Moja piskaranja

четвртак, 28. мај 2015.

100 questions...on one ask ✌





Hej vi siroti đavoli, za danas sam malo rešila da odmorim od filmskih tema, i uradim jedan tag, ovo su 100 pitanja koje niko nikad pitao nije (mada ih ovde ima 99).  Hajde da počnemo :D

четвртак, 21. мај 2015.

What is it about that element named fire ❤ The Hunger games -Divergent ❤




Hej vi siroti đavoli, šta ima. Dakle danas sam rešila da pišem o jednoj temi koju kaoliko viđam po internetu ljudi često porede u pitenju su poređenja filmova  The Hunger games (Igre gladi) i Divirgent (Drugačija). Ja neću da stavim stav osude koji bih vaz iz samog starta naterao da rezonujete ovo kao osudu da je jedan film kopija drugog, a sa druge strane ne želim da držim stav ni da jedan film nije dobio ideju od drugog jer je to svakako moguće. Sledeće što želim da kažem je da ovo baziram isključivo na filmovima i to prvim delovima oba filma jer niti sam odgledala Catching fire niti Insurgent pa  mislim da i ako sam čačkala šta se na dalje dešava u obe sage odradim samo ono što je prikazano u prvim filmovima. Oh da još jedna stvar knjigu igre gladi sam zapravo pročitala ali ona neće imati uticaj na ovo. Podelila sam u 10 celina pa da počnemo lagano.

четвртак, 14. мај 2015.

7 arts of 7th art #2 ❤✨❤





Hej vi siroti đavoli, dakle moja autorska rubrika/kolumna je tu. Moram da priznam da je ovaj mesec  malo fejlovao što se tiče filmova, mada imam par dobrih naslova priznaću sve u svemu nije loše. Ukoliko prvi put čitate ovu kolumnu ostaviću vam OVDE   link da možete da vidite predhotni mesec o čemu sam pisala. A ukoliko čitate prvi put moj blog želim da vam kažem da ja nisam filmski kritičar profesionalni, ja samo jako volim sedmu umetnost i sa malo iskustva mogu da kažem svoje mišljenje trudim se da budem objektivna koliko god mogu,  da bi ste vieli šta kritika zaista misli ostaviću vam ocene najprestižnijeg kritičkog sajta Rotten tomatoes, kao i sa sajta IMDB jer ja sam jako mlada i još uvek nemam dovoljno đživotnog iskustva da razumem sve. Ova lista kreće se od 7-1 mestu sa tim da je prvo mesto najbolji film po meni tog meseca, opet to je samo moje mišljenje pa ako se slažete ili ne samnom pišite mi dole drago mi je da čujem obe strane jer što više mišljenja čuješ veću umetničku sliku gradiš. Da počnemo.

четвртак, 7. мај 2015.

April favorites ❤❤❤❤❤




Hej vi siroti đavoli i kao što sam obećala favoriti apsrila su tu.  Moram da priznam da je april meni omiljeni mesec tim pre što mi je rođendan, i nekako volim taj period godine  koji kreće u aprilu. Imam nekoliko stvari pa da krenem.