Moja piskaranja

четвртак, 29. септембар 2016.

💝🎬Movie conversation: heroes, villains, misunderstood villains 🎬💝


Pozdrav moje drage gospođice. Jesen je došla a sa njom i prva prava prehlada, oh kako ja ne volim da budem prehlađena. Ozbiljno ja sam onaj tip kojeg ne drži mesto (pravi horoskopski ovan) i ne volim da sedim ugrejana i ne radim ništa, zato tretiram sebe kao zdravu osobu  i osim što ne izlazim iz kuće, idalje se ponašam kao da mi nije ništa, što vam uvek savetujem, najbolji način da “ozdravite” brzo u vreme prehlade je da je ne tretirate kao bitnu stvar. Elem danas ne pričam o prehladi kao o temi ovog posta, ali pre nego što krenem na temu o kojoj pričam moram da kažem da je danas moj 200. post i  hvala svima koji su ikada kliknuli na ovaj blog,  jer me motiviše da pišem, iskreno kada sam kretala nisam verovala da ću ikada stići do ovog broja.

недеља, 25. септембар 2016.

💟A little adventure (Story Time) 💟


Pozdrav drage moje gospođice, kada sam vam najavljivala post za sledeću nedelju rekla sam da ću recenzirati Džejn Ejr, međutim moram da odložim to jer se kreči stan, ja sto puta ustajem da pomognem i htela ili ne nemam vremena. Pa sam rešila da vam pišem Story Time. Za raziklu od prošlih koji su se desili na Malti (biće još takvih ali za promenu) ovaj se desio kada sam bila mnogo manja u mom gradu. I jedna je anegdota koja se u mojoj porodici preričava od kada sam bila klinka, ovo je priča o mom neukrotivnom divljem duhu i mojim neiscrpnim fiks i idejama.

субота, 24. септембар 2016.

🌟Expression of magic 🌟(💕top 20 dance scenes in movies💕) 🌠




Pozdrav drage moje gospođice. What’s up? Super vesti danas upisala sam četvrtu godinu, oh ti razultati su mi stvarali pritisak već neko vreme jako sam srećna što konačno mogu da odahnem, barem malo. Elem ovaj post je bio delimično sastavljen pre nekih mesec-dva a konačno mogu da ga upotpunim i realizujem. Naime radi se o mojih top 20 plesnih scena iz filmova. Sve ove scene obeležile su filmsko platno na neki način a ja se nadam da i ako niste gledali film možete da kliknete play i uživate u njima. Ako sam neki zaboravila, moje iskreno izvinjenje. 😄
Bez većeg odugovlačenja, let’s start:

четвртак, 22. септембар 2016.

🎬 🌟Movie conversation: TV Stars 🌟 ❤


Mnogo godina unazad televizija je bila poznata kao „hleb sa sedam kora“. Danas televizija je na neki način postala slamka spasa za sve one koji uz mnogo pokušaja nisu uspeli da osete ili ostanu pod svetilma filmskih kamera.

недеља, 18. септембар 2016.

💖🍹 summer tag 🌞 💖


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Kao što sam najavila polovina meseca biće rezervisana za tag, pošto je leto pred kraj rešila sam da i ja (kao mnogi) odradim ovaj letnji tag, raznovrsna su pitanja pa se nadam da će te uživati.

субота, 17. септембар 2016.

Who run the world? Girls! 😊


Pozdrav moje drage gospođice? What’s up? Danas sam rešila da vam dam neke fine predloge  (ili vas podsetim na dobro poznate peseme) u vidu pesama, ovaj put tema su pesme koje su otpevale žene. Kao i u postu o bendovima, i ovde imam pet legendarnih/starijih pesama i pet modernih.
Pa da ne odugovlačim, da krenem 🙌

петак, 16. септембар 2016.

💕Things i stopped, things i started (a.k.a. serije koje sam prestala da gledam i serije koje sam počela da gledam) #2 📺 💕


Pozdrav drage  moje gospođice. What’s up? Dakle juče i danas na netu sve što kruži je trailer za 50 nijansi mračnije (zapravo kada vi ovo budete čitali to će biti old news ali ja pišem ovo u sredu), iskreno mi je muka. Kao nekom ko voli filmove 50 nijansi i velika popularnost trailera za film me nervira. No danas nisam tu da pričam o tome, ali moram da se jadam razumite me.

недеља, 11. септембар 2016.

Mesečna šolja kakaa sa Mademoiselle S. #8☕💖


Pozdrav drage moje gospođice. What’s pu? Kao i svake prve nedelje u novom mesecu (mada je ovo druga), moja mesečna šolja kakaa je tu.
Što se Avgusta tiče protekao je nikad brže, tim pre što sam ceo mesec učila, pa nisam ni osetila kako dani lete, bukvalno mi je dan prolazio spremajući ispite ali sam imala i zanimljive teme za razmišljanje. Pre svega da obavestim o dve stvari:

субота, 10. септембар 2016.

💖Top 12 Oscar winning actresses 💖


Pozdrav drage moje gospođice. What’s up?
Kada sam razmišljala šta bih mogla za top 10 da sastavim ove nedelje u svojoj svesci sam napravila listu par različitih stvari, no želela sam nešto „laganije“ a opet zanimljivo.

четвртак, 8. септембар 2016.

🌟"Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?" - Before Sunrise 🎬🌟


Kako filmska industirja napreduje, čini se da je došlo vreme kada je potrebna kompleksna radnja kako bi se napravilo nešto zaista kvalitetno. Čini se da je pravilo jednostavno, ali efektno usled pojave toliko kliše romantičnih filmova (u kojima glavni junaci prođu kroz zaljubljivanje svađe, raskide i ostalu šminku), palo u vodu. Na žalost ovakvi filmovi jesu čest slučaj, posebno danas kada naprave toliko filmova koji su zapravo isipanje „iz šupljeg u prazno“. Ričard Lankater u ovom filmu pobija tu teoriju, kreirajući film  koji je romantičan, jednostavan ali ima jak  efekat na publiku. Ovo je „Before Sunrise“.

субота, 3. септембар 2016.

Top 10 songs from my August playlist 🎶


Pozdrav drage moje gospođice. What’s up? Za današnji top 10 spremila sam jednu malo laganiju tematiku. Upitanju su top 10 pesama sa moje avgustovske playliste. Ceo mesec sam pravila playlist-u kako vidim da neku pesmu preslušavam više od dva puta tako je stavljam na listu ukupo sam ih do kraja imala 17 a ovo su 10 koje sam najviše puta puštala

четвртак, 1. септембар 2016.

Back to school: when mademoiselle S. was schoolgirl 🎓❤


Kada prvi septembar dođe, nekako išli ili ne išli u školu, koliko god da smo mladi ili stariji (ne stari to nemam nameru da napišem) ne možemo a da nas ne asocira na prvi dan škole. Živim sa dve mlađe sestre, jedna polazi u drugu godinu srednje škole dok druga polazi u šesti razred, pa kod mene u kući u svakom slučaju vlada školska atmosfera (svako ko ima mlađeg brata/sestru zna kako je to), što me je nateralo da se barem u ovom postu prisetim svojih školskih dana. Kroz ovaj post  želim da vama mlađima dam par saveta koji mogu da vam koriste kroz školovanje ali i podelim svoje iskustvo sa školskim danima,  i ako jednoj osobi pomognem smatram da sam uspela.