ranije a sada je 10. januar kod mene. Pa zdravo u „budućnost“. Verujem da su sve devojke čije blogove obožavam radile ovaj tag a sada je konačno došao red na mene. Par meseci nisam radila nikakv tag vezan za knjige i kada sam se malo odmorila od istih evo prilike.  Dugo sam promišljala šta da odgovorim, pa bez većeg odugovlačenja,
Let’s go 😉


😈1.Pohlepa (najskuplja i najjeftinija knjiga koju poseduješ)😈

Ja imam ograničeni budžet, za komplet knjiga nikada nisam skupila dovoljno jer imam lake ruke i kod mene se novac ne zadržava dugo –mana ali šta da radim, samim tim nekima će moja najskuplja knjiga biti plaćena mizerno ali moja njskuplja knjiga je „Svet leda i vatre“ Džordž R.R. Martin koja je koštala oko 2000 dinara, ne kajem se ni poštarine, ni kupovine iste obožavam je.  Najjeftinija je „Mali princ“ koja je išla uz neko izdanje Blic novina i koštala je svega 40 dinara što je bila odlična cena i drago mi je da je baba rešila da baš taj dan kupi novine.


💓2. Bes (pisac sa kojim imaš love/hate odnos)💔

Džejn Ostin je dobar primer, meni se njena knjiga „Gordost i predrasude“ dopada ali ja sa njenom radnjom se nikako emotivno ne povezujem, čitam ali sam tu samo glavom nisam u tom svetu a dopadaju mi se likovi i  radnja. Ta ista situacija  postoji i sa Ivom Andrićem –svesna sam da je dobar, možda i najbolji kojeg smo ikada imali, ali se ne povezujem sa njim nikako. Imam problem i sa  Dž.K. Rouling a nema veze sa pisanjem koje mi se dopada već mi je kao ličnost odbojna kad god naletim na nju u novinama ili neki njen interviju na youtube-u nemam želju da je slušam zašto? Pojma nemam.



💘3. Proždrljivost (knjiga koju si „progutala“ nekoliko puta, bez trunke griže savesti)💘

Imam običaj da doziram knjige i ograničim glave, volim da imam proces sa čitanjem i ne želim da završim što pre. Čudna navika ali tako ja radim. Međutim, Slešovu autobiografiju sam čitala dva puta zaredom kada sam je kupila. Ok nije neka knjiga „za pohvalu“ ali sada dajem iskren odgovor. Ja toliko volim GNR, toliko da mi jendo čitanje nije bilo dovoljno prolazeći kroz L.A početkom sedamdesetih i život jednog od najboljih gitarista svih vremena, bila sam očarana svakim delom, i samim tim kad god sam loše raspoložena čitam je gotovo 600 strana za jedan dan –može!


🙈4. Lenjost (knjiga koju si zapostavila zbog lenjosti)🙈

„Jadnici“ Viktor Igo. Dala sam sebi izazov, ali ja sednem i jednu stranu vučem pola dana. Ne znam u čemu je problem i zašto ja ne mogu prosto da pročitam tu knjigu ali neka blokada u mozgu mi samo kaže stop ona je baš zapostavljena mislim da nema ni 50 strana pročitanih. I osećam se loše jer je to takav klasik ali kad ne ide ne ide.


🎓5. Ponos (knjiga o kojoj najčešće pričaš kako bi se predstavila kao intelektualac) 🎓

Znate kako kaže jedan meni drag lik, Tajvin Lanister -„svaki čovek koji mora da kaže da je pravi kralj nije pravi kralj“ e tako je i za čitanje. Puštaš da kroz razgovor dela govore za sebe, ne pričaš da si čitao „ovo ili ono“ jer potrebu za takvim „pravdanjem“ imaju samo oni koji ne veruju dovoljno u sebe ili ne čitaju dovoljno kvalitetnog. Ja sam imala katstrofa čitalačke izbore, imala sam i jako dobre ali neka moja dela  i znanje koje sam stekla govore za mene. Ne reči, dela.


😍6. Požuda (tvoja knjiška simpatija)😍

Vidite mislila sam da će mi ovo biti jako teško pitanje za odgovoriti. Ali iznenađujuće nije.  Ja sam zaista bila zaljubljena u Hitklifovu tamu, u Ročesterovu misteriju, u Darsijevu tvrdoglavost, Džejmi Lanister je moj omiljeni lik ikada napisan,  a Knez Andrej, svakom novom stranom očarava ali postoji samo jedan književni lik u koga ću večito biti zaljubljena toliko da kad čitam na tabletu izgubim sebe u čitanju o njemu jer je nestvaran a to je –Aragorn. Aragorn je za mene definicija  lika kakvog volim, vitez iz bajke, kralj koji  odlično procenjuje kako sebe tako i druge, prijatelj za sva vremena, ja sam krenula sa filmovima, pa onda kasnije prešla na knjige tako da mi je Vigo upotpunio doživljaj ali zaista niko nije kao Aragorn.


🎁7. Zavist (knjiga koju bi želela da dobiješ na poklon)🎁

Serijal  o „Gospodstvenom nitkovu“ Skot Linč jer knjige su prilično skupe a toliko želim to da pročitam, kapiram da ću ja skupiti za njih kad –tad ali baš bih volela da ne moram da skupljam  toliko mi se dopadaju takođe „Prohujalo sa vihorom“ ni jedna knjižara je ne izdaje zvanično a toliko želim tu knjigu.


To je sve za ovaj tag. Pre nego što završim planiram da svake nedelje uvedem po jendu preporuku nedelje. Nema određene stvai biće bilo šta što mi je obeležilo predhodnu a ja vama prepoučujem i čitaćete je na kraju posta. Danas za vas imam Brodvejski mjuzikl "Hamilton" naime priča koja stoji iza ovog rep mjuzikla je sledeća : Lin-Manuel Miranda je bio na aerodromu kada je kupio knjigu Ron-a Chernow-a, biografiju prvog sekretara finansija SAD-a. Već nakon završenih prvih par poglavlja mogao je da vidi Hamiltonov život razvijen u mjuzikl. Pa je ideju i realizovao i napisao kompletan mjuzikl uključujući i muziku, tekstove režiju a sam je glumio Hamiltona. Na predhodnoj dodeli nagrada Toni osvojili su sve što se može osvojiti u kategoriji mjuzikla. Slušajući o njemu nisam mogla a da ne iskopam malo više a ova numera koja otvara predstavu me je odmah kupila, ovo je parče Brodveja na vašim slušalicama, magična numera, osim sountrack-a koji je fantastičan, na torentu možete naći ceo snimak sa predstave i obavezno pogledajte za knjigu vam jvaljam naknadno jer sam je skoro započela a ostavljam vam naslovnu numeru mjuzikla obavezno je barem poslušjte 😊



Kako vam se dopalo? Šta mislilte o mojim izborima? Sve što vam je na umu pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Koliko sam uživala odgovarajući na ovaj upitnik, toliko uživam i u čitanju vaših odgovora, naprosto, ovo je najzabavniji književni tag od svih koje sam imala prilike da vidim!:)))
    Zato ne mogu na spavanje dok ne prokomentarišem tvoje odgovore, pošto se u većini odgovora složih i pronađoh, moram priznari!:)
    Uvod ti je carski, haha, nemam reči!:)
    1. Moram da ponovim, dok ne otkrih online antikvarnice, bilo je teže uštedeti i nabaviti raznovrsne naslove. Inače, kod ovih zvaničnih izdavača uvek koristim akcije i popuste, previše su skupi ovako. "Svet Leda i Vatre" sam nabavila kada je bila "Noć knjige", 1700 dinara je inače cena bez poštarine i za taj kvalitet stvarno bagatela. Ove iz "Blica" smo redovno uzimali neke dve godine skoro, dok nisu počeli da se ponavljaju.
    2. Ostin ni kod mene ne izaziva emociju, mislim da je to generalno odlika njenog stila pisanja. Andrića obožavam, ali su mi emotivno bliži Crnjanski i Bora Stanković, npr. Andrić piše savršeno precizno, ali, bez "vatre".
    3. Toliko želim da pročitam Slešovu biografiju, jer uživam u dokumentarnoj prozi iz ovih decenija, pa još rokenrol scena....u biblioteci imaju samo jedan primerak i uvek je pozajmljen, pa skupljam novac definitivno, volela bih da pročitam i autobiografije Bilija Ajdola i Kita Ričardsa.
    4. Ništa čudno, "Jadnici" su i meni bili jedna od, moram priznati, dosadnijih knjiga. Jeste dobra, jeste klasik, ali meni se od svih Igoovih najmanje sviđa, usudiću se da kažem da je donekle precenjena.
    5. Živa istina! O ovome smo već komentarisale.:)
    6. Haha, ovo su i moje književne simpatije (izuzev Darsija i Džejmija, meni je Regar uvek bio naj), imamo veoma sličan ukus - uzgred, dobrodošla u klub zaljubljenika u Andreja Bolkonskog!:))))*
    7. E, Linča sam ja isto godinama ganjala, kupih letos na "Noći knjige" u Laguni, popust je bio 40 %, inače, da, mnogo su skupe. "Prohujalo sa vihorom", koliko znam, ima samo kod antikvara - ja imam dva izdanja, prvo u tri, drugo u dva toma.
    Zanimljiva preporuka, odličan tag!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pravo da ti kažem i ja sam uživala kako u pisanju samog tako u u čitanju drugih tagova jer zaista i ako su samo 7 pitanja toliko je kreativnih odgovra :)
      Ja ranije nisam kapirala cake, ali sada npr. vidim da postoje neke tako je Vulkan knjižara jeftinija neko sajt vulkan (to sam gledala baš sasvim slučajno kada sam naručivala Lorenda i Hardija za skoro 100 dinara razlike). Međutim Svet leda i vatre jeste bio vredan, čak i moja baka kooja je bila skeptik kaže da je najlepša knjiga koju sam kupila :)
      E ja mislim da je u tome stvar što meni treba povezivanje sa pisceam a kod njih dvoje toga nema :)
      Vredi uštedeti za nju i kupiti je, ozbiljno vredi novinar koji je pisao sa Slešom je toliko uneeo atmosferu cleoj priči a pri tom ne deluje kao novinski članak :)
      Jednici imaju neku dperesivnu atmosferu a pri tom mnogo nepotrebnih detalaj u jednoj rečenici dok dođeš do kraja lista već imaš utisak da si prešao mnogo, valjda je u tome ceo problem ja u šali kažem "čitaću ih koliko ih je Igo pisao" :D
      Jao Andrej dovoljno je da ti kažem četvrti tom on Nataša i Marlija dakle knedle sam gutala dok sam čitala :(
      Ja ću kon antikvara da tražim Prohujalo sa Vihorom a za Linča mi nema druge -štednja :)
      Hvala ti mnogo na lepom i opširnom komentaru :)

      Избриши
  2. Ovaj tag je prezanimljiv, sviđa mi se kako su pitanja predstavljena kroz 7 smrtnih grijeha, drago mi je što si podijelila s nama neke dobre knjige koje možemo čitati :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor