Search This Blog

💓Magic of Holidays on your earphones (Top 10 Holiday songs)🎧💓


Čak i da prizovem svoja najranija sećana, verujem da ne  mogu da se setim prve pesme koju sam ikada čula sa tematikom praznika (a da nije dečija pesma naravno). Verovatno sam bila jako mala da bih išta razumela, međutim godinama sam sama stvorila svoju play listu i zavolela mnoge  ovo su samo neke od njih kojima želim da posvetm jedan mali omaž poslednjeg dana u godini.




Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Danas je 31. decembar i unapred vam želim srećnu novu godinu i neka bude uspešnija nego što je predhodna bila. Generlano 2016. je bila loša po mnogim stvarima ali meni lično sasvim solidna godina ne mogu da se žalim. Što se mene tiče, biću kući slušajući stare dobre pesme koje volim, uživaću u nekim kolačima i Švepsu-dosadno znam ali tako je. Neke od pesama koje će se verovatno naći na mojoj play listi su i ovih 10 pesama. A koji je to moj izbor?  Vreme je da vam predstavim

Let’s go 😉



🎼10. Bing Crosby- White Christmas 🎶

Ovo je prava ona starinska praznična pesma.  Mene podseća na moje detinjstvo jer se kao što sam vam pomnjila u filmskom postu, ovaj film baš voleo u mojoj kući  (a ovo je muzika iz tog filma). Ima puno verzija ali Bing Krozbi je original pa sam se držala te verzije. Znate kako ja te stare stare praznične pesme generalno ne volim mnogo jer me više bacaju u setu nego što me usrećuju ali je lepo za slušati ponekad, odvede te u neki drugi svet.


🎼9. Dean Martin - Let it Snow!🎶

Ovo je starija ali nema tu depresivnu melanholičnu notu kao predhodna. Zvuk je daleko, pa usudiću se da kažem, moderniji i zato mi se više sviđa, ovo me vraća u detinjstvo slušala se dosta u mojoj kući. Ovo je jedna od pesama koja te tera da izađeš na ulicu uhvatiš prvog stranca i zaplešeš...Ne? Ne u Srbiji u 21. veku izgleda. Nema veze idalje je dobro kao zamisao.😉



🎼8. Jingle Bell Rock🎶

Ovo je već tradicionalna pesma za praznike, nema ko ne zna ili je barem nije čuo jednom. Ja najviše volim  verziju koja je rađena za Mean Girls film, ko nije gledao ironiju na srednjoškolce nešto što samo brilijntan komičan um Tine Fej može da osmisli, neka gleda bez predrasuda Man girls morate jednom da prođete. U vreme kada su svi hteli da budu Linzdi Lohan (vreme pre alkolola) i nastup koji je na neki način obeležio filmove. Pesma je sltka i prava praznična.


🎼7. Ike and Tina Turner- Merry Christmas Baby🎶  

Kraljica rock and roll-a šta god da je otpevala otpevala je maestralno. Ova pesma ima  reči koje se odnose na praznike, što je svrstava u kategoriju prazničnih pesama, međutim sama maleodija je čist bluz i nema tu mnogo zvončića i praznično-karakterističnih nota koje obeležavaju ovakvu vrstu pesama zato je genijalna. Tinu cenim mnogo, gledala sam je sa Oprom par puta posebno kada je pričala celu svoju priču i zaista žena kao što je ona samo respect zaslužuje.


🎼6. Idina Menzel & Michael Bublé - Baby It's Cold Outside🎶

Uvek sam se radovala božićnim albumima Majkla Bublea, ove godine na žalost neće biti jednog takvog jer mu je trogodišnji sin bolestan od raka, i jako mi je žao zbog toga. Na pozitivnu stranu (neću da mračim) ovo je Majklova verzija poznate pesme snimljena u duetu sa čuvenom brodvejskom umetnicom Indinom Menzel (ko je ne zna kao umetnika zna je kao glas Else, e ona je otpevala čuvenu „Let it go“). Glasovi im se uklapaju savršeno, spot je divan i sve vrišti paznici divna melodija divna pesma.


🎼5. Train - Shake up Christmas🎶

Verovatno niste svesni, ali čuli ste je mnogo puta. Na reklami za coca-colu. Iskreno da vam kažem pojma nemam pravac u kom Train ide, meni su sve njihove pesme iste, ali ova je prava praznična i znate kao kažu nemam dobar izraz na srpskom ovo je vrsta „catchy”  pesma ulazi brzo u uši svidelo vam se ili ne najbitnije je da je poztinivna i širi radost pa praznici su dozvoljeno je.



🎼4. Stevie Wonder - Everyone's a Kid at Christmas Time 🎶

Stvi Vonder je neko koga u zadnje vreme slušam stalno,  prosto mi prija njegov glas. Smim  tim priznajem da ove sezone ovu pesmu najviše slušam od svih prazničnih pesama. Obožavam reči, njegov glas je više van svake diskusije i sve je srećno i veselo.🎔🎔🎔



🎼3. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You🎶

Ako ovu pesmu nikada niste čuli onda ste verovatno živeli pod kamenom. Svi je znaju i svi je vole. Što je razlog zašto ona i nije moj broj 1.  Stara je skoro koliko i ja (par meseci sam starija od nje) ali je idalje neprikosloveni vladar prazničnih top lista.


🎼2. Wham! - Last Christmas🎶

Najbolji period Džordža Majkal bio je definitivno kada je bio deo Wham a ova pesma je jedna od njihovih najpoznatijih. Obožavam je od reči do promena tonaliteta, savršena prznična pesma i ako prlilično netipična, kada sagledate o čemu se peva. Sada morala sam da dođem i dodam tekstu update, jer sam danas (26. decembar je dan kada ja pišem ovo) pročitala vest koja me je baš rastužila a to je da je Džodž majkl umro. interesnano je ja imam dosta njegovih pesama po telefonu ali retko ih slušam konstantno, međutim u decembru sam ih doosta slušala i baš mi je teško što je ova prokleta godina uzela i ovog umetnika. Gde god da si počivaj u miru 💔


🎼1.Coldplay - Christmas Lights🎶

Diskusija o glasu  Krisa Martina je velika tema da li on zna ili ne zna da peva ali ja smatram da on peva baš prikladno za muziku koju svira. Njegov glas se savršeno uklapa u muziku koju on izvodi. Ova pesma ima lagan počeetak na kalviru, i ima priču to je najvažnije- ona ima priču koju Martin peva kroz celu pesmu. Ovo je atrenativ rok pesma dakle ne treba očekivati klišee prazničnih pesama ali opet ima tu neku magiju  koju praznične pesme nose. Ako je niste nikada slušali evo prilike.


To je sve za danas. Sutra imam jedan poseban post. Srećna vam nova godina i puno smeha i sreće i zdravlja vam želim sve ostalo lako dođe. Ali ako sam nešto naučila od prošle godine to je da je najbitnije biti nasmejan i srećan.Kako vam se dopalo? Koje pesme vi volite? Sve što vam je na umu pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Odlična lista!:)
    Pošto ću i ja 2017. čekati u kućnoj varijanti, dala si mi odlične muzičke predloge, s obzirom da par ovih pesama nisam do sada znala, tako da ću (mislim na novije, ove "matore" znam i volim) svakako sutra/tj. danas preslušavati.
    Mene nešto još ne "trese" euforija, tačnije, popustila je, dan mi k'o svaki drugi. Čak sam se dvoumila da li da kitim jelku, ali nemam ništa od izigravanja Grinča, a možda prizovem više sreće.:)))
    Klasici su neprevaziđeni: Krozbi, Din (mada je meni Sinatrina verzija bolja), Tina (moram priznati, ovu pesmu nisam znala!), Stivi, Maraja i WHAM - super izbor, proveren, a divan je i način na koji si predstavila numere.
    Buble je polako postao sinonim za božićne albume; čula sam da mu je sin bolestan, nadam se da će sve biti u redu.:(
    Train nisam ranije slušala, Coldplay ne volim, ali, praznici su izuzetak!:)))
    "Mean girls", legendarna scena i simpatičan filmić koji smo, valjda, svi voleli u tinejdžerskim godinama!:)
    Moram da kažem, "WHAM" jeste bio super početak, ali ne slažem se da je najbolji Džordžov period, naprotiv. Ako nisi, preslušaj obavezno njegove solo albume, zapravo mu je tek tada karijera krenula, pokazao je kakav je umetnik (bio) - počev od "Careless whisper", do SAVRŠENIH albuma "Faith", "Listen without prejudice" (na kome je "Freedom"), "Older"...plus nezaboravni nastup na koncertu u čast Fredija Merkjurija i neki stvarno odlični dueti....nećeš se pokajati, poslušaj te albume, sigurno već dosta pesama sa njih znaš.:)))

    Čestitaću ti još, ali evo i ovom prilikom: neka ti 2017. donese mnogo zdravlja, radosti i uspeha, da uživaš sa svojom porodicom, položiš ispite, pišeš mnogo i kvalitetno, da se i dalje čitamo i družimo ovako zanimljivo kao do sada!:))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Isidora :)
      I ja sedim kući i pravim play listu za slušanje :)
      I men eiskreno nešto ne drma euforija nekako kraj ove godine je bio obeležen ne tako lepim stvarima pa valjda zato još nemam predstavu da je ovo doba godine :)
      to je zanimljivo ja White Christmas u telefonu imam sinatrinu ali kao cenim ono što je "tradicija"
      Train si sigurno čula na reklami za coca-colu samo premotaj refren i setićeš se :)
      Obavezno ću da preslušam ja znam par pesama ali ne sve Feith je inače pesma koje obožavam stalno je sluašm :)
      Hvala puno :)I ja tebi evo i ovde čestiam novu godinu i da bude lepa i uspešna ali pre svega neka bude zdravlja i sreće to je najbitnije :)

      Избриши
  2. THAT time of year:

    http://images5.fanpop.com/image/photos/27800000/Merry-Christmas-game-of-thrones-27873173-500-243.gif

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. DIVNA RAZGLEDNICA 💖
      Evo i ja šaljem jednu 💖
      http://pm1.narvii.com/6324/3834e2e683b385c05808c615e5cfe7e32384f879_hq.jpg

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor