Search This Blog

💙🎬🎄⛄Top 10 Holday movies 🎅🎁🎬💙


Velika jelka osvetljava celu sobu, pokloni koje svi sa nestrpljenjem čekamo da otovrimo čekaju ispod jelke. Napolju je sneg i ljudi obučeni u tople kapute i umotani u šalove hitaju kući. Praznici, divan deo godine. U toplom domu se vrlo često svi okupe sa jednim ciljem da uživaju u prazničnim filmovima. Kod mene je neka nepisana tradicija da se praznični filmovi gledaju ujutru- prvog dana nove godine ili na Božićno jutro (nije bitno koji je dan/pranik bitno je da je uvek ujutru). Sestre i ja se okupimo u mom krevetu i gledamo neke od filmova koje najviše volimo, dok jedemo tople kroasane sa sirom ili gibanicu sa poslužavnika koje nam je baka spremila, evo već me sada hvata euforija. Pa ako i vi volite da gledate takve filmove, ovo je post za vas.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Dve nedelje do kraja godine, da li možete da verujete? Proletela je brzo. Kada dođe do praznika postoji toliko stvari koje su svojevrstan pečat tom periodu: muzika (o kojoj čitate sledeće nedelje), crvena boja (moje vreme, vreme jarkog crvenog karmina), ukrašeni gradovi puni života, divni planinski pejzaži, bajke i naravno-filmovi.  Kako bih mogla da preskočim ovakav top 10 ? Top 10 prazničnih filmova. Trudila sam se da ukombinujem kako one animirane, tako i one ozbiljne filmove,da se nađe za svakog po nešto. Rećiću vam o čemu se radi  u filmu ali šta ja mislim zašto treba da pogledate. Pre no što počnem napominjem dve stvari čisto da ne ostanem izgubljena u prevodu:
1)Način na koji sam ih rangirala se možda nekom neće dopasti. Ali to je zaista individualan stav ja cenim po onome što ja lično volim;
2)Nema filma „Sam u kući“ jer koliko god čudno zvučalo ja taj film nikada nisam volela.
Let’s go😉


🎄10. Barbie in the Nutcracker (2001)🎄


Verzija „Krcka Oraščića“ filmska planira se za sledeću godinu, a ovo je za sada jedina „pristojna“ verzija koju sam ja gledala još kao dete. Priča je poznata gotovo svima čuvena adaptacija baleta „Krcko oraščić“ u kome mlada Klara za Božić dobija figuru „Krcka Oraščića“ koja tokom jedne noći oživljava i odvodi Klaru u skroz drugi svet. Zanemarite što je  upitanju Barbika,  Barbie in the Nutcraker je lepa priča, i opuštajuća za praznike. Rekoh najbolja verzija na koju sam naišla.


9. A Christmas Carol (2009)


Pre svega da nađete i pročitate knjigu čuvenog Čarlsa Dikensa kod nas prevedena kao „Božićna priča“ moja omiljena Božićna- ikada. A Chrismass Carol je  Dizni adaptacija te priče i jako je lepa, magična, divna. Priča govori o gospodinu Ebenzeru, šrktom i sebičnom čoveku u Viktorijanskom Londonu koji noć uoči Božića je posećen do strane tri duha-duha prošlosti, duha sadašnjosti i duha budućnosti. Ova tri duha ga vode stazama koje će mu poakzati propuštene prilike, realnost u kojoj je sada a ne vidi je i budućnost koja ga čeka ako nastavi isitm putem. Samo  um poput Dikensa je mogao da napiše priču poput ove, vanvremenska je, magična je i rekoh pre svega da čitate a onda i da gledate ovu ekranizaciju.




🎅8. White Christmas (1954) 🎅


Davno sam gledala ovaj film, on i njegov soundtrack su bili sastavni delovi mog detinjstva  i samo se pomalo sećam radnje (moraću da ponovim gradivo) uglavnom ovo je jedan kalsik sa Bingom Krozbijem u glavnoj ulozi.  White Chrismas je divna priča, praćena još lepšom muzikom iznad svega ko voli starinu ovo su oni starinski Božićni filmovi-kako je bilo nekada, uživaćete.



🎁7. Frozen (2013)🎁


Ovo je poslednji animirani film koji imam na listi. Frozen je priča zasnovana na bajci „Snežna Kraljica“ sa tim da je ovo daleko blaža verzija koja govori o sestrama Elsi i Ani i jazu koji su Elsine moći napravile njima. Nema ko ne voli da se vrati u detinjstvo i oseti duh zime. A ovo je pravi film za to.


🎄6. The Holiday (2006)🎄


The Holiday je komedija, lagana spremna da vas do suza nasmeje. Radi se od dve žene koje žive na dva različita grada i dva različita kontinenta. Amanda živi u LA-ju, ima uspešan posao, ogromnu kuću, i zgodnog dečka međutim upravo je saznala da je on neveran. Ajrs živi u kolibi blizu Londona zaljubljena je u šefa (Rufus Suel) kojem je ona samo ljubavnica i upravo je obaveštena da se on verio sa drugom. Preko sajta za razmenu Ajrs dobija ponudu od Amande da zamene kuće za praznike na šta ona pristaje. U novim okruženjima dve strakinje će se boriti sa izazovima, ali i pronaći ljubav. Ako vam treba nešto lagano, ušuškajte se u svoje ćebće skuvajte kako, ili toplu čooladu i uživajte u pogledu. 


🎁5. Eyes Wide Shut (1999) 🎁


Nisam bila sigruna kako se ovo vodi ali vidim da stoji da je između ostalog i Božićni film. Pre svega ako me čitaju mlađi od 18. godina ovaj film ne postoji-nisam ga stavila na listu  vi ovo ne gledate (i ako sam ga ja gledala sa 15 prvi put, mada ništa nisam kapirala) vi ne treba da gledate. Eyes Wide Shut je jedno od najčuvenijih ostvarenja Stenlija Kubrika i zapravo je pravi ekrotski triler koji dodiruje teme religije, satanizma, psihičke opsednutosti. Umetnost sklopljena na jako čudan  ali genijalan način i nešto što ako želite ozbiljan praznični film treba da pogledate.


4. Harry Potter filmovi


Ako želite dobar filmski maraton onda sedite  i bacite se na gleanje filmova o čuvenom dečaku-čarobnjaku. Dečaku koji je preživeo. Njegove avanture sa prijateljima su  svima nama koji smo odrastali početkom 21. veka povratak u detinjstvo i priče za ceo život. Dakle Hari Poter pod obavezno 💖


🎅3. Edward Scissorhands (1990)🎅


O ovom divnom filmu pisala sam kada sam vam u postu o Džoniju Depu OVDE tako da neću da dužim. Moja omiljena uloga Džonija Depa ikada. Edward Scissorhands je  film Tima Bartona koji je jako autentičan i jedinstven. Priča koja je prelepa, magična i tužna u isto vreme.


🎄2. Bridget Jones's Diary (2001)🎄


Kažu da je svako žensko pomalo Bridžit. I zaista jeste,  pronaćićete sebe u njoj barem u nekom delu. Bridžit je junakinja koja će vas neminovno nasmejati (praktično moderna verzija „Gordost i predsradua“) i ako će vam se ponakada činiti ludom volećete njen nepokoreni duh. Imate i izbor  između dva čoveka u njenom životu  gospodina Darsija i Denijela Klivera. Obično se devojkama Darsi više dopada jer je dobrica i fin, naravno ko je „Mile kontraš?“ tačno Sara je. Meni se Kliver više dopada ja ne volim dobrice (nikako ne volim taj stav dobrog zbunjenog momka da evo gledam „Gordost i predrasude“ sa Firtom već drugi dan, i shvatam da mi se više dopada Metju Mekfeden koji je deluje izgubljeno ali mračno. Dakle ja volim drugačiji tip). Ja volim muškarce sa smopuzdanjem  (mada i tu ima granica) i Kliver jeste stoka ali jako hot stoka. Pa i to su neka pitanja koja će vas „mučiti“ kroz film. Samo se šalim, skidajte Bridžit ako niste gledali i uživajte u smehu.



💖1.Love Actually💖


Već dugo godina moj omiljeni praznični film. Praznična sezona u mojoj kući ne počinje bez njega. Love Actually je sklop različitih priča koje se u nekim tačkama dodiruju. Svako ima svoju omiljenu ja lično sam uvek najviše volela priču Lijama Nisona i mladog Džodžena Rida (on je Sem u filmu ali pošto on, minus visina koju je jelte morao koliko toliko da dobije, identično izgleda onda je Džodžen) volim i Hju Grant premijer sekvencu (ples u kući je epski, pre neki dan je išla ta pesma na radiju slatko sam se ismejala). Toliko dobrih glumaca od pokojnog Alana Rikmana, do genijalne Eme Tomson, Kolin Firt, Keira Najtli, Marin Friman (kojeg morate da gledate kao Votsona u mini seriji „Sherlock“ obavezno)...Volim sve u vezi filma uključujuži i Rika iz The Waliking Dead koji izjavljuje ljubav ženi svog najboljeg prijatelja na karticama (ali nju ne volim)...dvian divan film obožavam ga.


To je sve za danas. Koji su vaši omiljeni praznični filmovi? Preproučite mi neki nisam ih gledala baš mnogo. Sve što vam je na umu pišite mi dole. 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

9 коментара:

  1. Baš divna lista, drago mi je što smo se sve opredelile za svoju verziju muzičkih i filmskih predloga za praznike, tako da dobijemo što više raznovrsnih ideja i preporuka. Divan uvod, pre svega!:)))) Slažem se, jutro je najbolje vreme za filmove, nekako se i kod mene zadržao taj običaj. A neeeeeeeeee, zašto ne voliš "Sam u kući", ja sam baš fan prva dva dela, a ni Katarina ne voli, koliko vidim. :)
    Ovako:
    10. Ne vredi, odbija me Barbi i animacija, inače obožavam "Krcka".
    9. Nisam čitala "Božićnu priču", to je možda jedno od tri Dikensova dela koja su mi promakla, ali gledala sam sve moguće ekranizacije i zaista je vanvremenska priča.
    8. Baš videh da je na programu u nedelju ujutru (HRT1), pa ću se po prvi put susresti sa ovim klasikom!:)
    7. Obožavam, divan filmić.
    6. Gledala sam odavno, mogla bih obnoviti gradivo, utisci su bili dobri.
    5. Nikako da sastavim film od početka do kraja, on i "Vanilla sky" mi stoje na listi.
    4. O, da, uz "Gospodara prstenova" sinonim za praznični maraton!:)
    3. Hehe, i na mojoj listi vas očekuje, pa neću sad mnogo da komentarišem.
    2. Nego šta! Praznici bez Bridžet su nezamislivi. I ja više volim Danijela, zanimljiviji mi je, mada je Darsi dobrica i duša. Komentarišem nešto opširnije u nedelju.
    1. Naravno, ovo je možda i najpopularniji moderniji božićni film!:)))) Volimo isti deo priče i scene.
    Hvala na sjajnoj listi, preporuke dobijaš kad objavim svoju, a koliko sam shvatila i Kaća planira jednu, verujem da će i kod Ivane biti prigodan tekst.
    Praznično ludilo, nema šta!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Konačno stižem sa komentarima i odgovrima 💖
      Ja sam Sam u kući gledala 2-3 puta i nikada nisam ostala preterano oduševljena. Zašto pojma nemam :)
      Ja gledam barbike od malena valjda zato imam naviku na njih inače da deluju pomalo fake deluju :)
      Obavezno ako budeš stigla, čitaj. Svaka verzija nje je prelepa ali kada se čita je poseban osećaj :)
      Gledaj i javi da lit se dopao (a nema šanse da omane) :D
      I ja sam gledala davno ali ovih praznika baš imam želju njega da gledam :)
      Ja sam gledala "Širom zatvorenih očiju" toliko puta da više ni sama ne mogu da se setim tačan broj, uvek otkriješ nešto novo sa tim filmom. A Vanilla Sky i ja nikako da sastavim :)
      Jedva čekam tvoju listu pa da komentarišemo :)
      Hvala tebi na divnom komentaru jedva čekam tvoju listu pa da opširnije i tamo diskutujemo :))

      Избриши
    2. Nije da ne stižem, odavno bih je pročitala, nego ne mogu da nađem primerak.:) Kao što znaš, ja ne mogu da čitam u PDF-u knjige, nisam navikla i nemam koncentraciju da pratim obimniji tekst na ekranu, a jedino štampano izdanje "Božične priče" koje su preveli kod nas (barem za koje znam) viđam već godinama, ali nema šanse da dam toliki novac za onolicku knjižicu, pa nek je i klasik.:) Nadam se da će je nabaviti barem u biblioteci.
      Barbike sam kao mala imala i volela (omiljena mi je bila brineta Tereza, a neko od rodbine mi je čak doneo i Brenu, najružnija lutka ubedljivo i zato je u svakoj igri bila negativac, zvala sam je Brentača), skupljala sličice za albume, čaj je jedno vreme izlazio i strip-časopis "Barbie" tamo negde '96/7. ali mi ovi filmovi sa lutkama iz nekog razloga nikada nisu bili jasni.
      Bogami, sastavljam tekst i već sam se raspisala, a predlozi mi samo naviru, ne znam kako ću svesti listu na neki razuman broj!:)

      Избриши
    3. Jeidni savet koji mogu da ti dam (ja imam pdf jer mi je skupo da dam tolke pare) je možda ako budeš htela na engleskom da potražiš, kod njih verujem nije toliko skupo čudno je da je u bibliotekama nema)
      Ja sam te filmove gledala jo kao kmlinka ali su mi daleko draže dizni pinceze :)
      Samo piši i uživaj dobro je dok inspiracija postoji :)

      Избриши
  2. E baš si me oduvala što si uvrstila Makazorukog i Eyes Wide Shut, znam da svi gledamo Love Actually i Harry Potter filmove, ali obožava kada neko stavi ove nesvakidašnje izbore. :)))
    Ja sam gledala sve sa liste, jedino mi je The Holiday bio razočaranje, mislim Kejt Vinslet i Džek Blek, moram da kažem fuuuj, ona mi je tako divna, a on tako grozan, nikako mi ne idu zajedno i to mi je pokvarilo celokupan film. :))
    Ja tradicionalno za svaki 1. januar gledam Christmas Carol, Diznijevu verziju, ako nisi, pogledaj obavezno, predivan je crtani. :))
    Ako slučajno ne stignem, da čestitam ovde, srećni ti novogodišnji i božićni praznici i da ih tvoji najbliži i ti provedete u zdravlju i radosti. :****

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Ja volim malo ozbiljnije filmove da pogledam ne mora sve da bude praznični kliše a Eyes Wide Shut su baš takav film dobar i kvalitetan a uklapa se uz tematiku :)
      The Holiday i meni ostavlja gorak utisak ja sam baš navijala za Rufusa i ako je bio kreten i sto puta mi je bilo bolje da su spojili Kejt i Džuda no dobro priživim nekako. Ja Džeka volim samo u školi rock-a tu mi je bio genijalan sve ostalo mi se ne dopada :)
      Ja obožavam taj film (ako je to gde Keri, Oldman firt daju glasove) kakva piča vanvremnska :)
      Hvala mnogo i tebi takođe :)

      Избриши
  3. Cover ti je DIVAN!

    Drago mi je što nisam jedina koja ne voli "Sam u kući".
    10. Priču i sam balet, znaju do sada svi, obožavam. Barbie verziju sam daavno gledala, hvala na podsećanju.
    9. Nisam ovu veriju gledala, ne volim Kerija ni na slici, a kamoli u filmu, makar bio animirani. Gledala sam mnoge druge i naravno OBOŽAVAM.
    8. Bing mi predstoji u toku praznika. Čula sam sve najbolje. Hvala na preporuci.
    7. Šta reći osim Olaf. <3 "What snow does in summer" smejem se svaki put.
    6. Ja bih se odmah odselila u tu kuću u Engleskoj, nema sumnje. Tako divna atmosfera. Rufus je tu, mada ne very nice, ali Džud je sjajan. Zbog njega i Kejt i gledam film.
    5. Ovo još uvek nisam gledala, a MORAM. Kjubrik je u pitanju. Javljam utiske čim dođe na red.
    4. Mislim da ću do kraja prazničnog ludila odgledati ceo serijal još dva puta. Uhvatila me totalna HP manija, insta je stvari samo "pogoršao".
    3. Moram reprizirati i poneki Bsrtonov, ovaj ćebiti prvi.
    2. Uvek me nasmeje..
    1. Obožavam. Pevušim dok Hju đuska ALWAYS!

    Hvala na tekstu darling. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Darling :)
      E Keri samo glas pozajmljuje i mogu da ti kažem da je lepo odradio posao a pored njega tu su i Geri Oldman i Kolin Firt tako da nije strašno a ni ja Džimija ne volim :)
      I ja gledam film zbog Džuda i Kejt, Džek Blek je suvišan :)
      Širom zatorenih očiju je fantastičan, ja koja Kruza ne mogu da smislim ga obožavam dakle toiko o tome kakvo je delo upitanju :)
      Ta scena sa đuskanjem je genijalna i kako se on mrda :)
      Hvala tebi nakomentaaru Darling drago mi je da ti se dopala lista: )

      Избриши
  4. 6., 4., 3., 2., 1. - Slažem se!
    Obožavam pomenute filmove.

    http://kathydelight.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor