Search This Blog

💖Things i stopped, things i started💖 (a.k.a. serije koje sam prestala da gledam i serije koje sam počela da gledam) 🎀


Hej ljudi, šta ima ? Dugo sam razmišljala o čemu da pišem danas pa sam mislila da jedan post posvetim serijama. Naime ono što ću pisati u ovom postu su serije koje sam počela da gledam, a i one koje sam prestala. Ove koje sam počela nisu nužno nove, neke su se završile, neke su već u jeku sezona... Pisaću i o onima koje sam (barem u ovom trenutku) pauzirala i zašto su meni te serije dosadile, a u ovom postu (nisam sigurna da li će biti u nekom od narednih i ovaj deo) pisala sam i o serijama koje nisam mogla da gledam mada sam istinski želela da pokušam da mi se svide.  Šta ste vi počeli ili stali pišite dole.
P.S mini serije nisu uračunate ni u jendu kategoriju, takođe ovde su serije koje pratim aktivno u poslednje vreme (u kategorji koje sam počela) ali ne više od par meseci. I da to što piše od 1-5 nije raspored i listing samo da bi bilo uredno stoje brojevi. ❤




Počeću sa onima gde sam odlgedala makismalno 2-3 epizode i skapirala da ne mogu ja to da gledam jer je to najkraći deo pa da mogu posle da se rapišem.

Serije koje pri prvom gledanju nisam mogla da nastavim:
Kada je ova serija bila u jeku popularnosti ja sam bila klinka, tada mi je strašno smetao smeh koji se čuo. Kada sam malo odrasla mslila sam da će to da se promeni i da smeh neće da mi smeta, ali avaj ne mogu da podnesem i bez obzira što su planetarno popularni ja ih ne volim, plus ja sam jedino biće na ovoj planeti kome je Dženifer Eniston žešće antipatična žena.



Kada sam čula da će TVD dobiti poseban spin-off i to sa čovekom na koga sam u TVD najviše otkidala, radovala sam se kao malo dete. Međutim tada nisam imala vremena da gledam (bila sam dal maturant ili nisam stizala nije ni bitno na kraju) pa sam ostavila za kasnije. Probala sam pre par nedelja i ne  ide ipak mi se ne dopada serija. Koliko god da je Džozef Morgan prokleto zgodan.


Sa ovim sam skoro celu sezonu uspela da sastavim, bravo ja. Imala sam volju života mi, pre svega jer je radi Mark Švon koji je kreirao i Tri Hil (koji sam obožavala) ali biću izuzetno realna meni serija deluje kao najobičnija bljuvotina (rečnik, znam izvinajvam se). Nikakvu radnju nema a likov su kao da su izašli iz bordela ne sa kraljevskog dvora. 


Svet je poludeo za ovom serijom, a da mene neko pita ne bih znala a mu kažem zašto. Meni je dosadna, ali strašno (ovo mi je najdosadnija serija Šonde Rajms), jedva jednu epizodu celu i pola druge epizode sam uspela da izdržim. Svaka čast Violi Dejvis, glumi razbija ali i ako bi trebala da me zanima (jelte studiram pravo) meni je ona dosadna (mada gneralno i ako studiram pravo ne volim ga pa tako ima i toga). 


























Ako se krstite i levom i desnom rukom i proveravate šta piše- i feel you ono kompletno. Ako znate ime moje dijagnoze pišite u komentarima, ali ja sam jedina osoba na ovoj planeti koja ne voli ovu seriju ni malo. Forisrala sam sebe da odgledam čak pet epizoda, i smorila sam se 100% prosto nešto ne štima tu, druga stvar je što nakon lečenja od leukemije bolnicu ne volim da vidm a radnja je ovde (pretežno) u bolnici. Znam da je svi obožavaju ali ja ne. Da je kvalitetna-kvalitetna je, međutim mi se ne konektujemo i to je to.
















Serije koje sam prestala:
Da napomenem da se ovde ne računaju serije čija je sezona gotova pa ih zato ne gledam, već samo one koje trenutno (ili trajno) planiram da pauziram.

Iz nekog razloga više mi ova serija ne prija. Na početku i ako nisam fan ovog tipa serija, sam je pratila i bila opčinjena Olivijom i Ficom i dešavanjima i sav taj džez koji ide uz ovu seriju, međutim meni je ova serija strašno postala dosadna. Imam utisak  da se dešavanja samo vrte u krug i da se sve svodi kada će Fic da odvuče Liv u krevet.  Ne shvatite me pogrešno, volim Fica ali čak ni on više nije interesantan.Sve je počelo da se pretvara u nešto što mi se ne sviđa, a možda je to do serija koje radi Šonda Rajms (radila je i How to Get Away with Murder i Uvod u Anatomiju ) pa   prosto meni ne leže.


Znam da se AHS vodi kao mini serija ali meni ona to nije baš u pravom smilu te reči jer ima po više od 5 epizoda zato je tu.
Bila sam gotovo opsednuta ovom serijom i onda nakon 3. sezone više nije bila zanimljiva. Probala sam da odgledam 4. sezonu i nikako nije išla. Ali kao ok, ne moram da gledam 4. sezonu (ko nije gledao svaka sezona ima druge likove i tematiku)  svakako imam fobiju od cirkusa pa krenem ja petu i isto, ništa interesantno se ne dešava. Prve tri sam gledala non-stop koliko su bile zanimljive, druga sezona je verovatno jedna od najbolje ikda urađenih, međutim zadnje dve su ravna linija i nisam voljna da ih gledam.



E ove mi je vala preko glave, od kada su Dejmon i Elena zajdno i kada su počeli da uvode toliko zapleta (duplikati,još čudnih bića....) prestala sam da je gledam kompletno. Ja sam veteran što se ove serije tiče, i gledam je govoto od kada je emitovana 3.-4. epizoda prve sezone. Duugo sam terala sebe da je pratim idalje, međutim ne pije vodu. Možda sada kada nema Elene nastavim, i onako me je iritirala.




















Velika je verovatnoća da ću se u jednom trnutku (bar zbog divnog Kuke i prelepe Redžine) vratiti, ovoj serji ali ne sada. Ovo je bila jedna od serija koje kada im pogledaš pilot, odmah želiš još. Svako ko je zaljubljen u bajke želeo je da vidi šta će se dalje dešavati u Storiburku. Već u četvrtoj sezoni mi je postalo ne toliko interesantno (prve tri sam kao i u AHS gutala još kad se Kilijan pojavio...😍) , ali peta je najveći feil koji su mogli da naprave, baš sam razočarana. Emu želim da zakoljem u najmanju ruku, a njenu kevu Snešku da spalim (Princa neću on je mio), jednio Rampulstilkin idalje funkcioniše kako valja (i Kuka jer je Kolin prirodno izuzetno šarmantan). Mnogo volim seriju ali upropastiše je.


Figurativno govoreći, plače mi se kada ovo kucam. Imala sam listu omiljenih serija, i da li mi verujete da je ovo bilo 2. (pogodi koja je bila prvo) mesto. Vala da mi je neko pričao da ću ikada da usporim sa gledanjem iste, realno teško da bi mu verovala ali upravo se to desilo. Ovu seriju sam jako zavolela jer je imala neki duh koji držao moju radoznalos. Jako volim orginalnu ekipu (i roknite me jako sam volela Šeina i Merila) i nekako kako se menjalo sve mi je manje bilo interesantnije, već u drugoj ne toliko koliko u prvoj. U trećoj ponovo opsendutost jer mi je Guverner bio sjajn negativac a pojavila se i Mišon i četvrta zbog Derila i Bet. Od pete sezone rasulo, posebno nakon odlaska Bet. I ako se u 6. sezoni desio „momenat“ koji su svi čekali idalje ne mogu da se vratim u kolosek i nije mi nešto preterano zanimljiva, i sve što me zanima je šta je sa Derilom.


Serije koje sam počela:
Najbolje sam ostavila za kraj, dakle to što ja gledam Igru prestola po milioniti put ponovo, ili Seks i grad se ne računa. Striktno one koje ne pratim već dugo vremena.

1.Reign 💖🌹
Počeću sa jednom koju pratim već par meseci i jako volim. I ako je ova serija govoto kompletno istorijski netačna ja sam naučila sa je gledam kao komplet novu priču i da Kraljicu Meri, vidim kao lika koji nije postajao (i ako je tehnički ovo priča o Meri, kraljici Škotske i ako tražite istorijski tačnu priču, ovo nije serija za vas). Kada je tako gledaš postane jako interesantna, ima divnu kostimografiju i nekako ovo mi je spoj mojih teen i dečijih dana u jednom i sve to upakovano mi se jako dopada. Gluimca koja igra Meri je zapravo prava daleka rođaka kraljice Meri od Škotske, zove se Adelajd i kao anđeo je lepa. 


Moj omiljeni lik je Sebastijan on mi je divan na svaki mogući način i uvek sam pre za njega i Meri nego za njega i Sebastijana. Ko je gledao Tjudorove on je tu igrao Tomasa Kulpera (samo pet epizoda) pa možda zna o kakvom se „materjalu“ radi. Preporučujem je ako ništa drugo onda zbog zabave, ja volim kraljevske priče kakve god da su a ovo ima lepu fotografiju, finu glumu i divne prikaze vraća u to vreme.


Što se ove serije tiče, odgledam par epizoda pa stanem i tako redom ne gledam je u nekom kontinuitetu. Problem je što ne znam šta da mislim- sviđa mi se u isto vreme i nisam preterano oduševljena. Koni Briton koja igra Reinu je prelepa žena  i teško je ne gledati u nju, i obožavam country muziku i sviđa mi se da se jedna takva tematika priča. Ali sa druge strane nekako mi deluje kao sapunica pa...još nisam stigla do kraja prve sezone i nemam neko izgrađeno mišljenje. Ono što mogu da kažem da jako volim Dikona on mi je onako baš cool lik, volim da ga vidim u kadru i Rejdna mi je prelepa. Džulijet mi je antipatična ma reč ne mora da progovori. Ko voli tip opuštenih serija i kantri muziku neka baci pogled na ovo svakako.


Ovu seriju se sećam da sam pratila, emitovala se na nekoj našoj televiziji (ali daleko da sam pamtila radnju i nisam je kativno pratila), i onda sam je našla na fox life-u pre par meseci i rešila da počnem da je gledam od prve epizode. Sve sam odlagala dok pre par nedelja nisam konačno sela i počela da gledam. Sa Tjudorovima je drugačija situacija nego sa bilo kojom od serija koje sam navela, prosto jer znam priču i ona „osnovna“ dešavanja pa sam mislila da će mi biti teško da nađem omiljenog lika. Istorijski moj omiljeni „Tjudorovi“ (mada tehnički nisu ni jedna ni druga) su Ana Bolen i Katarina od Aragona i ako su kontradiktornosti uvek sam volela njih dve kao dva predstavnika različitosti.
U seriji volim najviše lika kojeg istorijski ne podnosim a to je Henri, razlog je prost-igra ga Džonatan Ris Mejers i ja kad ga vidim oči sa njega da sklonim ne mogu, volim i Anu, ali nakon što sam Natali gledala kao Mardžori Tajrel, definitivno mi je u  Game of thrones zanimljivija. I da  volim Katarinu baš je dobro igra glumica, jedan od najboljih perfomansa u seriji (trenutno). Polako izgradiću se  dajte mi vremena. 


                           4.Hannibal 💗
Da se razumemo, kada je upitanju Mads Mikelsen gledala bih bilo šta, jer taj čovek u sebi ima nešto tako zavodljivo da mi se ne da da ga ne gledam. Međutim Hanibal je istinski sjajna serija. Svaki slučaj je osmišljen brilijantno i dopada mi se što se nisu mnogo dotačinjali filam „Kad jaganjci utihnu“ jer porediti njega sa Hopkinsom (porediti bilo koga sa Hopkinskom u ulozi Lektora generalno) je apsurdno. Serija daje odličnu perspektivu dva psihološki nestabilna lika, ali na drugačije načine. Sa jedne strane je Vil gram koji je prilično emotivno nesiguran, i može da se saoseća sa ubicom i žrtvom u isto vreme, a sa druge strane Hanibal Lektor. Serija je odlična, ume na momente da me tera da držim ruke preko očiju (ume da bude prilično gadna) ali mi se jako dopada, bacite pogled preporučujem.

5. Vikings 💕
Postoji dobar razlog što sam je ostavila za kraj. Udahnite duboko. Ok koliko sam opsednuta ovom serijom od 0-ovo dole je moj screansaver na telefonu.



Sada kada vam je sve jasno da kažem par reči (ako se topite od slike gore, razumem vas potpuno 💋). Pre svega ne znam zašto sam toliko dugo odlagala gledanje ove serije kad realno ima sve što volim: Skandinaviju, zgodne likove, istoriju i fantaziju. Ali kada sam konačno počela da je gledam (pre samo par dana) postala sam opsednuta istom. Ko god voli elemente koje sam nabrojala gore obožavaće ovu seriju, sjano je pisana i gluma je vrhunska. Odmah sam se udubila u priču a opening song mi je apsolutno magičan. 




Što se likova tiče iznenađujuće (jer obično prvo zavolim muške pa ženske likove) prvo sam zavolela Lagretu, i ona je za mene jedna od najboljih žena sa tv ekrana. Moćna je, skoro kao sam Ragnar, izuzetno  borbena nije žena koja samo sedi i čeka muža deluje mi kao da će postati velika ratnica. 


Što se omiljenog Vikinga tiče, ja sam tek na petoj epizodi prve sezone, ali ko će meni da se dopadne nego Floki, jer fala bogu Sara voli sve što ima veze sa Lokijem, i Sasgardovo „potomstvo“ je inače divno mada starijeg brata (znate već koga) više volim, osim toga on mu dođe pravi Viking (ako razumete šta hoću da kažem), volim kada me lik i zabavi a meni je odmah veselo kad njega vidim.


A kad smo kod  Ragnara nisam pogledala odakle je taj glumac ali akcenat mu je magičan (Irska ili Australija predpostavljam vuče na to), tri puta sam vraćala da čujem kako izgovara „Water“ (i generwalno u toj sceni ne dišem kad ga gledam i da bolesna sam jasno mi je ) i harizmatičan je, ima te oči prodorno plave da čak i kad je zamračena prostorija vidiš ga jasno, obožavam ga, (ali po onome što sam pročačkala mislim da neću uvek toliko da ga obožavam), sve u svemu  ma sjajan je. 😍














Njegov brat Rolo...glumac dere da se razumemo ali ne mogu da definišem da li mi se lik dopada ili ne. Deluje kao da vuče malo komplekse od starijeg brata, ali možda grešim. Grof glumi odlično a  žena od grofa mi je prelepa apsolutno. 



Kada sam istraživala o seriji videla sam da odraslog Bjrona igra Aleksander Ludving i pošto sam gledala čoveka ranije  (ko ne zna Kato u Igrama gladi) morala sam da bacim pogled na neki klip sa njim i naišla sam na onaj gde piše da se Regnar ponovo sreće sa Bjronom i Lagretom, i jedva čekam da stignem do druge sezone, već sam očarana (i zaista izgleda kao da su otac i sin). Pročačkla sam malo (volim na početku da znam šta me čeka od prilike) i već mi se ne dopada princeza Asul, valjda što mi se Lagreta toliko dopada i opčinjena sam njom.


Radujem se ovoj seriji i jedva čekam da se upoznam sa likovima još više ako gledate pišite dole o svojim omiljenim likovima, volim da diskutujem o seriji i čim bolje upoznam likove dobićete 10 omiljenih kao što sam za GOT radila ( OVDE i OVDE) samo možda neću odvajati muškarce i žene jer GOT i ja ipak imamo godine ljubavi iza nas.💜

To je sve za ovaj post ljudi, kako vam se dopada ovako nešto? Koje serije ste vi prestali, počeli ili niste mogli da gledate? Da li gledate neke koje ja gledam?
Pišite dole 😊

Hvala na čitanju 💋💕

With love S.



31 коментара:

  1. Zanimljiva ideja!:)))
    Volim serije i do sada sam gledala mnogo, imam u planu dosta njih da repriziram kada bude više slobodnog vremena, a uvek imam barem jednu ili dve (ne mogu uporedo da se skoncentrišem na više od tri) aktuelne, prija mi da se kontinuirano "družim" sa nekom pričom i izmestim iz stvarnosti jednom dnevno ili sedmično.
    Hvala Internetu i torrentima, ali, još uvek imam običaj da strpljivo čekam i "razvlačim" sa epizodom na dan ili vikendom, volim iščekivanje i suzdržavanje, podseća me na detinjstvo i vreme pre kompjutera, kada smo silom prilika morali da čežnjivo iščekujemo emitovanje.
    Ako sad razvezem o serijama uopšte, biće predugo, pa o tome drugom prilikom.
    Samo da kažem kako preferiram američke i britanske, istorijske drame sa manje ili više fantastike, a volim i sitkome (starije) i drame (uglavnom starije). Od domaćih sam pratila mali broj, uglavnom smeštenih u prošlo vreme: "Montevideo", "Čizmaši", "Jagodići". Ne volim Pavićeve "socijalne" i Šotrine sapunjare.

    Od serija sa tvog spiska gledala sam samo par njih, pa ću ih i komentarisati. Ove ostale me, iskreno, ne privlače uopšte ni da počinjem, iako su veoma popularne. Moj brat gleda sve aktuelno, od "Vampirskih dnevnika" do Marvelovih junaka, s tim što žanrove koje ja volim nije ni pokušao, npr. "GoT" nikada nije gledao.

    "Prijatelje" obožavam!:)))) Gledala sam ih prvi put kao klinka, krajem devedesetih, kada su bili baš aktuelni. Razumem te potpuno, meni takođe smeh u pozadini izuzetno ide na živce, toliko da često isključim ton - idiotski mi je sugerisanje na kojim mestima bi trebalo da se nasmejem, a Amerima je tako nešto očito neophodno. Međutim, "Friends" su mi baš odličan sitkom i uvek me razvesele, nasmeju, koliko god puta gledala, mogu uvek iznova. Znam svaku repliku i scenu, a ipak su mi zabavni i stalno novi, volim njihov humor, ambijent u kome žive (Monikin stan, sa onim velikim prozorom!), svih šestoro junaka koji su tako različiti i na svoj način blesavi, probleme tipičnih mladih ljudi od sredine dvadesetih pa nadalje - sa osamostaljivanjem, zaposlenjem, vezama, prijateljstvom...baš su mi jedinstveni i daleko, daleko bolji od "Two and a half men", "Big Bang theory" ili "How I met your mother".

    Nisi jedina, ne podnosim "doktorske" serije, dosadne su mi, a i hipohondar sam, pa imam utisak da bih dobila simptome svakog slučaja.:) Tako je i bilo ponekad, sećam se popularnosti "Urgentnog centra", "Bolnice Čikago", pa se pojavio "Grey's", "Privatna praksa", nešto drugačiji "Doktor Haus"...bacim pogled, ali, ne mogu ja to.
    Advokatske serije su mi nešto zanimljivije, ako su likovi dobro osmišljeni, npr. legendarna "Ali MekBil" ili "Bostonski advokati".

    E, da, ne podnosim "Istražitelje iz Majamija" i svih hiljadu verzija iste, "Castle", "Bones", "Forenzičare", itd.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno 😊
      Ja sam pokušala i prijatelje i štrebere i sada Mom ali ne ide ne volim da se smejem dok se drugi smeje (tada mi nije ni smešno) ali imam osećaj kao da sam gledala seriju jer je svi oko mene vole. Jedino sam sa 2 ipo muškarca dalje domakla i to sam prestala nakon što je Šina zamenio Kučer.
      Inače od komičnije gledam samo Grandfatherd i Jane the virgin jer nisu sitkomi fala bogu :)
      Doktorske i detektivske serije ne mogu nikako da svarim CSI, FBI...sve je meni to smor još kad se doda ona kao nota ozbiljnosti. Castle sam jednu epizodu odgledala i više nikad se nisam zainteresovala da pustim
      Inače volim Marvel i volim Agent Carter ali Agent's of SHEILD ili kak se već zove su mi dosadni i ne gledam ih :)

      Избриши
    2. Meni su "Dva ipo muškarca" odlični sa Čarlijem, on je bio duša serije, sa Eštonom je propast....Alan je postao suviše jeziv i iritantan, Džejk takođe napustio seriju i zamenjen nekom lezbejkom, tako da zaista mislim da nema svrhe razvlačiti određene priče na desetak sezona, samo upropaste sve...
      Od sitkoma sem "Prijatelja" nijedan nešto posebno ne cenim, baš su mi za "puštanje mozga na ispašu", kada nemam šta da radim, a još sam i neraspoložena. :)
      Što se HUMORISTIČKIH serija tiče, tu volim stari, dobri britanski humor: "Mućke", "Alo Alo", "Crna Guja", a od američkih sitkoma jedna od najomiljenijih serija ikad mi je "Married...with children", pošto sam inače zaluđenik za sve iz osamdesetih i ranih devedesetih, a ovo je vrhunska satira na trulo američko društvo.:)
      Volim i "Misfits", crna komedija/parodija na superheroje, jednu od glavnih uloga igra Iwan Rheon i odlična je serija.
      Od detektivskih može samo "Poaro" i "Ripper street", ali to je već davna epoha i nije u istom košu kao ove nabrojane (CSI, FBI).
      Jako sam volela "Beverli Hils" kao klinka i još uvek mi je to jedna od najboljih drama/tinejdž srednjoškolskih serija ikada - naravno, ne mislim na rimejk, nego originalnu verziju.

      Избриши
    3. Eštona nisam mogla da gledam, užasan je bio
      Misfits ću obavezno da odgledam (iz jasnog razloga ;) )
      I ja sam volela Beverli Hils (mada sam ja bila baš klinka kad se to emitovalo) ali volela sam onu Brendu kasnije u Čarima kad je glumila odlična je bila tu :D

      Избриши
    4. Meni je Ešton u svakoj ulozi isti, kao da "glumi" samog sebe, zgodan a priglup, nije odmakao dalje od Kelsoa u "Veselim sedamdesetim" (e, to je bila dobra humoristička serija....).

      Hehe, znam, iznenadićeš se koliko je drugačiji lik od Remzija, a harizma do neba. Iwan je baš talentovan. :)

      Brenda i Dilan su možda najjači televizijski par svih vremena.:)))

      Избриши
    5. i meni je Ešton isiti u svakom filmu, fala bogu da je Fesbender snimio film o Džobsu inače ono što je Kučer radio je bilo kaljanje njegovog imena
      Za njega se vidi da je pretalentovan, trebaš da budeš brutalan da igraš onakvog psihopatu
      Sećam se koliko sam navijala za njih, stara dobra vremena baš mi nekad nedostaju :)

      Избриши
    6. Ništa bez Fassija, kad je glumac-GLUMAC, sve je dobro.:)))

      I meni, ponekad poželim vremeplov.:)))

      Избриши
    7. Fesbender očitao lekciju nema na kako se odrađuje posao, Kučer je bruka i sramota za onakvo ime :)

      Избриши
  2. "Reign" sam pokušala da gledam, ali, nema sile...lepi su glumci, sve drečavo, šareno, raskošno, ali meni je ono tako plitko, sapuničasto, priglupo, da se osećam kao da posmatram "Diznijev kanal". Nemam problem sa istorijskim odstupanjima (uostalom, koja je serija sasvim bez toga?), ali ovo je prevazišlo sve, kao prava kostimirana tinejdž-melodramica. Ili to ja ne mogu da zaboravim sve što sam čitala o pravoj Mariji Stjuart, kao ni istoimenu Šilerovu dramu.

    "Tjudorovi" su isto svojevrsna sapunica, ali, vrhunski glumci, interesantni zapleti i nešto opasno privlačno daje joj, kod mene, na težini. Odavno nisam gledala, moraću uskoro.
    Imam sve te kostimirane serije i filmove uredno katalogizovane po diskovima, čekaju.:)

    "Vikinge" obožavam, pratim i komentarišem, trenutno sam na četvrtoj sezoni, ali ne mogu da odolim reprizama. Da ti ne kvarim doživljaj, videćeš i sama, kako odmiče sve je bolja - meni lično, druga sezona je vrhunac za sada. Likovi su sjajni, nema bespotrebne i neukusne golotinje/pornografskih elemenata kao u "GoT", dosta su fokusirani na vikinšku kulturu, rituale, religiju, što me posebnoo privuklo....uvodna špica je FENOMENALNA (Trevor Moris, komponovao intro i za "Tudors", "Borgias", "Camelot", poslušaj, nema lošeg), kasting ODLIČAN (Rolo je moj miljenik od muških, Lagerta od ženskih likova, obožavam Flokija,Ragnara, biće ih još koje ćeš sigurno zavoleti). I, da, Rolo ima OGROMAN kompleks mlađeg brata, a Lagerta je najjača, najbolja i najdoslednija (treba li reći i najlepša) ženska figura u seriji, od početka do sad....Uglavnom, jedva čekam dalje utiske, nadam se da ćeš se još više zaljubiti u seriju.
    Biće i peta sezona, ekipi će se pridružiti Džonatan R. Majers. :)
    Četvrta ima duplo više, 20 epki, upravo je emitovana 8.

    Aktivno pratim, trenutno, "Vikinge" i (ponovo) "Bordžije", čekam početak šeste sezone "GoT" i to mi je, uz sve obaveze sa pisanjem, čitanjem i ispitima, plus činjenica da redovno recenziram pomenute serije, više nego dovoljno.:)
    Bacim pogled na "Mućke", koje me uvek nasmeju, "How I met your mother" i to je to za sada.

    Super tekst!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja Reign mogu da podnesem posebno kad gledam sa sestrom ono da odmorim mozak ne gledam MEri kao istorisjku figuru nego kao nn lika i tad mi nekako uspeva :)
      Tjudors su mi sjajni volim da vidim realističan prikaz srednjeg veka i krajveivća u to vreme i ne smeta mi što vuče na sapunicu :)
      Zaboravih malopre ja gledam po jednu epizodu serija koje krenem da obožavam na dan, čisto da doziram isto ta slatkoća iščekivanja. Zato mi ne smeta što GOT pravi tolike pauze između sezona jer daje to iščekivanje :)
      Vikinzi su divni, primetila sam da nema mnogo golotinje i da je fokus više na ratnike, kultutru i kreiranje Skandinavije što mi se jako dopada.
      Dobro sma procenila brata dakle :) Glumac kida a lik je sigurno zahtevan kad su i Sasgard i Fimel došli na kasting za taj lik :)
      Lagreta je divna, jedna od najjačih žena u serijama ikada i prelepa je :)
      Jedva čekam Mejersa da se pridruži on je prelep 💖

      Bordžije sam skinula prvu epizodu konačno danas krećem da gledam, HIMYM u ćivotu više pustiti neću koliko me je kraj razočarao a planiram da počnem Breaking bad kažu da je odlična :)
      Još jednom hvala 💕

      Избриши
    2. Ako voliš "Tjudorove", baci pogled na "White queen", ima samo jednu sezonu, a baš je dobra serija, isto o britanskim kraljevima iz tog perioda, samo ranije dinastije.:)
      Od tih mini-serija (do 12 epizoda), preporuka za "Stubove zemlje", reći ću samo da je urađena po jednoj odličnoj knjizi, da sam tu otkrila Edija Redmejna i da ima sve što srednjovekovna istorijska akcija/drama treba da poseduje.:)

      E, baš mi je drago što ti se sviđaju "Vikinzi" i čim nas stigneš, kad god to bilo, pridruži se temi na forumu, baš je živa i zanimljiva.:)))
      Videćeš, biće još sjajnih likova.:))))

      Javi obavezno utiske za "Bordžije".:)))

      Meni svi hvale "Breaking bad" i "Sinove anarhije", ali, nemam kad da sve to počinjem...."House of cards" sam gledala samo prvu epizodu, super je sve to, ali, neki drugi put...

      Избриши
    3. baciću pogled na White Queen volim sve "kraljveske stvari"
      Sa Edijem sam gledala Tesu od D Uberlovih i to preporučujem, volim knjigu i volim tu mini seriju, baciću pogled i na ovu one mi nisu naporne pa mogu da ih gledam :)

      Čim se uigram pišem više obavezno

      Bordžije krećem večeras, već sam oduševljena kad sam shvatila da je Ajrons glavna uloga a ja njega obožavam :)

      Ja imam veliki listing, sinove anarihije sam počela ali mi se ne da da nastavim i Narcos sa Pedrom Paskalom isto planiram :)

      Избриши
    4. "White queen" je prema jednom od romana Filipe Gregori, koja inače piše o engleskoj istoriji, najpoznatiji joj je roman "The other Boleyn girl" i ide hronološki, kod nas je izašlo već sedam-osam delova, u izdanju "Lagune".

      I ja volim "Tesu", baš mi je tragičan lik, a od ekranizacija najviše volim verziju Polanskog sa Nastasjom Kinski u naslovnoj ulozi.

      Ajrons je genijalan.:)))))
      Ja ga inače mnogo volim, vrhunski glumac, ali ovde je prava mešavina neophodnog humora i hladne proračunatosti. Evo, počev od ovog teksta, nadam se da će ti biti zanimljiva dopuna gledanju:

      http://alittlerunaway.blogspot.rs/2016/01/obnavljanje-gradiva-borgias-sezona-1.html

      Избриши
    5. Gledala sam film (other bolryn girl) ali to mogu da kažem da i ako volim Natali i Skarlet nije najbolja adaptacija a seriju ću da pogledam jer ne iziskuje mnogo vremena
      Tesa mi je genijalna malo previše mračna ali volim je, i volim verziju sa Edijem samo sam nju ruku na srce i gledala :)
      Kad sam otvorila Vikipediju i videla Ajronsovo ime odmah sam se oduševila, obožavam ga još od Lolite (meni najbolja filmska adaptacija je sa njim)
      Od tog tvog teksta i planiram da počenm nego sad tek imam vremena kad sam skoro sve ispite spremila :)

      Избриши
    6. Da, film je očajan, što je ironija, pošto su glumci odlični (Natali, Skarlet, Erik Bana, plus još britanskih faca kao epizodista). :( Meni se nimalo nije svideo, za razliku od knjige.
      S druge strane, ni Džonatan ne izgleda kao pravi Henri (koji je bio riđokos i sa godinama sve deblji), ali je tako dobro izneo ulogu, da se uopšte ne primeti.:)))

      E, u "White queen" igra Maks, Ajronsov sin, sladak je.

      Dobra serija je "Kamelot", prekinuta posle prve sezone, nažalost - igraju Eva Grin i Džozef Fajns, ali glavni glumac (Artur) je (meni barem) užasan, onaj plavi anemični lik iz "Mortal instruments", Džejmi Kembel Bauer ili kako već.

      Избриши
    7. Knjigu pokušavam da nabavim nadam se da ću uspeti, a film je strašan, nikakv
      Dobro u Tjudorovima sam kapirala da su hteli da glumac bude frajer, ne mora sve uvek da bude tačno toliko ali mora da postoje granice
      Videla sam negde Maksovu sliku mnogo je simpatičan
      Nisam gledala tu seriju a Evu sam gledala u Casino royale, i ta žena je rođena za Bon devojku, a Finesa sam gledala ali brata kojeg OBOŽAVAM, mada mislim da sam i ovog u Zaljubljenom Šekspiru, baciću pogled svakako kad već ima samo jednu sezonu :)

      Избриши
    8. Zadni put kad sam bila ovde bilo je 3 komentara, baš ste se raspričale.
      Nedavno su opet počeli s Alo Alo, obožavam onu famozno iskrivljeno good ''morning i I should say this only once :D
      Mogu da ih gledam 24/7.

      ''White Queen'' je super.
      P.S. Javi obavezno utiske za ''Bordžije.''

      I meni svi hvale ''Breaking Bad'', ja odgledala 3 epke i batalila :D
      Not my cup of tea..
      Dok sam Sinove odgledala i otplakala..

      Избриши
    9. Ja uvek mogu da gledam "Alo Alo", sacršeno su iskarikirali sve zaraćene strane, sami fale Rusi.:)))
      Ali, britanski avijatičari i instrukcije kako "pričati engleski": zamislite da valjate vruć krompir u ustima!:)))))

      Sad pišem Sari, Ajronsov sin je u "White Queen", a i Huan Bordžija.:)

      Eva je genijalna, ima taj specifičan izgled i odlično joj "leže" neobične uloge. Gledala sam je u "Dreamers", "Kingdom of Heaven", "Arsen Lupen", "Golden Compass" i u seriji "Penny Dreadful", sigurno još negde, uvek je odlična.

      Избриши
  3. Sjajan tekst!
    ''Prijatelji'' ni meni nikad nisu bili jasni, a Anistonova strašno antipatična.
    ''Royals'' odgledala 20min. prve epizode, žali bože bačenog vremena.
    ''Uvod u anatomiju'' sam batalila nakon pete sezone čini mi se, možda i ranije, glupost žešća, što dalje sve gluplje.
    ''Kosti'' konačno dobiše poslednju sezonu..
    CSI i derivate ne podnosim.

    ''TVD'' je trebalo ukinuti nakon treće, eventualno četvrte, jer je već tada nastao toliki cirkus.. Ukoliko ovako nastave Ian će tamo dočekati penziju.

    ''Walking Dead'' i maestralni ''Hannibal'' su mi odavno u planu, pa nikako..
    ''Reign'' ću morati da pustim, bar prvu epku da vidim šta se tu radi..
    ''Vikinzima'' privodim kraju prvu sezonu.
    Genijalni su, da ih gledam češće stigla bih Isidoru, ali nikako da se uozbiljim.
    Kada su braća u pitanju, oba su na mestu, ali ja blagu prednost dajem Rolu, jer je shady + kompleksi, dobar materijal za brutalan lik.
    Floki je legenda nema šta pravi Skarzgard.. Lagerti kapa dole, genijalna.

    E sada, ja pratim sledeće:
    ''Vikinge'' i željno čekam ''GOT'', ko ozeblo sucnce :D
    ''Bordžije'' su maestralne, Ajrons je neverovatan, hipnotiše me što glumom što glasom. Ko bi rekao da će Hambert Hambert biti papa :D
    Nije pohvalno navijati za incest, ali obožavam scene Lukrecija/Čezare, neverovatnu hemiju imaju Holidej i Fransoa.
    Gledam i ''Outlander'' koji sam tek nedavno povezala s GOT, jer Tobijas pored Frenka/Džeka glumi i Edmura Talija koji će se ponovo pojaviti u šestoj sezoni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. P.S.U planu je obnova gradiva ''Tjudorovih'' nakon završetka ''Bordžija''.

      Избриши
    2. Hvala 💕
      Dobro je da nisam jedina kojoj su prijatelji antipatični već sam počela da se brinem :D
      Royals je jedna od najglupljih stvari nije mi jasno kako je obnovljeno za treću sezonu :D
      Anatomiju ne volim nikako smorna mi je do bola
      Poentu TVD ja više ne vidim, ne znam više ko je mrtav, ko živ ko vaskrso... izgubili su poentu serije 100 %
      TWD je ok do nekle onda po običaju kreću da se gube i više pravac ne znam gde im je, Hanibal je brilijantan Mads Miklesen je velemajstor :)
      Vikinzi su mi nova opsesija a Rolo ima materjal za sjajnog kompleksnog lika podseća me do nekle na Sersi i zašto volim nju :)
      Floki je divan kad gdo je on u kadru imam razvučen osmeh, a Lagreta je kraljica :)
      Bordžije rekoh Isidori, skinula sam prvu epizodu konačno i to da krenem da gledam :)
      Nisam još ušla u radnju ali kad glmuci imaju hemiju zaboraviš da glume incest (znam po Džejmiju i Sersi da ne glume brata i sestru bili bi mi OTP u seriji jer Lena i Nikolaj imaju divnu hemiju :) )
      Planiram da počnem da gledam Jessicu Jones marvelovu kažu da je dobra i Merlin (valjda se tako zove) jer volim istorijske stveri :)

      Hvala ti puno <3

      Избриши
    3. Rolo je i meni draži, Ragnaru ne mogu da oprostim, videćete na kraju prve/početku druge sezone šta....iako je i dalje hodajuća harizma i apsolutni kralj sa onim facijalnim ekspresijama i pogledima zločestog mačeta.:)))
      Travis Fimmel je iz Australije, odrastao je na farmi i počeo kao maneken. Sećam se odlično, pre dvanaest godina i više, bila sam šiparica-sedmakinja i čitala "Huper" gde su ga najavljivali kao novu modnu zvezdu. Imao je plavu dužu kosicu i bio mnogo sladak, reklamirao "Calvin Clein" donji veš. A sada je ozbiljan glumac i mnogo mi je drago zbog toga.:))))
      Gustaf/Floki je GENIJALAN!:)))) On i Ragnar su mi glumački, od muških, najinteresantniji, baš specifični. Floki i njegova Helga su mi, uz Ragnara i Lagertu, omiljeni "Vikings" par.

      Nema u "Bordžijama" incesta kao u "GoT"....barem još uvek. Ali, da, videćeš, hemija je od početka odlična i dovoljno će biti da ti kažem kako su Bordžije, kao istorijska porodica, inspirisale Marija Puza da napiše "Kuma", oni su prototip za modernu familiju Korleone. Puzo je napisao i jedan roman o Bordžijama, "Porodica", a ja se od početka kladim da je Martin zasnovao Lanistere na njima:
      ambiciozni tata (papa Rodrigo/Tajvin), čuvena deca (Čezare/Džejmi, Lukrecija/Sersei, doduše ovde treći brat nije kepec, ali Huan je arogantan kao Džejmi, a Čezare pametan kao Tirion....i lep kao Apolon), kontroverze oko njih (incest, trovanja, ubistva).
      Uglavnom, jedva čekam utiske, ja se njima bavim redom od prve epizode, pa se uključi:

      "Merlin" je baš lepa fantazija, jedna od boljih varijanata priče o kralju Arturu (zaluđenik sam za arturijanske legende i bukvalno sve o tome gledam i čitam), glumci su savršeni.:)

      Избриши
    4. Zbog Kaće sam skinula sve dosadašnje epizode "Outlander"-a, čekaju.:))))

      Избриши
    5. Pa čuje se akcenat kod Travisa baš jasno da nije britanski (Rolo je valjda Englez i vidi se razlika) inače oboje su sjani glumci mada mi je Rolo bolji malo a Lagreta najbolja klinac mali Bjorn isto odlično glumi bar onoliko koliko sam ga videla a kod Sasgardovih je gluma u krvi jasno se vidi koliko je taj čovek genijalan :)
      Čitala sam malopre o Bordžijama da vidim šta me čeka i jasno da su puni intriga, čitala sam o bolensoj vezanosti Lukresije i njenog oca, a ako su inspirisali tolike stvaraoce onda nema sumnje da je odlična

      Merlina počinjem uskoro, volim Bredlija Džejmsa (gledala sam ga u i zombie, mnogo je sladak) i volim fantaziju pa jedva čekam da krenem :)

      Избриши
    6. Bredli Džejms je prezgodan :)))), naročito sa plavom kosom, videćeš, baš izgleda kao princ, vitez. A Keti Mekgrat, koja igra Morganu, original Lijena kako je ja zamišljam. :)
      Ima zmajeva, turnira, prelepa serija.

      Избриши
    7. Bredlija sam gledalal sa crnom kosom ali i tu je lutka, oči mu dolaze do izražaja, al kad je neko lep sve mu stoji krećem i to uskoro pa javljam utiske :)

      Избриши
    8. P.S. Uz epizode ''Bordžija'' isprati i Isidorine recenzije. Divno to radi iz epizode u epizodu.
      Čekam utiske za ''Outlander-a'' :D
      P.S. Jasna mi je sada Regnarova greška..
      Umalo u svom postu ne iskoristih ovu Regnarovu sliku.. :D

      Избриши
    9. Hvala :*********, pa, kad me beskrajno inspirišu.

      Jel da? Baš je ispao konj. Javljaj utiske posle prve epizode druge sezone. Sadrži meni možda najtužniju scenu u seriji (ne brinite, nije smrt). :(

      Избриши
    10. Meni su ispojlovali Regnarovo opraštanje od kćerke (i pustila sam scenu jer kad već znam šta je da vidim, ali nije mi bilo teško pre sam bila dirnuta lepim govorom ) i rekli da ću da plaćem ko kiša pa ako je to ta tužna scena spremna sam, ali ako je nešto drugo onda čekam čekam

      A pratim Isidorine recenzije svakako kako budem gledala tako ću da pratim :)

      Избриши
    11. Nije, opraštanje od Gide je pri kraju prve sezone, jeste baš dirljivo, ali ovo na šta mislim desiće se u prvoj epizodi druge sezone i ima veze sa Lagertom i Bjornom. Videćeš već.:)

      Jedva čekam komentare.:) Hvala ti unapred.:)))

      Избриши
    12. jedva čekam dotle da stignem,
      Čim se "uigram" malo u seirju pišem ti :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor